A siklócsapágy miért lenne elõnyösebb? Vagy csak olcsóbb?
Egyszerûbb lenne belerakni, nem kéne csészét esztergáltatni plusz ferdehatásvonalú csapágyat vadászni ebben a méretben. És a terhelést is bírná ha nem extrémfelhasználásra kell.
A siklócsapágy miért lenne elõnyösebb? Vagy csak olcsóbb?
A sebesség mindent megold.
Esztergályos mindenképpen kell, ha golyóscsapágyat szeretnél, elég sok mód van erre. De lehet megpróbálkoznék egy siklócsapággyal a helyedben.Abba. Jármûvem típusszáma: 175 3-5 30 Ahol a 3-5 a csövek falvastagságát, a 30 a tömeget jelöli
Üdv!
Van esetleg valakinek valami jó ötlete erre: 52mm-es belsõ átmérõjû fejcsövet és 50 mm-es villanyakat kéne összecsapágyazni.
Vagy marad az esztergáltatás?
oldalankent 3 centi igenis nagyon sok valtozast fog hozni. Es a szeles kormany vallszelesseg [nem magassag] fuggo is, nem mindenkinek kell a 710-es, foleg ha nem lejtozol sokat. az 580-600as kormanyokat amugy en se birom, nalam 660 boven eleg.
viszont lefele nagyon jó tud lenni a széles kormány. elõször amikor kipróbáltam a 76-ost nagyon fura volt, aztán idõvel megszoktam és most a saját 71-esemet nagyon keskenynek érzem. de egy darabig valószínû nem cserélem mert van egykét hely ahol evvel is centizni kell.
Ha belefér a satuba a fejcsõ, akkor igen. Azért tegyél valamit a csészék és a satu közé, nehogy megsérüljön.
Sziasztok
Szerintetek mivel tudnám itthon belepréselni a kormáncsapágy csészéjét a vázba? satu?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Nagyon köszi mindkettõtöknek a kimerítõ és részletes választ, igazán nagy segítség. Az olvasással eddig csak nyertem, úgyhogy teljesen jogos. Elférés szempontjából +32,5mm oldalanként feltételezem, hogy jelentõs változást nem hoz, inkább kényelmi szempontból vannak fenntartásaim, de majd kiderül. Nem bírok magammal és úgy érzem mindenképpen ki kell próbálnom egy szélesebbet, max. megtartom a régit és visszateszem, ha nem jött be.
Néha nekem is az az érzésem és beljebb fognám, néha meg kijjebb. OFF: Pont ezért takarítottam le ösvényeket, ahol gyakran megyek. Azért írtam, hogy 194cm vagyok, mert a karok hossza nyilván megegyezik a testmagassággal, váz is 22"-os, az a +6.5cm nem biztos, hogy sok lenne ehhez, de ki kellene próbálni. Éles, gyors kanyarodás, technikázás nem az erõsségem, félek bedönteni, nem tudom ezen javítana-e, nincs viszonyítási alapom. Egy kicsit jobban õrültködnék lefelé.
Stucni választásnál mire kell figyelni, melyik a jó?