Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A Canyon is valami hasonló megoldást használ, mint ami feljebb volt. Itt nem látszik, de ezen is van valami csavaros gyûrû a kormányszár alatt.

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha a suly annyira fontos akkor belerkasz egy ilyet a villanyakba

Feltöltött kép

aztan osszeszereles utan kiveszed belole. vegulis a stucni fogja ossze a dolgot, ez csak addig kell amig megszoritod a fejcsapagyat. a lukat meg leragasztod szigszalaggal. vagy beleraksz valami muanyag v gumidarabot. annal konnyebb megoldas nincs
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Köszi, de már sikerült megfejteni. Annak a kis gyûrûnek a mûködésére voltam kíváncsi, de már megvan.

ú, tényleg, most olvasom, hogy már jó ideje kitárgyaltátok...
a Te hozzászólásod láttam utoljára, a többi valahogy elmaradt.
megyek aludni.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

úgy látom, hogy a két kis hernyócsavar nyomja neki a villa nyakához azt a fehér lapocskát.

Köszi, de már sikerült megfejteni. Annak a kis gyûrûnek a mûködésére voltam kíváncsi, de már megvan.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Más:
Valaki használ Use Ring-Go-Star-t? Hogy mûködik ez a cucc?
http://www.chainreac...px?ModelID=2746
Ez a stucni elég pofás.

úgy látom, hogy a két kis hernyócsavar nyomja neki a villa nyakához azt a fehér lapocskát.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

pontosan. igy nem kell kormos dio a villanyakba. kezzel ranyomod a stucnit amennyire tudod aztan a ket kupos alatet egymasra huzasaval beallitod tokeletesre. eloben meg nem lattam ilyet de szerintem nem akkora talalmany mint aminek ok hiszik.

Karbon nyakra még talán van értelme, de különben csak a gond van vele. Mondjuk elfordul a stucnim, utána még a kiscsavarral is szórakozni kell.

Van, aki minden grammért ölni tudna :D (Bár már olyan erõs volnék, hogy nekem is csak ezen múlik...)

Szerintem nehéz. A normál diós rendszer 27-28g-ra jön ki, ami nálam alu csavarral 22g.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

pontosan. igy nem kell kormos dio a villanyakba. kezzel ranyomod a stucnit amennyire tudod aztan a ket kupos alatet egymasra huzasaval beallitod tokeletesre. eloben meg nem lattam ilyet de szerintem nem akkora talalmany mint aminek ok hiszik.

Van, aki minden grammért ölni tudna :D (Bár már olyan erõs volnék, hogy nekem is csak ezen múlik...)
- egy bolygó, két kerék -

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

itt van ni

Ez most akkor úgy mûködik, hogy felrakom a gyûrûket, kicsit meghúzom a csavart, rá a stucnit, meghúzom a csavarokat és a gyûrûn kilazítom a csavart és a kúposság elõfeszíti a csapágyat?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
itt van ni

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mit érdemes tudni a scandium kormányokról?
A BTS 120 gr-os kormányával szemezek
http://www.csekert.h...96@@393077111#0

Semmi különös, kis falvastagság, nagy rugalmasság. Kb egy helyen gyártják az összeset, néha adódnak problémák a gyártásnál (anyagmegfolyás), aztán szögletes lesz a csõ. Kb ennyi.

Más:
Valaki használ Use Ring-Go-Star-t? Hogy mûködik ez a cucc?
http://www.chainreac...px?ModelID=2746
Ez a stucni elég pofás.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Mit érdemes tudni a scandium kormányokról?
A BTS 120 gr-os kormányával szemezek
http://www.csekert.h...96@@393077111#0

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Holnap megyek bikerbe röhögni, mert nem lesz ilyen, de hátha:)
Köszi a segítséget:) Egyre közelebb vagyok a döntéshez. Már csak Robnak kell benyalnom:D

Van nekik négy féle Gravity, ami 1.5-bõl csinál 1 1/8-at, de neked kéne valami felülre is, valami sima 1 1/8. Igazság szerint olyan modellt kéne választanod, amibõl van 1 1/8 és 1.5-rõl szûkítõs változata is, így legalább egységes lenne a kinézete.:D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Holnap megyek bikerbe röhögni, mert nem lesz ilyen, de hátha:)
Köszi a segítséget:) Egyre közelebb vagyok a döntéshez. Már csak Robnak kell benyalnom:D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
De szerintem nem sokkal több a reducer áránál, ha veszel egy szûkítõs fejcsapágyat, és "elfelezed", arról nem beszélve, h a csapágynak is hosszabb lesz a várható élettartama, és sokszor a beépítési magasság is alacsonyabb.
Anno én is ezért nem reducert csináltattam, hanem a fejcsapágynak gyártattam le megfelelõ új alkatrészeket.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

És ilyet lehet kapni, vagy csináltatás?
Vagy miért nem lehet itthon hozzávaló villát kapni?

"Reducer-t" lehet kapni, létezik. Nézd meg a CRC-n, ott nagy a választék! Van itthon is, pld. e13 Zerostack, de azt csak bizonyos kormánycsapágyakhoz lehet használni. http://www.e13compon..._zerostack.html
Természetesen létezik olyan kcs, ami alapból 1.5" fejcsõhöz és 1 1/8" villához van tervezve, de az alul/felül 1.5" méretrõl csökkent.
FSA Gravity széria, ami van a Bikernél.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
És ilyet lehet kapni, vagy csináltatás?
Vagy miért nem lehet itthon hozzávaló villát kapni?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ez a cane ha jól látom, akkor tapered. Nekem olyan kell, amivel a normál egynyolcados villát bele tudom rakni.

Akkor egyelõre marad az öszvér megoldás, felülre egy standard kcs, alulra pedig egy "reducer" és abba a standard alsó része, hacsak addig valamelyik gyártó ki nem hozza ezt a megoldást alapban.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ez a cane ha jól látom, akkor tapered. Nekem olyan kell, amivel a normál egynyolcados villát bele tudom rakni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

09 SX-Trail ha minden összejön

Magyarán komplett szett kell "tapered" fejcsõhöz.:)

- Cane Creek: http://www.canecreek...product=frustum
- FSA No.57E