Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2581 hozzászólás a témában

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Hehe, nekem sikerült eltévednem a hosszún. A Mátraszentimrei frissítõ után, de szerencsére hosszú utca volt, amire kiértem és pont állt a távolban egy rendezõ.

Kis beszámolóm itt olvasható:
http://forum.index.h...76363&t=9006401

Hosszú<>közép:
Vannak részidõs eredmények itt: http://www.tempospor...top4maraton.xls

Szóval ha az elsõ kört 1:10-1:15 között tetted meg, akkor erõnlétileg valószínûleg bírtad volna a Mátra hosszút 6 órán belül. Ez helyezésben kb azt jelenti, hogy ha középtáv abszolút 200-ban benne volt valaki, az jöhetett volna hosszúra.
(Persze ha van kedve ennyit "szenvedni")

Én kereken 1 óra alatt nyomtam le az elsõ kört.....18. helyen voltam,ami után 2 defekt visszadobott a 53.-ra középtávon...20 percet álltam....
Team Heavy Pedál Szeged

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Hehe, nekem sikerült eltévednem a hosszún. A Mátraszentimrei frissítõ után, de szerencsére hosszú utca volt, amire kiértem és pont állt a távolban egy rendezõ.

Kis beszámolóm itt olvasható:
http://forum.index.h...76363&t=9006401

Hosszú<>közép:
Vannak részidõs eredmények itt: http://www.tempospor...top4maraton.xls

Szóval ha az elsõ kört 1:10-1:15 között tetted meg, akkor erõnlétileg valószínûleg bírtad volna a Mátra hosszút 6 órán belül. Ez helyezésben kb azt jelenti, hogy ha középtáv abszolút 200-ban benne volt valaki, az jöhetett volna hosszúra.
(Persze ha van kedve ennyit "szenvedni")

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Sokan problémáztok, hogy sok az aszfalt, s kevés a táv, a hosszún meg a mezõny 10 %-a mert csak elindulni... Rövidesek, mars középre, középesek, mars hosszúra, tök jó ösvények vannak, kár, hogy kihagytátok. A Galya elõtti egynyomtávosok etalonszámba mennek a hazai maratonok között, végre úgy érzed, hogy montizol, ráadásul itt azért a hosszú sem túl hosszú. :)

Te mennyit szoktál menni idõben? Ha hosszún mész?
Team Heavy Pedál Szeged

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Dante, köszönjük, de mink mán csak ilyen problémázósak vagyunk.

Felváltva indulok rövid- és középtávon. A mátrai középtáv nem jön be, a hosszún biztos vannak már "montisabb" ösvények, az viszont sok nekem. Én csak a röviden tudom jólesõen széthajtani magam. A közép is megy, de az csak beosztósan. Olyat ingyen, maraton részvétel nélkül is tudok tekerni. Viszont a rövidet tudom nyomni végig és ez a pár alkalom jól esik. Ha nincs idõmérés, versenytársak körülöttem nem hajtok annyira. Szóval fogadjátok el légyszi, hogy vannak akik rövidet (is) szeretnek menni.
A szilvás és a bükk is 40-45 km és szerintem azzal sincs senkinek gondja, még a kezdõknek sem.
Bár mindegy, mert tuti ez volt az utolsó mátrám. Jövõre inkább irány Erdély vagy Szlovákia. Mindkét helyen fájntos kis maratonok vannak ebben az idõpontban.

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Sokan problémáztok, hogy sok az aszfalt, s kevés a táv, a hosszún meg a mezõny 10 %-a mert csak elindulni... Rövidesek, mars középre, középesek, mars hosszúra, tök jó ösvények vannak, kár, hogy kihagytátok. A Galya elõtti egynyomtávosok etalonszámba mennek a hazai maratonok között, végre úgy érzed, hogy montizol, ráadásul itt azért a hosszú sem túl hosszú. :)

Minden közepes hosszúra! Jól hangzik, de sztem nagy különbség van a két táv között! A hosszútávosok más dimenzióban közlekednek felfelé, lefelé, egyenesben. Azt nem tudom hogy teszik, próbálok rájönni, de még nem sikerült! :)
A verseny nagyon jó volt, kopott hátsó gumival pár helyen kicsit korcsolyapálya érzésem volt. Nekem csak 1 észrevételem van, a Kékestetõ frissítõt miért nem tették a fordulóba amikor már nem felfelé tekerünk. Egész emelkedõn egy pohár italra vágytam, de ott remegõ kézzel és lábbal nem mertem elvenni menet közben a poharat! (végülis volt a kulacsomba, megoldottam utána, de úgy láttam sokan nem kértek ott, és talán ezért volt)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

