Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2581 hozzászólás a témában

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Nekem ez volt életem elsõ hosszútávos maratonja és nagyon élveztem, sokkal jobban mint az elözõ versenyeket, de ez betudható annak is hogy kb 4 hónapja edzek megint :)
Idén kezdtem újra bringázni 6 év után, 1 rövid xc és 2 középtávos maraton után nagyon kíváncsi voltam milyen lehet a hosszútáv. Persze közrejátszott az is hogy a Mátra a kedvenc hegységem Magyarországon. 5:17 alatt sikerült is befejeznem a kört, tudom ez nem egy egetrengetõ idõ :) de én nagyon ürültem neki mert végig kifejezetten jól éreztem magam a pályán. Egyetlen egy dolognak nem örülök csak.... annak, hogy ez volt idén az utolsó maraton.

Nembaj Tíbor!
Majd jövõre toljuk egy klubban....+24h
Team Heavy Pedál Szeged

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Az sem volt semmi, mikor a befutó köves lejtõjén egy srác balról akart elõzni és elé ugrott a kerítés, õ meg némi fékezés után izomból neki és bringástól átrepült rajta. Szerencsére nem egybõl kezdõdött a szakadék. Lentrõl a kordonoknál akik várták a befutó versenyzõket, mind látták és olyasmi hangos felhördülés volt a produkció láttán, mint focimeccsen, ha mellé megy a lövés. Amikor a srác befutott, õ kapta a legnagyobb tapsot.
Remélem nem sérült meg komolyabban, ijesztõ firka volt.
http://picasaweb.goo...848401751515394
http://picasaweb.goo...848416640887842
http://picasaweb.goo...848431280490802
Csak azt nem értem, minek kell a táv végén izmozni, ha addig nem tette meg.:chin:
Pláne a kategória 80-ik helyezése körül.

Uhh, ez nem piskóta!
Engem is akart valaki ott elõzni, de mindkettõnk szerencséjére meggondolta magát és még kiáltotta is mögöttem, hogy inkább nem kockáztatja az utolsó métereken a nagy esést.

Zoli, X-iont és minden fotós 1000 köszönet a képekért , tök jó volt visszaidézni a verseny izgalmát.

bigyesz

bigyesz

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Valaki esetleg tudja, hogy a célban készült képek hol és mikor lesznek elérhetõek, vagy lesznek-e egyáltalán ? Természetesen mindenkinek köszi az eddigi képeket!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Sokan problémáztok, hogy sok az aszfalt, s kevés a táv, a hosszún meg a mezõny 10 %-a mert csak elindulni... Rövidesek, mars középre, középesek, mars hosszúra, tök jó ösvények vannak, kár, hogy kihagytátok. A Galya elõtti egynyomtávosok etalonszámba mennek a hazai maratonok között, végre úgy érzed, hogy montizol, ráadásul itt azért a hosszú sem túl hosszú. :)

Szerintem örüljünk, hogy ennyien szeretik ezt a sportot, és próbálnak meg példát mutatni minden honfitársnak. :P
Csak egy kicsivel nagyobb médiakampány és reklám kellene még ...

A távok, meg szerintem teljesen a helyükön vannak. Külföldön sincsen hosszabb hosszú, csak ha a sokak szerint "etalon" Salck. 208-t ide nem vesszük ...

De nálunk is meglehetne oldani egy ilyet mondjuk Szilvás 2x :D ... :peace:
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

bigyesz

bigyesz

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Jó kis verseny volt! :)
Örülök, hogy végülis elmentünk fotózni.
Sátorral nem voltunk, bár a firssítési pontokon a mi italunkat ihattátok.
Remélem megfelelõ ízûre, ill. töménységûre sikerült bekeverni.

