Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2011. január 07. - 14:11
Írta 2011. január 07. - 13:33
Írta 2011. január 02. - 22:44
Írta 2011. január 02. - 22:10
Írta 2011. január 02. - 22:06
Egy FSA Zero-stack félintegrált felsõ kupakja kb 2 mm vastag, azon már nagyon nem lehet faragni. A stucni mindig is közvetlenül ült a tetején. (a kis kónuszos beállító izén, ami a csövet középre rendezi)
A kónuszon nincs felsõ kupak vagy egyben van a kettõ?
Elég lesz ám a 30mm egy erõsebb stucninál.
Egyébként szerintem a kormánycsapágy amúgy is a legtúlértékeltebb alkatrész a bringán. Úgy értem, hogy kis túlzással ha úgy lenne megoldva, mint a gyerekeknek szánt mûanyag háromkerekû "motorokon", akkor is mûködne.
Így van. Bár nem tudom milyen megoldása van az említett jármûveknek.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. január 02. - 22:03
Nem lehet faragni rajta sajnos. Stucnim nem tört, de görbült már, Ritchey Pro.
Még arra gondoltam, hogy egy 4 centis, kormányszár vastagságú csövet, nagyobb falvastagsággal, visszamaratok 3.5 centit, s fémragasztóval a meglévõbe beleragasztom. Így megkapom azt a plusz fél centit, ami kellene, s nem kellene aggódnom, maximum azon, hogy hagyományos körmösdió helyett mondjuk USE headloc-ra kell váltanom.
én vmi ilyesmit csináltatnék. csak inkább esztergályossal mint maróssal
mondjuk úgyes marós is megcsinálja csak kb fél nap, meg soxoros anyagfelhasználás. a drehásnak meg kb 1/4 óra (abból 7 perc hogy túr vmi anyagot a selejt ládából
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. január 02. - 21:47
A felsõ kupakból olyannyira lehet faragni, hogy nekem például egyáltalán be sincs téve. A stucni közvetlenül a csapágyon ül.
Egy FSA Zero-stack félintegrált felsõ kupakja kb 2 mm vastag, azon már nagyon nem lehet faragni. A stucni mindig is közvetlenül ült a tetején. (a kis kónuszos beállító izén, ami a csövet középre rendezi)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2011. január 02. - 21:27
Írta 2011. január 02. - 21:17
A felsõ kupakból olyannyira lehet faragni, hogy nekem például egyáltalán be sincs téve. A stucni közvetlenül a csapágyon ül.
Az "elitracer"-ek és a 29esek is szokták így összerakni, de ez montin nem túl tartós megoldás.
Írta 2011. január 02. - 21:11
Írta 2011. január 02. - 21:04
kormánycsapágy felsõ kupakjából gondoltam faragni...Nem lehet faragni rajta sajnos. Stucnim nem tört, de görbült már, Ritchey Pro.
Még arra gondoltam, hogy egy 4 centis, kormányszár vastagságú csövet, nagyobb falvastagsággal, visszamaratok 3.5 centit, s fémragasztóval a meglévõbe beleragasztom. Így megkapom azt a plusz fél centit, ami kellene, s nem kellene aggódnom, maximum azon, hogy hagyományos körmösdió helyett mondjuk USE headloc-ra kell váltanom.
lehet kapni olyan nyakcsõ hosszabbítót is, ami belemegy a csõbe és ilyen átlósan nútolt dió szerûséggel megszorul, a felsõ fel pedig 28,6 mm vastag.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. január 02. - 20:56
Van egy úgynevezett kónuszos hosszabbító amit régen én is használtam! A Pedaloman-be megcsinálják 2500Ft-ért
index_lap
Ez õszintén szólva nagyon szimpatikus, de kíváncsi vagyok a pontos eljárásra, mert nem akarok ún. buher-megoldást, fõleg ismerve a destruktivitási faktoromat.
Írta 2011. január 02. - 20:29
ha giant-ba megye akkor az talan (fél?)integrált....
Nem lehet faragni rajta sajnos. Stucnim nem tört, de görbült már, Ritchey Pro.
Írta 2011. január 02. - 20:25
Írta 2011. január 02. - 20:07
a kormánycsapágyon nem lehet faragni még?Szóval megszívtam rendesen. A sztori röviden, rövid a teleszkóp villanyaka. Az okokba nem akarok most részletesen belemenni, de szeretnék megúszni egy költséges váll-becsúszó-nyak cserét. (Fox F32) Megoldás lehet egy alacsonyabb profilú stucni - pl a Sunline és az FSA is 35 mm. 30 mm áll ki a kormánycsapágy fölött, azaz 5 mm lenne a különbség (ugye az ajánlott 2-3 mm). Ez szerintetek mennyire necces? B-terv, hogy valahol megoldom a nyak cseréjét, de egy olyan cég kellene, ahol ezt hõzsugorítással meg tudnák profin csinálni. Bármilyen tippet szívesen fogadok
akár cserével, akár szó szerint
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. január 02. - 20:02
Szóval megszívtam rendesen. A sztori röviden, rövid a teleszkóp villanyaka. Az okokba nem akarok most részletesen belemenni, de szeretnék megúszni egy költséges váll-becsúszó-nyak cserét. (Fox F32) Megoldás lehet egy alacsonyabb profilú stucni - pl a Sunline és az FSA is 35 mm. 30 mm áll ki a kormánycsapágy fölött, azaz 5 mm lenne a különbség (ugye az ajánlott 2-3 mm). Ez szerintetek mennyire necces? B-terv, hogy valahol megoldom a nyak cseréjét, de egy olyan cég kellene, ahol ezt hõzsugorítással meg tudnák profin csinálni. Bármilyen tippet szívesen fogadok.
(C-terv a telót eladni, s venni újat, de egy ilyenen rengeteget buknék...)
2-4mm és 3-5mm az ajánlott távolság. Egy átlag bringásnak nyugodt szívvel ajánlanám, hogy használja. Stucnit törtél már el?
Írta 2011. január 02. - 09:28
(C-terv a telót eladni, s venni újat, de egy ilyenen rengeteget buknék...)
Írta 2011. január 01. - 22:47
Írta 2011. január 01. - 22:39
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére