Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6414 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Sziasztok! Az lenne a gondom hogy az új vázamba kicsi a teleszkópom nyaka :(
tudtok esetleg valami megoldást?
Elõre is köszi!

bõvebben?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A siklócsapágy miért lenne elõnyösebb? Vagy csak olcsóbb?

Egyszerûbb lenne belerakni, nem kéne csészét esztergáltatni plusz ferdehatásvonalú csapágyat vadászni ebben a méretben. És a terhelést is bírná ha nem extrémfelhasználásra kell.

A sebesség mindent megold.

páncélozott kerékpár

páncélozott kerékpár

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
A siklócsapágy miért lenne elõnyösebb? Vagy csak olcsóbb?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Abba. Jármûvem típusszáma: 175 3-5 30 Ahol a 3-5 a csövek falvastagságát, a 30 a tömeget jelöli :)

Esztergályos mindenképpen kell, ha golyóscsapágyat szeretnél, elég sok mód van erre. De lehet megpróbálkoznék egy siklócsapággyal a helyedben.

matf

matf

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok! Az lenne a gondom hogy az új vázamba kicsi a teleszkópom nyaka :(
tudtok esetleg valami megoldást?
Elõre is köszi!

páncélozott kerékpár

páncélozott kerékpár

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Abba. Jármûvem típusszáma: 175 3-5 30 Ahol a 3-5 a csövek falvastagságát, a 30 a tömeget jelöli :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv!
Van esetleg valakinek valami jó ötlete erre: 52mm-es belsõ átmérõjû fejcsövet és 50 mm-es villanyakat kéne összecsapágyazni.
Vagy marad az esztergáltatás?

Ez kerékpárba kell?

páncélozott kerékpár

páncélozott kerékpár

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Üdv!
Van esetleg valakinek valami jó ötlete erre: 52mm-es belsõ átmérõjû fejcsövet és 50 mm-es villanyakat kéne összecsapágyazni.
Vagy marad az esztergáltatás?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
syncros fbi-on kívül elérhetõ itthon másfeles vázba való szûkítõs kormánycsapágy?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Van valami különbség a Ritchey WCS 4-Axis és a WCS 4-Axis 44 kormányszár között a szélesebb elõlapon kívül?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

oldalankent 3 centi igenis nagyon sok valtozast fog hozni. Es a szeles kormany vallszelesseg [nem magassag] fuggo is, nem mindenkinek kell a 710-es, foleg ha nem lejtozol sokat. az 580-600as kormanyokat amugy en se birom, nalam 660 boven eleg.

viszont lefele nagyon jó tud lenni a széles kormány. elõször amikor kipróbáltam a 76-ost nagyon fura volt, aztán idõvel megszoktam és most a saját 71-esemet nagyon keskenynek érzem. de egy darabig valószínû nem cserélem mert van egykét hely ahol evvel is centizni kell.

Köszönöm a segítségeteket, csak írok, hogy vettem a lapot. Meg szeretnék próbálni egy szélesebbet is, legrosszabb esetben visszarakom a 660-ast. :)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
üdv mindenkinek!2 hete vettem egy 680-as kormányt,ami egy 620-ast váltott le,hajlított mind a kettõ.stucni 100mm-es,ami lehetne rövidebb is-mert ez egy all mountain,light enduro gép-de még ezzel is ég és föld a különbség,lefelében kiváló,fölfelé meg nem zavar.stucni marad,mert mászni meg szeretek.
szerintem 620 és keskenyebb kormányok OX-re és egyébb csiki-csukis versenyekre és sûrû erdõkbe valók...
ja,és fék és váltókarok jobb pozícióba kerültek!ez legalább annyira fontos!
Magellan-os

dudi85

dudi85

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Ha belefér a satuba a fejcsõ, akkor igen. Azért tegyél valamit a csészék és a satu közé, nehogy megsérüljön.

