Jelentkezz be Regisztrálj
XI. Mátra Maraton | Sástó
Írta 2009. augusztus 31. - 10:26
Írta 2009. augusztus 31. - 09:56
Helló!
A 35 km már lehet sok lenne azoknak, akik pld elõször tekernek Maratonon ( magyarán én ), nomeg rengeteg fiatal is van köztük, szóval lehet sok lenne az...
Habár ha azt a részt kivennénk, ahol mi kezdõk toltuk a kerót akkor lehetne hosszabb is!
Elfelejtitek azt, hogy oké, hogy rövid, de ezalatt a rövidség alatt szedsz össze közel annyi szintet, mint más maraton rövid távján. Szóval semmivel nem lennél hátrább ugyanannyi szinttel és hosszabb távval.
Arról nem is beszélve, hogy kerékpározni megy oda az ember, vagy mi
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2009. augusztus 31. - 09:56
Köszi a képeket nagyon. 3 képen is rajta vok. Egy képen annyira nyomtam ,hogy még az arcom sem látszik : )
Nagyon jó volt a középtáv, kicsit parázzam tõle,de büszke vok magamra :)Látszik,hogy más volt a terhelés mint eddig. Kicsit zombi voltam este:)
Én szerencsére nem találkoztam turista mezõnnyel, nálam csak egy nézõ akart "meghalni" mikor az elsõ körrõl mentem be....
Írta 2009. augusztus 31. - 09:46
Hibákat én sem tudnék hosszasan sorolni. Bár a befutónál jó lett volna ha az inni valók között van a víz mellett izolötty is.
Egy problémám van a rövid távval. Egy kis kanyart belerakva nem lehetne felhúzni a távot min 35 (ha nem 40) km-re? A résztvevõk nagy része másfél-két órát teker. Ez azért szerintem lehetne több is.
Menj középen! Csak okosan kell beosztani az erõd és máris tekerhetsz 3-4órát. Ha meg igazán sokat szeretnél kajálni és nézelõdni, akkor arra a hosszútáv a legalkalmasabb, 5óra "piknik".
Írta 2009. augusztus 31. - 09:27
Egy nagy hibát követtek el a szervezõk, a természetjáró túrát összeengedték a mezõnnyel. Ott fotóztam ahol a hosszú-közép összetalálkozik a röviddel és egyszer csak megjelent vagy 30-40 túrázó gyerekekkel, idõsebbekkel és terepen sosem járt anyukákkal és apukákkal. Hátulról a rövid közepe röpült a nyakukba a lejtõrõl, balról pedig a középtávosok rohamoztak. Szegények ott álltak megrémülve a keresztezõdésben, persze mivel rutintalanok voltak többen az útban voltak, a versenyzõk kiabáltak velük (az õ szemszögükbõl jogosan) és nem mertek továbbmenni. Nem õk tehettek róla, hogy odakeveredtek, arra ment az útvonaluk nekik is, csak teljesen alkalmatlan idõpontban. Isteni szerencse, hogy nem történ baleset. Többen is mondták, hogy õk többet soha nem jönnek túrázni terepre. Jól megszerettettük velük a dolgot.
LÁtod ebben teljesen igazad van. Amikor elém került egy csomó "koca bringás" elõször azt hittem, csak éppen erre tekergõ túrázók. Egyik kissrác elém kanyarodott, hirtelen fék kikerülés, gyorsítás. (nem esett jól nagy tányéron megtekerni) Tényleg másfelé kellett volna vinni õket.
Wc-bõl tényleg lehetett volna több. megláttam a sort reggel és inkább elmentem a szikla tövéhez. (de lányoknak ez nem ilyen egyszerû)
Még egy dolog volt ami nagyon felhúzott. A vége felé az egymonyos lefelén volt egy S kanyar szerûség amit a 2-vel mögöttem haladó srác levágott és oldalról az erdõn keresztül úgy jött be elém, hogy elvitte az elsõ kerekem, emiatt kis híján pereceltem Hátranézett, de nem szólt semmit, hanem elkezdte nyomni. kb 200m után visszaelõztem és otthagytam. Sajnos parasztok mindenhol vannak.
A végén a közép és rövid táv összeengedése nem volt túl jó. A célban a srác integet, hogy balra, (kicsit csodálkoztam is rajta) utólsó pillanatban vette észre, hogy én rövides vagyok és hirtelen irányt váltott. Szinte súroltam a láthatósági mellényét, csak úgy tudtam irányt váltani.
