A pálya remek volt, nagyon tetszett! Jó kis verseny volt még így 38 fokban is, én nem főttem meg, de sokak igen!
Ellenben ez a rajt ez tragédia! Tavaly még értettem, hogy miért kell karámokból indulni, idén nem. Már eleve, hogy a karám ahol a rövid master 1-2-3 állt, eleve kicsi volt, de úgy hallottam a mögöttünk lévőben sem fértek be a versenyzők. De szerintem a legnagyobb baj, hogy a sok lassú hobby turázgatok élményt szerzek jót bringázok bringás, magam is ilyen vagyok, bekerül egy lehetetlen helyre. Én speciál a mezőny végén szoktam áldigálni és onnan rajtolok, aztán majd megküzdök az előzgetéssel, de NEM GÁZOLNAK LE TURBÓ EGEREK hátulról. Ebben a hullám megoldásban azonban jön hátulról 1 meg még egy perc mulva egy hullám aminek nyilván az élmenői nyomják mint a barom, és nyilván mennének. Én, mi akadályozzuk őket, ők meg beküldenek minket a susnyásba gombát szedni. Ráadásnak nagyon sok a bizonytalan bringás, aki ilyenkor eldobja esetleg a vasat, vagy elé megy a turbó egérnek stb. Sajnos az első felfelén gyakorlatilag ez történt. Én is mentem volna el az előttem téblábolók mellett, meg mellettem is mentek volna el az agresszív kismalacok, és kellett volna 3 nyom de kettő sem volt, hisz töménytelen embertömeg áramlott kifelé! Ráadásnak a kezdőket meg meglehetni tanítani a hangos hangjelzésre hogy honnan is jön, mert ez is hiányzott sok esetben vagy már mellettem volt amikor hangosan megordít hogy honnan kíván elférni, kétszer szerintem halláskárosodást is szenvedtem ettől!
Sztem a megoldás még mindig a távonkénti hullám lenne. mondjuk 3 percenként. Így a röviden mindenki odaállna ahol úgy érzi a helye van, és még kiférne a 4. hulám is a kapun, mielőtt az első eleje visszaér! Ráadásul borzasztóan veszélyesnek találtam így az első lejtőt, hogy különböző sebességű, képességű versenyzők zúzak lefelé a kövesen. A vicc, hogy csak felfelé látam ebből esést lefelé nem!