Köszönöm a választ, én egy fadarabra gondoltam.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Sziasztok
Szerintetek mivel tudnám itthon belepréselni a kormáncsapágy csészéjét a vázba? satu?

Ha belefér a satuba a fejcsõ, akkor igen. Azért tegyél valamit a csészék és a satu közé, nehogy megsérüljön.

dudi85

dudi85

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok
Szerintetek mivel tudnám itthon belepréselni a kormáncsapágy csészéjét a vázba? satu?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
viszont lefele nagyon jó tud lenni a széles kormány. elõször amikor kipróbáltam a 76-ost nagyon fura volt, aztán idõvel megszoktam és most a saját 71-esemet nagyon keskenynek érzem. de egy darabig valószínû nem cserélem mert van egykét hely ahol evvel is centizni kell.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
oldalankent 3 centi igenis nagyon sok valtozast fog hozni. Es a szeles kormany vallszelesseg [nem magassag] fuggo is, nem mindenkinek kell a 710-es, foleg ha nem lejtozol sokat. az 580-600as kormanyokat amugy en se birom, nalam 660 boven eleg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Nagyon köszi mindkettõtöknek a kimerítõ és részletes választ, igazán nagy segítség. Az olvasással eddig csak nyertem, úgyhogy teljesen jogos. Elférés szempontjából +32,5mm oldalanként feltételezem, hogy jelentõs változást nem hoz, inkább kényelmi szempontból vannak fenntartásaim, de majd kiderül. Nem bírok magammal és úgy érzem mindenképpen ki kell próbálnom egy szélesebbet, max. megtartom a régit és visszateszem, ha nem jött be. :)

Nekem gyárilag egy egyenes 600-as OVAL volt, de keskenynek éreztem, meg alacsonynak is így vettem hajlított Truvativot, ez 680 széles és 30-at emel.
Most nincs az a pénz hogy visszacseréljem a 600ast.:) Hozzáteszem hogy 2 méter vagyok:D

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nagyon köszi mindkettõtöknek a kimerítõ és részletes választ, igazán nagy segítség. Az olvasással eddig csak nyertem, úgyhogy teljesen jogos. Elférés szempontjából +32,5mm oldalanként feltételezem, hogy jelentõs változást nem hoz, inkább kényelmi szempontból vannak fenntartásaim, de majd kiderül. Nem bírok magammal és úgy érzem mindenképpen ki kell próbálnom egy szélesebbet, max. megtartom a régit és visszateszem, ha nem jött be. :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Néha nekem is az az érzésem és beljebb fognám, néha meg kijjebb. OFF: Pont ezért takarítottam le ösvényeket, ahol gyakran megyek. :) Azért írtam, hogy 194cm vagyok, mert a karok hossza nyilván megegyezik a testmagassággal, váz is 22"-os, az a +6.5cm nem biztos, hogy sok lenne ehhez, de ki kellene próbálni. Éles, gyors kanyarodás, technikázás nem az erõsségem, félek bedönteni, nem tudom ezen javítana-e, nincs viszonyítási alapom. Egy kicsit jobban õrültködnék lefelé.

Stucni választásnál mire kell figyelni, melyik a jó?

Nyugodtan vehetsz baromi széles kormányt, legrosszabb esetben levágsz belõle 1-2cm-t. 187cm vagyok, 2éve próbáltam ki milyen 680as kormánnyal menni. 580ashoz képest sokkal stabilabb az irányítás, olyan mintha megtanultál volna bringázni. :) Aztán 680mm után jött a 700as egyenes, most meg 710mm-es van gyárilag a singlespeedemen. És még ezt sem érzem szélesnek. 700mm után egyértelmûen keskeny volt a 680as. 194centivel mehet akármilyen széles, a keskeny helyeket egész hamar meg lehet szokni, de annyit ad pluszban hogy megéri. Ennél többet csak a nagyobb kerék ad, ami a magasságodhoz szintén meggondolandó. ;)