Írta 2009. augusztus 31. - 09:24
A 35 km már lehet sok lenne azoknak, akik pld elõször tekernek Maratonon ( magyarán én ), nomeg rengeteg fiatal is van köztük, szóval lehet sok lenne az...
Habár ha azt a részt kivennénk, ahol mi kezdõk toltuk a kerót akkor lehetne hosszabb is!
Írta 2009. augusztus 31. - 09:21
Írta 2009. augusztus 31. - 09:15
Egy problémám van a rövid távval. Egy kis kanyart belerakva nem lehetne felhúzni a távot min 35 (ha nem 40) km-re? A résztvevõk nagy része másfél-két órát teker. Ez azért szerintem lehetne több is.
Írta 2009. augusztus 31. - 09:02
http://picasaweb.goo...848542632947042
Bocs lassú voltam.Úgy látom nem csak nekem tetszik.
Írta 2009. augusztus 31. - 07:15
A kijelölés jó volt, nagyon kellettek az X-ek a rossz utakra. Még én sem tévedtem el, ha ez mond valamit - minden kritikus ponton állt ember. Jó az útvonalmódosítás is, Galya után kellemes az a kis lejtõ, fék nélkül le lehet rajta gangolni. Különösen jók voltak a frissítõpontok, s az izo-izé keverése is jó volt.
Egy dolog nem tetszett, nem volt húsmentes tészta, s mivel egy sima paradicsomos szószt egy húsos-paradicsomoshoz képest nem tartok többletköltségnek, azt gondolom, hogy ez a figyelmesség talán kijárt volna. Persze eggyel jobb, mint a cafatos-gulyásos duna, mert így legalább kechupos-sajtos kombóval meg lehetett beszélni a témát.
Ja és jövõre több Toi-Toi WC kell, valami brutális sor alakult ki reggel, a rajt körüli bokros területek nagy bánatára.
Volt még egy érdekesség, a végén, asszem Mátraházán, amikor már csak lejtõ volt (na meg egy kis vizes mászás), akkor mit keresett ott az a frissítõ azzal a rengeteg PET palack ásványvízzel?
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2009. augusztus 31. - 06:50
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2009. augusztus 31. - 06:40
+ kijelölés
+ frissítés nem dugult be, volt rendes izó, nem felhígított lötty
+gepida kulacs
+ sós kaja a végén
+ eredmények szépen fenn voltak este
Írta 2009. augusztus 30. - 23:34
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2009. augusztus 30. - 23:27
Írta 2009. augusztus 30. - 22:32
Írta 2009. augusztus 30. - 22:26
Az igazi lejtõk ott kezdõdnek ahol ki voltak téve a 3 lefelé nyilat tartalmazó táblák, sajnos nem mindet tudtam kiélvezni a fékbe kapaszkodók miatt, de jól toleráltam .
Sár: iszonyat jó volt, ahogy tapadt a gumihoz, a hangja is lenyûgözõ volt, nem mindennapi sár volt ez! Max. sebességel lehetett bevenni kanyarokat ( Maxxis 2,35 minion dh ), jól edzi az izmokat a + erõkifejtés, 1000x jobb mint a poros út. Néhol a ahol hígabb volt ott azt élveztem hogy végigfröcskölte a bringát és a lábaimat .
Aszfalt nekem nagyon soknak tûnt (biztos hogy több mint 14km) , a hosszú de enyhén emelkedõ erdészeti aszfaltút helyett berakhattak volna valami jelzett ösvényt.
Külön köszönet a szervezõségnek hogy segítettek beindítani a gépjármûvet! (igen, én rodeoztam a teherkocsi után kötve)
Írta 2009. augusztus 30. - 22:18
Írta 2009. augusztus 30. - 22:12
A mai képek Itt meg Itt és Itt.
Írta 2009. augusztus 30. - 22:04
Nekem is.De nekem ismerõs ez a tag ...
http://picasaweb.goo...846034361191538
Már láttam valahol.
Egész ügyesen kanyarodik.
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. augusztus 30. - 22:00
Nem tudom, nekem nem tûnt annyira kövesnek (de lehet csak a heti terepedzéseim miatt ).
Nem ... lassan nem ráz a kõ, vagy kikerülgetted õket
De nekem ismerõs ez a tag ...
http://picasaweb.goo...846034361191538
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X