Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Aranynál nincs cigányabb akkorsem
Én meg az ezüst chris kingektõl tudok még lehidalni, azon a felirat is alig látszik, szal májerfaktor

viszont a titán CK-nek is ezüstös szine van, és az a fejcsapágy mint tudjuk... Na ott nem érdekelne, hogy látszik-e a felirat. :D
én pewter szinût vettem, ez sztem nagyon szép, nem olyan hivalkodó mint az arany (na jó, az aranyat nem mertem bevállalni :) ).

a rózsaszín meg tudtommal limitált széria volt, úgyhogy rohanás beszerezni egyet, mert pár év múlva már csak aranyáron lesz :D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

A Syncros Race DH stucnit használ valaki? Mitõl DH? Nem úgy néz ki, mint ami alkalmas arra a célra. Kinézete és súlya alapján sima CC-s stucninak tünik, ráadásul az ára alapján nem is valami extra alapanyagból (mint a 7075 alu), inkább egyszerü 6061-esbõl készülhet...
Tudtok 200g körül kb 6 centis hosszban erõs (FR) stucnit? Korábban lehetett kapni egy vaskosabb Ritchey-t, a severe condition wide mouth-t, egy Grossman gyári DH gépen is ilyen volt, pedig kb 170g:
http://www.rhythmcyc...productid=16696
Ez vajon elég erõs?

http://www.syncros.com/stems.htm

Ha kockastucnit akarsz, akkor vegyél azt.

"Intended use: All Mountain and light weight, long travel riding"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
láttál már törött stucnit?
amugy a syncros a ritchey tulajdona, csak hogy tudj viszonyítani.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
A Syncros Race DH stucnit használ valaki? Mitõl DH? Nem úgy néz ki, mint ami alkalmas arra a célra. Kinézete és súlya alapján sima CC-s stucninak tünik, ráadásul az ára alapján nem is valami extra alapanyagból (mint a 7075 alu), inkább egyszerü 6061-esbõl készülhet...
Tudtok 200g körül kb 6 centis hosszban erõs (FR) stucnit? Korábban lehetett kapni egy vaskosabb Ritchey-t, a severe condition wide mouth-t, egy Grossman gyári DH gépen is ilyen volt, pedig kb 170g:
http://www.rhythmcyc...productid=16696
Ez vajon elég erõs?

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
az a legjobb, ha levagsz belole es teszel a stucni fole is tavtartot, akkor meg lesz tartalek is, ha kesobb valtoztatni kellene

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

én is ezzel a nyakvágós dologgal szarakodom...
de tegyél a stucni fölé hézagoló gyûrûket, nem kell egyenlõre semmit sem levágni a nyakból.
Aztán folyamatosan állítgasd és próbálgasd a stucnit...
tekerj egy nagyot- vidd lejjebb v. feljebb... aztán majd csak lesz vmi jó

a kormánynak nagyjából egy magasságban kell lennie az üléssel...

még nem annyira látom, hogy fog állni a bicó, mert nincsenek meg a kerekek.
és félõ, hogy az ülés mindenképp magasabb lesz a kormánynál, mert 5-10 centi távtartó azért már elég bután nézne ki...
de mint mondtam, nem tudom még, az ülésnek hol lesz a pozíciója.

a villanyak meg nagyon hosszú, így ahogy összeraktam, vagy 10 centi kilóg, szóval vágni úgyis kell.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
én is ezzel a nyakvágós dologgal szarakodom...
de tegyél a stucni fölé hézagoló gyûrûket, nem kell egyenlõre semmit sem levágni a nyakból.
Aztán folyamatosan állítgasd és próbálgasd a stucnit...
tekerj egy nagyot- vidd lejjebb v. feljebb... aztán majd csak lesz vmi jó

a kormánynak nagyjából egy magasságban kell lennie az üléssel...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

hát vágatlan nyakkal baromi hosszú lesz..amúgy az alátétekkel lehet játszani is nem csaka stucni alá hanem fölé is lehet tenni ha a szükség úgy kívánja...egy 2-3centit simán vágathatsz belõle..és még akkor is bõven marad hézagolható szakasz ill akármien hosszú fejcsõbe beletod maj tenni..