740db képet készítettem (sípálya, és a cél elõtt 3-4km), életképek az album végén:
http://www.x-iont.hu...aton/index.html

Nagyon, nagyon köszi a képeket! Rólam is készült egy nagyon jó! A bordó ital nagyon jó volt de nem csak ízre hanem amúgy is, kíváncsi lennék a nevére. Köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Jók lettek a képeid ismét és természetesen:) a srácról készült sorozatot én is kiszúrtam, hát nem szeretem volna a helyében lenni ( én másképp esek és csakis kizárólag a bal térdre:cry:) Köszi Zolikám a Kommunista szombatot:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Az sem volt semmi, mikor a befutó köves lejtõjén egy srác balról akart elõzni és elé ugrott a kerítés, õ meg némi fékezés után izomból neki és bringástól átrepült rajta. Szerencsére nem egybõl kezdõdött a szakadék. Lentrõl a kordonoknál akik várták a befutó versenyzõket, mind látták és olyasmi hangos felhördülés volt a produkció láttán, mint focimeccsen, ha mellé megy a lövés. Amikor a srác befutott, õ kapta a legnagyobb tapsot.
Remélem nem sérült meg komolyabban, ijesztõ firka volt.
http://picasaweb.goo...848401751515394
http://picasaweb.goo...848416640887842
http://picasaweb.goo...848431280490802
Csak azt nem értem, minek kell a táv végén izmozni, ha addig nem tette meg.:chin:
Pláne a kategória 80-ik helyezése körül.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Paul 41p vert rám ha ezt ledolgozom 30p-re indulok a hosszún akkor már látom értelmét, addig meg had elõzgessenek emelkedõn, én meg õket lefelé
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Mire a hosszúsok vége beér, általában már nincs kaja, biztosítás, stb.
Ha majd ez megváltozik, lehet hogy kipróbálom a hosszút...

Kifogás, mellébeszélés!
Nézzük az elõnyöket: a frissítõpontokon lehet beszélgetni, senki nem kapkod, mert nincs hova. Bükkön az utolsó frissítõnél már csak langyos víz volt, az igaz :-) Nincs tömeg az ösvényeken, kivéve, ha hátbacsap a középtáv. Ja, és például a Mátrában onnantól kezdett jó lenni, amikor kettévált a közép-hosszú - hosszabb táv = több lehetõség az élvezetre. A szervezõk - most legalábbis, de szerintem általában is - követik, hogy hol jár az utolsó ember, és addig nem bontják a frissítõt, illetve fenntartják a biztosítást! A saját fülemmel hallottam Galyatetõ alatt, ahogy lebeszélték, hogy akkor hagyta el az utolsó versenyzõ Mátraszentimrét.
A parkoló nagyrészt kiürül, mire beérsz. A mosónál nincs sor, a kajánál nincs sor, sõt, általában átöltözés közben lehet hallgatni az eredményhirdetést.

Hallgassatok Dantéra! Ha valaki nem a verseny miatt megy középen, válassza a hosszút! Egy nagyságrenddel maradandóbb élmény, és olyan jól esik visszagondolni, hogy igen, ez is megvolt (és persze: hogy jövõre gyorsabb leszek :-)).
Soha többet nem megyek középtávon. Mert minek. Azért már átöltözni sem érdemes :-P
De komolyan. Ha én képes voltam hosszúra, bárki képes. Igen, fárasztó, igen, kimerítõ, de pont ezért jó. Ha túléled, csak erõsebb leszel tõle! :-)

batbike

batbike

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Az nem annyira rossz eredmény. 2 év és hajthatsz a dobogóért. ;)
Idén lesz még egy Várpalota maraton is októberben.

A próféta szóljon belõled! :)
Utánanézek annak a maratonnak, Köszi!

