Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37912 hozzászólás a témában

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

inkább a rugóstag felfogatási pontja. magyarul is "szemtávolság" pl.

ehhez kell ugye 1-1 darab a két oldalra.

így értettem én is
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
inkább a rugóstag felfogatási pontja. magyarul is "szemtávolság" pl.

ehhez kell ugye 1-1 darab a két oldalra.

szerk. akkor jó :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Szerintem darabja annyi, és az eye a forgáspont lehet.
Lehet hülyeség, de esztergályos nem tudja ezeket legyártani 1 Kõbányai/darab áron?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Canyon-ék a rugóstag távtartókra ezt írták nekem:
You can order these bushings as Prod.Nr: A1028465 for € 6,90 each. You´ll need 2 pieces per eye.
Mire gondolnak per eye alatt szerintetek?Hogy oldalanként kettõ kell? És ennek darabja 6.90 vagy párja?

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
33 :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
nekem "csak" 24 :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ehhez kapcsolódóan.
Slavery Footprint - Made In A Free World

nekem 39 jött ki, bár sok helyen csak saccolgattam.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

... viszont az afrikai ember éhezi, mert nem termelhet magának gabonát. nincs vize. na belekezdtünk vamamibe :D

Asszem a BBC csinált egy riportfilmet egy angol farmerral Kenyában. Nem kis mennyiségben termel a faszi, hordja "haza" az olcsó zöldséget, Kenyában meg éheznek. Mikor a riporter meg kérdezte, hogy nem zavarja e morálisan ez a helyzet, azt felelte: "az én munkásaim ingyen ehetnek, úgyhogy nem értem mi a probléma".
A lényeg a profit, meg hogy szaré-hugyé legyen minden, hogy évente vehess újat. Azt meg, hogy a világ másik felén egy 5 éves gyerek rakta össza havi 5 dolcsiért, szard le. Na jó, ha nagyon zavar, adj egy alapítványnak használt ruhákat, és nyugodtan alhatsz.

A világ 90%-ában az is luxusszámba megy, hogy kinyitod a csapot, megiszod ami kijön belõle, aztán másnap mégis felébredsz, sõt nem fosol-hánysz hetekig.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
egy kiló marhahúshoz meg vmi több ezer liter. más kérdés hogy akik bõszen szokták hangoztatni arról sose beszélnek hogy pl egy kiló paradicsom vag sárgarépa elõállítása sem jár víztermeléssel. szal szrintem akkor holnaptól át lehet térni fényevésre.
a kutatási eredményeket meg persze hogy el kell osztani 2 vel az eddig is 1értelmû volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
kávé, dohány, tea, gyümölcsök, olcsó kínai munkaerõ, légszennyezettségi kvóta, szállítmányozás.
mekkora jó lenne, ha minden ország megtermelné azokat a dolgokat amik az éghajlatának megfelelõen teremnek, és azon élnének az emberek. ugye hogy akkoris hányan halnának éhen? csak lehet máshol, mint most.
a vízzel meg mindenhol gondok vannak, egyszerûen túl sokan vagyunk erre a bolygóra és túlságosan pazaroljuk.

(ahol anyuék laknak láttam jó megoldást, összegyûjtik lakóparkon belül az esõvizet, és azzal locsolhat mindenki a kertben. oké, az automata öntözõk nem akkora nyomással nyomják néha, mintha csapról menne, viszont ingyen van)

és akkor még egy példát ide:
környezetbarát fürdõszoba
gondolom a fürdõkád vizét is el lehetne különíteni, hogy újra lehessen használni, de ahhoz kellene egy átemelõ, ahhoz meg áram, így meg csak a gravitáció.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
ja de túlzás. 140L volt :)
virtuális termék/vizfogyasztás.
http://upload.wikime...ltagsgueter.jpg
jó példa a vizfogyasztásra az olcsó rózsa. van rózsa a nyugati boltokban, viszont az afrikai ember éhezi, mert nem termelhet magának gabonát. nincs vize. na belekezdtünk vamamibe :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én nem kávézom.
szóval tiltsák is be nyugodtan :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

amugy 1 csésze kv elkészitéséhez 150L viz fogyik el olyan országokban, ahol úgy is kevés a viz.

es ez nem tulzas? picit sem? instant kavet iszok, 1 liter vizbol lesz 0.95 liter kave. en kerek elnezest azert a fel deciert. de ennyi erovel a tesztahoz se forrajl vizet meg a leveshez se, mert elpazarlod goz formajaban, afrikaban meg szomjanhalnak.

demagogia on.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

ralph:
Néha úgy érzem, mintha az egész állam egy telibevert pszichiátriai intézet lenne

de én betiltanám a maszturbálást is
nehogy már jövedéki adó nélkül élvezkedjen az állattya'
a szopatás meg azért gáz, mert ha lenyeleted, akkor fel kell tüntetned a csomagoláson, mit tartalmaz, mekkora a kiszerelés, meg engedélyezte-e vmi magyar élelmiszeripart ellenõrzõ hatósság'
..innentõl a kakipisi sexbe bele se merek gondolni, meccsoda' "papírmunka"

elnézést mindnekitõl

lájk

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

mert finom és szeressük :)
és -meglepõ- de egészséges

pont teknap olvastam a dokinál, hogy az "egészséges káv" tanumányt a kávé ipar fizette. egy állami tanulmány lessz majd inditva, ha lesz rá keret.
amugy 1 csésze kv elkészitéséhez 150L viz fogyik el olyan országokban, ahol úgy is kevés a viz.
szóval be kell tiltani (csak nélküle szarul indul be a nap, vagy még az sem jön ki)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ralph:
néha úgy érzem, mintha az egész állam egy telibevert pszichiátriai intézet lenne

de én betiltanám a maszturbálást is
nehogy már jövedéki adó nélkül élvezkedjen az állattya'
a szopatás meg azért gáz, mert ha lenyeleted, akkor fel kell tüntetned a csomagoláson, mit tartalmaz, mekkora a kiszerelés, meg engedélyezte-e vmi magyar élelmiszeripart ellenõrzõ hatósság'
..innentõl a kakipisi sexbe bele se merek gondolni, meccsoda' "papírmunka"

elnézést mindnekitõl

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nehogymar a kaveval is baj legyen. kinek faj az hogy en hol es mikor kavezok? :/
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én jobbat mondok, minek reggel kávét inni?

.

mert finom és szeressük :)
és -meglepõ- de egészséges
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Sose értettem, hogy mi értelme van ezeknek. Szép, meg minden, de muszáj a metrón kortyolni a reggeli kávét?

--Trifo

Én jobbat mondok, minek reggel kávét inni?

Ralph, most jöttem egy intézménybõl, látogatni voltam. Elsõ kérdés, hoztál cigit? A déligyümölcs az smafu.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás

C & H Commuter Mug Primus

ezzel vagy hasonló termékkel bárkinek tapasztalat?

Sose értettem, hogy mi értelme van ezeknek. Szép, meg minden, de muszáj a metrón kortyolni a reggeli kávét?

--Trifo