H.Anna!
A Bary fotói között a 90 IMG-n is te vagy.

köszike :) megtaláltam magam

Pcsirke

Pcsirke

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Én is közepet tekertem (most elõször), sajnos a végén görcsölés miatt nem sikerült a megcélzott 4 órán belül beérni, de így is nagyon élveztem (az utolsó pár km kivételével...). Köszönöm a szervezõknek a szervezést, a fotósoknak a fotókat és a pályamenti szurkolóknak a szurkolást. :)

A hosszakról meg annyit, hogy "kezdõként" a középtávon az utolsó frissítõnél már szívesen abbahagytam volna. :)

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
H.Anna!
A Bary fotói között a 90 IMG-n is te vagy.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Az elsõ fele laposka volt, de aztán kellemesen bedurvult :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Viszont soknak tûnt az aszfalt (lehet csak a gumi miatt) és a közel sík út.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Fantasztikus! Nem találok más szót a szervezésre. Minden egyes pontján profi: parkoló, rajtszámfelvétel, itató (kulacsban elõkészítve???!!!! hihetetlen, még sehol nem találkoztam ilyennel + saját kulacsodat leszállítják).

Ha valaki kíváncsi bõvebb beszámolóra:

Balázs beszámolója: http://www.nmiteam.h...id=77,0,0,1,0,0

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

...ultrakezdõamatõr vagyok. :D

Ne aggódj, én is :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Jó verseny volt, jó pálya, röviden egy kicsit sok aszfalt, de ez a verseny ilyen. Duna maraton után elõször éreztem magam jó formámban, így 1:14 akármennyit sikerült mennem röviden, ami absz. 9. helyre volt elég.

Képeket itt találtok (hosszú, rövid rajt, közép Mátraházán, rövid egy része visszafele Mátraháza utáni szakaszon erdõben, közép, hosszú befutó egy része):
http://mtbpics.extra...2009/index.html
(bari012 kukac gmail pont com -on kérhetsz eredetit..)

Gurbylaczy

Gurbylaczy

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Elfelejtitek azt, hogy oké, hogy rövid, de ezalatt a rövidség alatt szedsz össze közel annyi szintet, mint más maraton rövid távján. Szóval semmivel nem lennél hátrább ugyanannyi szinttel és hosszabb távval.

Arról nem is beszélve, hogy kerékpározni megy oda az ember, vagy mi ;)

Hát, mindenesetre nekem a hossz jó volt... De inkább nem mondok véleményt mivel ultrakezdõamatõr vagyok. :D
www.laczy.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tényleg azt elfelejtettem írni, hogy köszönet a sok középtávosnak akik elengedtek azonnal, sokan úgy, hogy nem is szóltam.

A sebesség mindent megold.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

visszamész még rövidre?:)

láttalak, szép magyar mezben, hol szerezted?

Edzéstõl függ, idén a betegeskedés, én az államvizsgára készülés ellenére jó erõben vok.
Jah az mez , már nem egyedi,tegnap is láttam egy csajon....(immáron 3. lányon látom)
de a berguzon-ban vettem :)

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Nagyon jó volt a középtáv, kicsit parázzam tõle,de büszke vok magamra :).

visszamész még rövidre?:)

láttalak, szép magyar mezben, hol szerezted?

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

:)
Én a közepet tekertem le 5 óra alatt.

Zoli, nagyon klasszak a képek, köszönjük szépen.

A maraton nekem nagyon tetszett. A csúszós részeken óvatoskodtam, így esés nélkül meg is úsztam a sok nyálkás kövest.
Valóban ez a maraton lehet a Top maraton sorozat legjobban megrendezett versenye. Köszönet a rendezõknek.

Nagyon örültem, hogy újra annyi régi baráttal találkozhattam.
És gratulálok mindenkinek, aki teljesítette a távját.

Jól meg volt szervezve ,de én kb 30 percig álltam nevezõ sátornál , mert vagy rossz zacsit adtak ki, azt meg a rajtszámom nem sikerült. De a reggeli idegesség nem nyomta rá a bélyegét a versenyre:)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
:)
Én a közepet tekertem le 5 óra alatt.

Zoli, nagyon klasszak a képek, köszönjük szépen.

A maraton nekem nagyon tetszett. A csúszós részeken óvatoskodtam, így esés nélkül meg is úsztam a sok nyálkás kövest.
Valóban ez a maraton lehet a Top maraton sorozat legjobban megrendezett versenye. Köszönet a rendezõknek.

Nagyon örültem, hogy újra annyi régi baráttal találkozhattam.
És gratulálok mindenkinek, aki teljesítette a távját.