Jelentkezz be Regisztrálj

Skarpea
Posted 2011. March 06. - 12:54

Posted 2011. March 05. - 10:07

Posted 2011. March 05. - 10:01

Posted 2010. July 16. - 09:08

Arra lennék kíváncsi, hogy ti mit gondoltok a skarpea s180-ról? Nyugodtan vehetek ilyet nem nagyon lesz vele nagyobb probléma vagy ha van hozzá $kedvem$ akkor inkább s250-et vagy x400-at vegyek?
elõre is kössz a választ
üdv.
Posted 2009. July 13. - 14:12

Minden lehetséges gyártási hiba elõjött, plusz nekem is ez az elsõ rendesebb bringám, de garanciában kicserélték, ami hibádzott rajta. Futkároz még ebbõl pár darab a városban, utánaérdeklõdtem, nekik nem volt vele ilyen gondjuk.
Na de a márkáról: az örökéletgarancia nyilván médiahiszti, ne lovagoljunk rajta, rendeltetészerû használatnál még szép, hogy nem fog eltörni a váz. Szóval ezért nem fog eltûnni a cég pár napon belül.
Miért is ezt vettem? Alaposan körbejártam a dolgot magamfajta kibichez képest, rendesen kikészítve a környék eladóit, végül nekem egy Magellán modell és ez maradt, ami a tárcámnak és az igényeimnek megfelelt. Végül azért vettem ezt, mert ennyit még rászántam a dologra (73k volt), a Magellán pedig ugyan egy tizessel olcsóbb volt, annyival kevesebbet is tudott.
Hátránya a márkának: gyakran nézegetik, mivel külcsínben nem rossz, és kérdezik, hogy mégis mi ez a Skarpea, merthogy õk, mûvelt és hozzáértõ biciklisták (akik gyakran Wheeler mtb-vel mászkálnak a városban) még nem hallottak róla. Akit az ilyen zavar, az felejtse el

U.i.: most nézem, a linkben csak a Rush 10 és 20 van. Lecserélem, ha találok pontosat.
Posted 2009. June 17. - 21:05

Én is egy X400-ban gondolkozok, és azt szeretném kérdezni, hogy azon a tárcsát le lehet-e cserélni egy nagyobbra? Ha igen, én azt lecserélném (csak a hátsót) egy hidraulikusra!:klony:
Posted 2009. June 04. - 12:30

Nekem most sikerült vennem egy x600-ast az alap felszereltségnél némileg jobbat jobb áron,(deore váltók,hajtómû,alivio hidro tárcsafék)de ennek sok tényezõje volt(-40e ft).
A szempontjaim alapján ebben az árfekvésben majd 15 gyártó által kínált lehetõséget megnéztem(kellys,kona,merida,gepida,gt,caprine,cannondale,magellan...),és bátran állíthatom nem volt még egy ilyen kecsegtetõ ajánlat.
Sztem ha valaki vesz egy bicót nem komplett cube váltókarokat,vagy kona nyerget,vagy mali telókat kap hozzá.Ahogy ebben az esetben sem,mivel 60% shimnao,kivéve gumi-felni,teló,no meg egy pár nem annyira fontos dolog(nem egy nyeregcsõ miatt veszel meg egy komplett bringát).
Lehet rajta elmélkedni,hogy mire jó a vázra egy ilyen garancia,meg marketing fogás,stb,de sztem aki ilyen szkeptikus,meg hogy 2 év múlva biztos tönkre megy a cég az ne vegyen ilyet!!Akit érdekel az meg örülhet mint majom a farkának.
Idézném Murphy-t:"Ami el tud romlani, az el is romlik."
Ez is benne van.
Viszont abban sztem mindenki egyetért,hogy ha nem DH-zol egy hobbi belépõ kategóriás fix mtb-al akkor nem valószínû hogy az életben lesz bajod a vázzal.
És nem is kellene összehasonlítani más gyártók által kreált szupergépekkel amik 400.000 forintnál kezdõdnek,mert ez annak a töredékébe kerül, és mert nem egy kategória(kivéve amivel igen,de azt az elején leírtam).
Remélem sikerült egy korrekt képet kialakítanom azokban akik eddig még nem találkoztak ilyennel,vagy csak a saját agyszüleményeikre támaszkodtak.
písz:)
Posted 2009. May 04. - 23:03

Posted 2009. May 04. - 21:45

helo
és minden boltban van ez az örök vázgarancia vagy nem?
köszi
Üdv.
Nem.
Az élettartam garanciát nem a bolt adja hanem a kerékpár gyártó cég ezt csak néhány cég(esetünkben a Skarpea) válalja ami csak a vázra értendõ.
Az élettartam gari felõl érdeklõdj a boltban az eladónál.
Posted 2009. May 04. - 20:41

Posted 2009. May 03. - 13:30

Senkit se érdekel a vázgarancia!
Üdv.
Ha kérhetném a nevemben ne nyilatkozz mert engem pld érdekel a váz garancia.

Posted 2009. May 03. - 13:12

Posted 2009. May 03. - 13:07

Abban az árkategóriában a Rock Shox vagy a Manitou sem gyárt jobbat. Hegyi túrázásra, kirándulásra teljesen jó, aszfaltra inkább slick gumival. A maratont is lazán bírja.
Üdv.
Igazad van!
Viszont én akkor sem raknék semmi pénzért sem Suntour telót a bringámba.
Posted 2009. May 03. - 12:55

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2009. May 03. - 12:19

helo
most egy skarpea x400 asban gondolkodom, és kérném hogy mondjatok róla 1-2 szót.pl mire használjam? mit cseréljek le róla stb
köszi
Üdv.
A katalógus szerint SunTour teló van benne így én a telót cserélném pld RockShox vagy Manitou-ra.
Posted 2009. May 03. - 11:51

most egy skarpea x400 asban gondolkodom, és kérném hogy mondjatok róla 1-2 szót.pl mire használjam? mit cseréljek le róla stb
köszi
Posted 2009. March 31. - 14:11

Senkit se érdekel a vázgarancia! Amúgy mérvan az hogy nincs olyan magyar bringa ami kicsit szögletes vázú? Most itt mtb-re gondolok.Skarpea mellett:tulajfüggetlen élettartamgarancia a vázra
Posted 2009. March 30. - 23:03

Posted 2009. March 30. - 21:16

Ne hazudjál! Mi kezdett behalni bringámon? Váltott csak bekelett állítani fékkel nem volt gond jó gumi elkopott de ennyi amúgy minden müködik. Villa is mozog.Ismerõsöm Skarpea S250-t vett...ás hát nem a legjobb dolgok vannak rajt.Az elején még elvolt vele,de 1 idõ után kezdett minden "behalni" xD
Talán x400 a legjobb ár/érték arányú. Szerintem még Magellan Polaris deore-nak van jó ára.Megbízható dolgok alatt azt értem ami nem megy tönkre 100 km után.
http://www.skarpea.e...b/s250-f-rfi-hu
http://potkerek.extr...00_orange_M.jpg
Például ezek!!! Hobbi tekeréshez teljesen megfelelnek. Nem csúcs felszereltség az tény de hát "kis pénz,kis foci"
Posted 2009. March 30. - 20:49