Mire a hosszúsok vége beér, általában már nincs kaja, biztosítás, stb.
Ha majd ez megváltozik, lehet hogy kipróbálom a hosszút...
Kifogás, mellébeszélés!
Nézzük az elõnyöket: a frissítõpontokon lehet beszélgetni, senki nem kapkod, mert nincs hova. Bükkön az utolsó frissítõnél már csak langyos víz volt, az igaz :-) Nincs tömeg az ösvényeken, kivéve, ha hátbacsap a középtáv. Ja, és például a Mátrában onnantól kezdett jó lenni, amikor kettévált a közép-hosszú - hosszabb táv = több lehetõség az élvezetre. A szervezõk - most legalábbis, de szerintem általában is - követik, hogy hol jár az utolsó ember, és addig nem bontják a frissítõt, illetve fenntartják a biztosítást! A saját fülemmel hallottam Galyatetõ alatt, ahogy lebeszélték, hogy akkor hagyta el az utolsó versenyzõ Mátraszentimrét.
A parkoló nagyrészt kiürül, mire beérsz. A mosónál nincs sor, a kajánál nincs sor, sõt, általában átöltözés közben lehet hallgatni az eredményhirdetést.
Hallgassatok Dantéra! Ha valaki nem a verseny miatt megy középen, válassza a hosszút! Egy nagyságrenddel maradandóbb élmény, és olyan jól esik visszagondolni, hogy igen, ez is megvolt (és persze: hogy jövõre gyorsabb leszek :-)).
Soha többet nem megyek középtávon. Mert minek. Azért már átöltözni sem érdemes :-P
De komolyan. Ha én képes voltam hosszúra, bárki képes. Igen, fárasztó, igen, kimerítõ, de pont ezért jó. Ha túléled, csak erõsebb leszel tõle! :-)