Jelentkezz be Regisztrálj

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2011. június 13. - 15:33

Írta 2011. június 13. - 14:23

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. június 13. - 14:17

Nagyon köszi mindkettõtöknek a kimerítõ és részletes választ, igazán nagy segítség. Az olvasással eddig csak nyertem, úgyhogy teljesen jogos. Elférés szempontjából +32,5mm oldalanként feltételezem, hogy jelentõs változást nem hoz, inkább kényelmi szempontból vannak fenntartásaim, de majd kiderül. Nem bírok magammal és úgy érzem mindenképpen ki kell próbálnom egy szélesebbet, max. megtartom a régit és visszateszem, ha nem jött be.
Nekem gyárilag egy egyenes 600-as OVAL volt, de keskenynek éreztem, meg alacsonynak is így vettem hajlított Truvativot, ez 680 széles és 30-at emel.
Most nincs az a pénz hogy visszacseréljem a 600ast.

Írta 2011. június 13. - 14:06

Írta 2011. június 13. - 09:26

Néha nekem is az az érzésem és beljebb fognám, néha meg kijjebb. OFF: Pont ezért takarítottam le ösvényeket, ahol gyakran megyek.
Azért írtam, hogy 194cm vagyok, mert a karok hossza nyilván megegyezik a testmagassággal, váz is 22"-os, az a +6.5cm nem biztos, hogy sok lenne ehhez, de ki kellene próbálni. Éles, gyors kanyarodás, technikázás nem az erõsségem, félek bedönteni, nem tudom ezen javítana-e, nincs viszonyítási alapom. Egy kicsit jobban õrültködnék lefelé.
Stucni választásnál mire kell figyelni, melyik a jó?
Nyugodtan vehetsz baromi széles kormányt, legrosszabb esetben levágsz belõle 1-2cm-t. 187cm vagyok, 2éve próbáltam ki milyen 680as kormánnyal menni. 580ashoz képest sokkal stabilabb az irányítás, olyan mintha megtanultál volna bringázni.

Írta 2011. június 13. - 01:25

Nem kell ennyire tulporogni a dolgot, nyugi... Csak esszel, olvasgass egy kicsit a forumon. Illetve inkabb sokat. Es gondolkodj. Pl. "Azért írtam, hogy 194cm vagyok, mert a karok hossza nyilván megegyezik a testmagassággal" Nyilvan... Jah.

A kormanyszelesseg elsosorban stilus kerdese, masodsorban meg a vallszelessegen mulik, hogy mi a kenyelmes. A 725 mm-s kormany CC-re szerintem mar az istentelenul szeles kategoria. En 580 mm-vel nyomom, es a klasszikus CC felfogas szerint mar ez is szeles, mert szelesebb mint a vallam. CC-ben is mar nepszeru a szelesebb kormany a vilagkupakon, de ott sem tudok 680 mm-nel szelesebbrol. Ha tenyleg CC-zel, maratonozol, nem valoszinu, hogy kelleni fog egy ilyen szeles kormany. Szerintem.
Stucninal szerintem tobbet szamit, hogy te milyen nehez vagy. De ahogy nezem, ezek a Kona stucnik azert nem a grammaniasok kozul valok. Ha nem ugrabugralsz nem hiszem, hogy gondod lesz vele. Hiszen eddig sem volt. Az, hogy melyik a jo? Nekem az Easton EA 90 a jo. De neked nem biztos. Olvass vissza. Sokat. Nagyon sok ideje el mar ez a forum, nagyon sok mindent mar leirtak korabban, nagyon sokan mar nem is latogatjak az oldalt azota. De a tapasztalatuk itt van, hasznald ki. Ne csak a kormanyoknal. Ne legyel lusta visszaolvasni, mert akkor ugy tunik, hogy nem is erdekel igazan. Akkor meg mi ertelme nekunk is valaszolni?
A gyartokrol meg: jo hiru gyarto (Easton, Syntace, mas nagyobb gyartok, pl. Ritchey, volt Race Face, Truvativ) nehezebb modelljeivel nem tudsz mellefogni. Van bennuk eleg anyag. Ugyanugy mint a kevesbe neves gyartokeban. Ha pontosabb info kell, olvass vissza. Miert dragabb "otszor" a Race Face? Presztizs, meg azert tudtak is a fiuk valamicsket. Es ok meg nem is a legdragabbak.

Írta 2011. június 13. - 00:33

Kormányban pedig õ a "low riser" változata a jelenleginek és elég széles is lenne, ha lehetne kapni. Tényleg, mi kerül a Race Face-en ötször annyiba, miben nyújt többet? Ahogy elnézem, stucniban is hasonló az árazásuk.
Írta 2011. június 12. - 23:00

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. június 12. - 22:51

Hát szvsz lehet hogy sok, mióta a vállam miatt feltettem a 680-ast néha soknak érzem pláne keskeny hidaknál és keskeny ösvényeken ahol nagyon ránõnek a bokrok, fák az útra.
Néha nekem is az az érzésem és beljebb fognám, néha meg kijjebb. OFF: Pont ezért takarítottam le ösvényeket, ahol gyakran megyek.

Stucni választásnál mire kell figyelni, melyik a jó?
Írta 2011. június 12. - 22:28

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy egy bringát állítok össze, amihez kellene egy XC kormány és stucni. Ezekbõl bevált típust tudnátok ajánlani? Nem vagyok ezekkel képben. Akié lesz, túrázós stílusban menne.
A másik ötletem, hogy megvenné a kormányom (Kona XC Riser 660mm), nekem meg jobb lenne egy szélesebb. Egy ilyen (725mm-es) kormány XC-re (a 194cm-emhez) nem túlzás szerintetek? Jó ez a kormány?
Hát szvsz lehet hogy sok, mióta a vállam miatt feltettem a 680-ast néha soknak érzem pláne keskeny hidaknál és keskeny ösvényeken ahol nagyon ránõnek a bokrok, fák az útra.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. június 12. - 21:46

A másik ötletem, hogy megvenné a kormányom (Kona XC Riser 660mm), nekem meg jobb lenne egy szélesebb. Egy ilyen (725mm-es) kormány XC-re (a 194cm-emhez) nem túlzás szerintetek? Jó ez a kormány?
Írta 2011. június 10. - 19:50

Sziasztok
Olyan kormánycsapágyat keresek, ahol az alsó gyûrû (baseplate), amit ráhúznak a villanyakra C alakú, azaz van rajta 1 kis hasítás.
Ilyenre gondolok:
http://americancycle...race_fsaxl2.jpg
Olyat keresek, ami M.O-on boltban kaphatóés max olyan 10'000 a felsõ határ.
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Bármelyik iparis kör alakúból tudsz csinálni ilyet. Bevágod és kész.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. június 10. - 19:45

Olyan kormánycsapágyat keresek, ahol az alsó gyûrû (baseplate), amit ráhúznak a villanyakra C alakú, azaz van rajta 1 kis hasítás.
Ilyenre gondolok:
http://americancycle...race_fsaxl2.jpg
Olyat keresek, ami M.O-on boltban kapható

Elõre is köszönöm a válaszokat.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül)

Írta 2011. június 09. - 12:49

Írta 2011. június 09. - 12:48

Írta 2011. június 09. - 12:45

Írta 2011. június 08. - 14:27

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2011. június 08. - 12:10

Hamisított Chris King kormánycsapágyak
Flickr: bikebikeme's Photostream
hol árulnak ilyet?
meg mennyiért?