A vágatlant úgy értettem, hogy megyek vele így két kört, és ha nem érzem hogy "hûderossz", akkor levágom akkorára.
És arra jutottam, hogy veszek még egy centi távtartót, azt a stucni fölé rakom, ahogy mondtad, és akkor lesz ennyi tartalékom is. (engem kicsit megnyugtat)

Az viszont nem nyugtat meg, hogy tegnap vettem kormányt, és otthon figyeltem fel rá, hogy egy kis címkén az van rajta, hogy city és trekking használatra, MTB-re ne.
Ja, és B+.
Eddig nem volt bajom a B+ dolgokkal, igaz apróbb kiegészítõkét, meg fékeket használtam csak belõle, de úgy érzem az "árában van".
Merjem azért használni?
Vagy használjam egy évig, aztán cseréljem jobbra?
talán ez lehet: http://ebike.hu/term...b-hajlitott/244
Lekapargattam már a matricákat, utána kezdtem gondolkodni, tehát nem hinném hogy visszaveszik..
Nem ütöm-vágom a biciklit, szerintem meglátom, mennyire hajlik..
könnyû, az biztos :)
Zoggie-ból is van olcsó-könnyû, mégis XC-re való: http://ebike.hu/term...b-hajlitott/256
Az ára alapján ez is gagyinak tûnik, de nemtom...

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
hát vágatlan nyakkal baromi hosszú lesz..amúgy az alátétekkel lehet játszani is nem csaka stucni alá hanem fölé is lehet tenni ha a szükség úgy kívánja...egy 2-3centit simán vágathatsz belõle..és még akkor is bõven marad hézagolható szakasz ill akármien hosszú fejcsõbe beletod maj tenni..

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
hi.

Életem elsõ MTB-jét építem, és ott tartok, hogy le kéne vágni a villanyakat méretre. az megvan, hogy mi alapján csináljam, de azt nem tudom, távtartó gyûrûbõl mennyit tegyek...
CC/túra jellegû gép lesz, és nem vagyok oda a görnyedésért, de éppezért 3cm emelkedésû hajlított kormányt tettem rá...

három fél centis távtartót adtak a kormánycsapágyhoz. van annak valami hátrányos következménye, ha egy centivel még magasabbra hagyom, egy plusz távtartóval?
Akkor vennék egy gyûrût, ami kiszélesedik a fejcsõ méretére, szerintem jobban is nézne ki... remélem lehet kapni ilyet, biciklin már láttam.

Vagy menjek teljesen biztosra, és próbáljam ki a gépet levágatlan villanyakkal?
Jól látjátok, félek hogy mi lesz ha elb*szom és túl rövidre vágom... :(

A villa Manitou Axel, és integrált a fejcsapágy. esetleg a villanyak cserélhetõ ezen a telón, ha elszúrnám?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Hali,

valaki nem tudja a 2006-os Hussefelt és/vagy Holzfeller stucnik súlyát 60 mm-es hosszban? A sram honlapon (és igy máshol is) csak a 40 mm-esé van fent...

40mmes tömege szorozva 60/40-el :D

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

kihezagolja ragogumival :D jovanna faradok

vegyetek kinget oszt kalacs. keket vagy pirosat.

aki fekete kinget vesz az idiota, feketebol lehet venni cane creeket meg fsa-t is. fujj fujj.

on

Aranynál nincs cigányabb akkorsem:D
Én meg az ezüst chris kingektõl tudok még lehidalni, azon a felirat is alig látszik, szal májerfaktor 0:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

aki fekete kinget vesz az idiota, feketebol lehet venni cane creeket meg fsa-t is. fujj fujj.

on

Elox-Rózsaszín a az isten.....ha nagy leszek olyat veszek...:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fekete cane creek s6-osom van :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

on
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

nincs. ahead meg elkepzelheto lenne, de olyat se nagyon csinalnak.

de tekintve, hogy egy 1" fejcsapagy kb 600 forint, kerdezem en: minek?

oké hogy 600 Ft, de az 1.1/8-os fejcsõbe hogy teszi bele az 1"-ost?

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Hali,

valaki nem tudja a 2006-os Hussefelt és/vagy Holzfeller stucnik súlyát 60 mm-es hosszban? A sram honlapon (és igy máshol is) csak a 40 mm-esé van fent...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Vki nem tud itthon 1szerûen beszerezhetõ 1.5-rõl simára szûkítõ csapit? Használt is jó :D

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás
Woodman kormánycsapágyakról hallot már vki jót avagy rosszat?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Közben kiderült,h mégis van ilyen.....Miskolcon az Excelsior-ban, srác vett egy új vázat és nincs lóvéja villára......csak menetes van....