Amíg tekertem barátnõm kattintgatott:

http://picasaweb.goo...traMaraton2009#

one77

one77

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Köszönöm Mindenkinek aki Fotózott !!!!:D
Találtam néhány képet magamról meg a cimbimrõl is .
Mégegyszer : ALL THANXS !!!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem ez volt életem elsõ hosszútávos maratonja és nagyon élveztem, sokkal jobban mint az elözõ versenyeket, de ez betudható annak is hogy kb 4 hónapja edzek megint :)
Idén kezdtem újra bringázni 6 év után, 1 rövid xc és 2 középtávos maraton után nagyon kíváncsi voltam milyen lehet a hosszútáv. Persze közrejátszott az is hogy a Mátra a kedvenc hegységem Magyarországon. 5:17 alatt sikerült is befejeznem a kört, tudom ez nem egy egetrengetõ idõ :) de én nagyon ürültem neki mert végig kifejezetten jól éreztem magam a pályán. Egyetlen egy dolognak nem örülök csak.... annak, hogy ez volt idén az utolsó maraton.

Az nem annyira rossz eredmény. 2 év és hajthatsz a dobogóért. ;)
Idén lesz még egy Várpalota maraton is októberben.

A sebesség mindent megold.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Erõsen változó, 20 körüli átlagot szoktam menni, néha többet (Bükk), néha kevesebbet. Itt pl. lassú voltam. 4-5-6 óra.

Most 20,1 lett az átlagom, tavaly 20,8 volt a sár kicsit lassított ;)
Team Heavy Pedál Szeged

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Mire a hosszúsok vége beér, általában már nincs kaja, biztosítás, stb.
Ha majd ez megváltozik, lehet hogy kipróbálom a hosszút...

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Jó kis verseny volt! :)
Örülök, hogy végülis elmentünk fotózni.
Sátorral nem voltunk, bár a firssítési pontokon a mi italunkat ihattátok.
Remélem megfelelõ ízûre, ill. töménységûre sikerült bekeverni.

740db képet készítettem (sípálya, és a cél elõtt 3-4km), életképek az album végén:
http://www.x-iont.hu...aton/index.html
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)

CihaZoli

CihaZoli

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

...egy felfelénél eldõltem és a kormányvéggel megütöttem az elõttem haladó középtávos 2. rajtszámú sporttárs bokáját. Szerencsére a váratlan fájdalom ellenére tovább tudta tolni az emelkedõn, nem is szitkozódott emiatt, remélem késõbb sem hátráltatta a bénázásom okozta esetleges sérülés. Bocsi mégegyszer!

Ronin!
Szóra sem érdemes! Rendben vagyunk, jól éreztük magunkat.
Egy újabb jó embert tisztelhetek benned!

batbike

batbike

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Szóval ha az elsõ kört 1:10-1:15 között tetted meg, akkor erõnlétileg valószínûleg bírtad volna a Mátra hosszút 6 órán belül. Ez helyezésben kb azt jelenti, hogy ha középtáv abszolút 200-ban benne volt valaki, az jöhetett volna hosszúra.
(Persze ha van kedve ennyit "szenvedni")

Ezt azért olyan reálisnak nem mondanám, mert az elsõ körben jóformán "csak" a sípálya volt, amit meg kellett mászni és szépen visszagurulni az Oxigén parkba és bizony az elején, frissen még könnyebben mennek a durvább emelkedõk is, míg a második körnél volt egy elnyújtott, aszfaltos mászás a szénégetõkig és utána jött még a "móka és kacagás" a Mátraháza elõtti meredekeken, ami azért a vége felé már nem annyira könnyen abszolválható (legalábbis nekem:))

Én a magam részérõl tuti nagyhalálosat játszottam volna a hosszún ;)

(jó, én az elsõ kört 1:30-cal nyomtam)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás

Hehe, nekem sikerült eltévednem a hosszún. A Mátraszentimrei frissítõ után, de szerencsére hosszú utca volt, amire kiértem és pont állt a távolban egy rendezõ.)

Ott én is tanakodtam egy kicsit, de a távolból fütyült a srác, hogy arra menjek, szerencsére meghallottam. Pont elõtte a csirkéket kergettem a parkon át, szó szerint! Vicces volt...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Te mennyit szoktál menni idõben? Ha hosszún mész?

Erõsen változó, 20 körüli átlagot szoktam menni, néha többet (Bükk), néha kevesebbet. Itt pl. lassú voltam. 4-5-6 óra.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)