Jelentkezz be Regisztrálj

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2011. január 02. - 22:10

Írta 2011. január 02. - 22:06

Egy FSA Zero-stack félintegrált felsõ kupakja kb 2 mm vastag, azon már nagyon nem lehet faragni. A stucni mindig is közvetlenül ült a tetején. (a kis kónuszos beállító izén, ami a csövet középre rendezi)
A kónuszon nincs felsõ kupak vagy egyben van a kettõ?
Elég lesz ám a 30mm egy erõsebb stucninál.
Egyébként szerintem a kormánycsapágy amúgy is a legtúlértékeltebb alkatrész a bringán. Úgy értem, hogy kis túlzással ha úgy lenne megoldva, mint a gyerekeknek szánt mûanyag háromkerekû "motorokon", akkor is mûködne.

Így van. Bár nem tudom milyen megoldása van az említett jármûveknek.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. január 02. - 22:03

Nem lehet faragni rajta sajnos. Stucnim nem tört, de görbült már, Ritchey Pro.
Még arra gondoltam, hogy egy 4 centis, kormányszár vastagságú csövet, nagyobb falvastagsággal, visszamaratok 3.5 centit, s fémragasztóval a meglévõbe beleragasztom. Így megkapom azt a plusz fél centit, ami kellene, s nem kellene aggódnom, maximum azon, hogy hagyományos körmösdió helyett mondjuk USE headloc-ra kell váltanom.
én vmi ilyesmit csináltatnék. csak inkább esztergályossal mint maróssal

mondjuk úgyes marós is megcsinálja csak kb fél nap, meg soxoros anyagfelhasználás. a drehásnak meg kb 1/4 óra (abból 7 perc hogy túr vmi anyagot a selejt ládából

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. január 02. - 21:47

A felsõ kupakból olyannyira lehet faragni, hogy nekem például egyáltalán be sincs téve. A stucni közvetlenül a csapágyon ül.
Egy FSA Zero-stack félintegrált felsõ kupakja kb 2 mm vastag, azon már nagyon nem lehet faragni. A stucni mindig is közvetlenül ült a tetején. (a kis kónuszos beállító izén, ami a csövet középre rendezi)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2011. január 02. - 21:27

Írta 2011. január 02. - 21:17

A felsõ kupakból olyannyira lehet faragni, hogy nekem például egyáltalán be sincs téve. A stucni közvetlenül a csapágyon ül.
Az "elitracer"-ek és a 29esek is szokták így összerakni, de ez montin nem túl tartós megoldás.
Írta 2011. január 02. - 21:11

Írta 2011. január 02. - 21:04

kormánycsapágy felsõ kupakjából gondoltam faragni...Nem lehet faragni rajta sajnos. Stucnim nem tört, de görbült már, Ritchey Pro.
Még arra gondoltam, hogy egy 4 centis, kormányszár vastagságú csövet, nagyobb falvastagsággal, visszamaratok 3.5 centit, s fémragasztóval a meglévõbe beleragasztom. Így megkapom azt a plusz fél centit, ami kellene, s nem kellene aggódnom, maximum azon, hogy hagyományos körmösdió helyett mondjuk USE headloc-ra kell váltanom.
lehet kapni olyan nyakcsõ hosszabbítót is, ami belemegy a csõbe és ilyen átlósan nútolt dió szerûséggel megszorul, a felsõ fel pedig 28,6 mm vastag.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. január 02. - 20:56

Van egy úgynevezett kónuszos hosszabbító amit régen én is használtam! A Pedaloman-be megcsinálják 2500Ft-ért
index_lap
Ez õszintén szólva nagyon szimpatikus, de kíváncsi vagyok a pontos eljárásra, mert nem akarok ún. buher-megoldást, fõleg ismerve a destruktivitási faktoromat.

Írta 2011. január 02. - 20:29

ha giant-ba megye akkor az talan (fél?)integrált....
Nem lehet faragni rajta sajnos. Stucnim nem tört, de görbült már, Ritchey Pro.

Írta 2011. január 02. - 20:25

Írta 2011. január 02. - 20:07

a kormánycsapágyon nem lehet faragni még?Szóval megszívtam rendesen. A sztori röviden, rövid a teleszkóp villanyaka. Az okokba nem akarok most részletesen belemenni, de szeretnék megúszni egy költséges váll-becsúszó-nyak cserét. (Fox F32) Megoldás lehet egy alacsonyabb profilú stucni - pl a Sunline és az FSA is 35 mm. 30 mm áll ki a kormánycsapágy fölött, azaz 5 mm lenne a különbség (ugye az ajánlott 2-3 mm). Ez szerintetek mennyire necces? B-terv, hogy valahol megoldom a nyak cseréjét, de egy olyan cég kellene, ahol ezt hõzsugorítással meg tudnák profin csinálni. Bármilyen tippet szívesen fogadok
akár cserével, akár szó szerint

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. január 02. - 20:02

Szóval megszívtam rendesen. A sztori röviden, rövid a teleszkóp villanyaka. Az okokba nem akarok most részletesen belemenni, de szeretnék megúszni egy költséges váll-becsúszó-nyak cserét. (Fox F32) Megoldás lehet egy alacsonyabb profilú stucni - pl a Sunline és az FSA is 35 mm. 30 mm áll ki a kormánycsapágy fölött, azaz 5 mm lenne a különbség (ugye az ajánlott 2-3 mm). Ez szerintetek mennyire necces? B-terv, hogy valahol megoldom a nyak cseréjét, de egy olyan cég kellene, ahol ezt hõzsugorítással meg tudnák profin csinálni. Bármilyen tippet szívesen fogadok.
(C-terv a telót eladni, s venni újat, de egy ilyenen rengeteget buknék...)
2-4mm és 3-5mm az ajánlott távolság. Egy átlag bringásnak nyugodt szívvel ajánlanám, hogy használja. Stucnit törtél már el?
Írta 2011. január 02. - 09:28

(C-terv a telót eladni, s venni újat, de egy ilyenen rengeteget buknék...)

Írta 2011. január 01. - 22:47

Írta 2011. január 01. - 22:39

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. január 01. - 22:30

Írta 2010. december 27. - 16:08

a stucniban az egyik menet kezdi magat megadni a villanyaknal. finoman mertem csak rahuzni, mert ereztem, hogy kezd elnyulni. ebben az allapotaban teljesen jo, de felo, hogy par szetszedes utan megadja magat. mit lehet vele kezdeni? menetrogzito?
Én ilyet használok ilyenkor.
http://szerszampiac....tjavito_keszlet
Van egyéb méretben is.
Kérdés,mennyit ér a stucni?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 27. - 16:02

RAUH-Welt
B E G R I F F