Örülnék, ha csupán azért, mert valaki más (aki oda is írta, hogy "amatõr és nem vérprofi" - mint mondjuk amilyen szerinted te vagy...) más véleményen van, mint te, még nem "írna hülyeségeket". Hiszen a topicindító nem írta oda, hogy "csak vérprofi véleményekre" kiváncsi... (Vagy a bikemag-ot kizárólag csak ti olvassátok? Mert akkor bocsi, hogy idetévedtem. Engem szimplán érdekel a dolog a kerékpárokkal kapcsolatban - bár én inkább tekerem és nem szerelem. És mivel a kérdés úgy hangzott, hogy mi a vélemény, megírtam.)
Thy, ne hidd, hogy a kerékpármarketing olyan nagyon különbözik a másfajta iparcikkek marketingjétõl. És azt se, hogy itt gyakran nem éppen a márkát fizeted meg. (Lásd SONY és NIKE...) Egy termékben ugyanis nem csupán a márkanév számít, hanem az adott márkán belül a kategória. Közép vagy felsõ.... Gondolom, eddig még világos.
Ezek után nézzük, mit is írtam? Amit írtam, az a következõ: lehet, hogy egy középkategóriás CUBE ugyanannyiba kerül, mint mondjuk egy felsõkategóriás SKARPEA vagy CAPRINE (de más márkát is írhatnék), mégsem tud többet, HISZEN középkategóriás. (Elnézést, hogy nem írtam KONKRÉT VÁZAT, hiszen mint mondtam, nem vagyok hozzád hasonlóan vérprofi.... És bevallom, haverok véleményét is meghallgatom. És õk sem mindig azzal jönnek, hogy pontosan milyen CUBE kerékpárt vettek... )
Az árkülönbözet a márka "ára". Amit megfizetsz. Persze ez a nagyon-nagyon high-end cuccokkal megint más, de most általánosságban mondom.
Visszatérve a topichoz, nekem SKARPEA kerékpárom van, és elégedett vagyok vele. Pont. Ennyi. Nyilván ez szerinted hülyeség... No igen. Én nyilván nem próbáltam végig a piacon kapható összes csúcsszuper márkát. (Egy fenekem van, és a pénztárcám pedig nem feneketlen. Addig is veszem a bátorságot, hogy nyilatkozzam a tapasztalataimról.)
És az, hogy MIVEL elégedett vagyok vele (és azt merészeltem mondani, hogy egy középkategóriás CUBE esetleg nem ér fel egy mondjuk felsõkategóriás CAPRINE-nal), BIZONYÁRA a SKARPEA cégnél dolgozom... nos, ez igen érdekes feltételezés. Szerinted ha valaki elégedett egy általa vásárolt termékkel, akkor az
a) fizetett ügynök

c) a cuccot az õ cége gyártja
d) MLM ügynök, aki azt a terméket terjeszti és téged is be akar szervezni...?
Már bocs, de a topicot indító mintha nem VÉLEMÉNYEKET kérdezett volna a kerékpárokkal kapcsolatban? Szerinted csak a lesajnálás lehet "reális" vélemény?
Na mindegy. Én már csak olyan vagyok, hogy nem azt nézem, magyar vagy nem magyar a cucc (sõt, ha lehet, magyart veszek, hiszen miért ne támogassuk a magyar ipart és a munkahelyteremtést??), hanem hogy jó-e.
Megjegyzésem pontosan erre értendõ. Mert van, akinek a márkanév a fontos, van pedig, akinek a minõség. E kettõ van, hogy egybeesik, de az általam említett példában nem egészen. NEM azért, mert a caprine jobb, mint a Cube. Ezt sosem mondtam általánosságban. Csupán az ár-érték arányról beszéltem. (Ha nem voltam világos, azért elnézést kérek.)
Üdv.
Egy vér-amatõr