Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
09 SX-Trail ha minden összejön

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Az jó, mert most lesz új FSA forgalmazó, az talán nem lesz béna, mint a Biker...köszi a tippet!

Egyrészt pont nem a kormánycsapágyakkal kezdik a dolgot, mert abból még van rendesen a Bikernél, másrészt azért mondhatnál többet is arról, hogy mibe kell. 1.5 vagy "tapered" fejcsõ, hagyományos, fél- vagy teljesen integrált...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Az jó, mert most lesz új FSA forgalmazó, az talán nem lesz béna, mint a Biker...köszi a tippet!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Pl FSA, olyan van nekem is. De sztem nem lehet külön,csak az alsó részét megvenni.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Tud valaki olyan kormánycsapágyat, ami az alul 1,5"-os vázat szûkíti 1 1/8-ra?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
inkább rövidebbet

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Szerintetek, ha a kormányszáramat (jelenleg huszonakárhány fokos) kicserélném 10 fok alattira, akkor ez a sportosabb elhelyezkedés miatt elképzelhetõ, hogy a mostanihoz képest hosszabb kormányszárat kellene vennem?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

igen, sajnos van olyan hogy ki van nyulva a fejcso. nem kell neki sok, de a fejcsapagy egybol eszreveszi.

ez abbol ered hogy az elso kerekre jovo uteseket a villan keresztul a fejcso kapja meg, es az evek soran par tized milimeterenkent osszeadodik.

hány mm-nek kell lennie az átmérõnek normál esetben?

a kinyúlás miatt szorul a csapágy?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen, sajnos van olyan hogy ki van nyulva a fejcso. nem kell neki sok, de a fejcsapagy egybol eszreveszi.

ez abbol ered hogy az elso kerekre jovo uteseket a villan keresztul a fejcso kapja meg, es az evek soran par tized milimeterenkent osszeadodik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ilyen nagyonis elõfordul különösen régi acélvázaknál. A terhelés hatására deformálódik a homlokcsõ (kitágul) aztán a csésze lötyög benne. Anyám régi csepelje is így járt, de haverom polarx-e is aki dirt-ölt.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nem akartam okoskodni a szervizben, ahol csinálták, mert a szerelõ azt mondta, hogy rossz a váz: ki van nyúlva a homlokcsõ (nem értem igazán, hogy ilyen is van???) és a csésze kézzel (nem pedig a célszerszámmal) is betolható.

egyébként mûködik, forog de mégse az igazi

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
arra gondol :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

ha nem egyenesen lett beleteve a vazba, akkor lehet hogy szorul benne a csapagy. feltetelezve hogy a kis tomito muanyag gyuruk is jol vannak belerakva.

arra gondolsz hogy a csészék vannak rosszul a homlokcsõbe rakva?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha nem egyenesen lett beleteve a vazba, akkor lehet hogy szorul benne a csapagy. feltetelezve hogy a kis tomito muanyag gyuruk is jol vannak belerakva.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
sziasztok,

adott egy ritchey logic 1" kormánycsapágy, nem-menetes villához. egy ideig egy másik vázzal használtam, de vissza lett építve. azóta viszont nem forog szépen.

carranba! mi lehet az elba**ás ?

a beállítócsavar abszolút nincs túlhúzva, de a kerék (önmaga súlyától) nem fordítja el.

ismeri vki ezt a típust? van vmi amit rosszul lehet beépíteni?

köszi
v,

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ilyet találtam még, ismeri ezt a márkát valaki?
Nagyjából ez a választék. Van még pár olcsóbb cucc de azokat csak városba és túrázni ajánlják.
A kona egyébként narancs, csak csal a fénykép.:)

Itt sok Sette cuccal találkozhatsz: http://www.mtnbikeriders.com/

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ilyet találtam még, ismeri ezt a márkát valaki?
Nagyjából ez a választék. Van még pár olcsóbb cucc de azokat csak városba és túrázni ajánlják.
A kona egyébként narancs, csak csal a fénykép.:)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Én csak ezt találtam.
Eddig egyenest használtam, de ez az 1" emelkedésû még belefér szerintem.
Szélesség kb. mindegy, most 580-as van, ha túl széles levágom. Súly mondjuk 300g körül vagy alatta lenne jó. Ár egyelõre mindegy. Ha itthon is van, elõny de nem feltétel.

edit: Neked meg boldog szülinapot VV!
edit2: Ennyire kihalt a 25.4-es befogóméret?

Vörösben - de nem olyan, mint a Kona vörös színe - Spank Tweet Tweet 30mm emelésû változat (700mm széles, ergo vágni kell), fehérben meg Azonic World Force (de ezt te is megtaláltad, és ezt is rövidíteni kell)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Indulásképpen tessék nekifutni a Bikemarket/ebike oldalaknak hazai viszonylatban....

épp ezzel kezdtem (BM), és mivel semmi 25,4-est nem találtam ezért kérdeztem.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Indulásképpen tessék nekifutni a Bikemarket/ebike oldalaknak hazai viszonylatban, CRC-nek külföldiben! Elég széles kínálat található ezeken a helyeken, ki lehet választani a szimpatikus darabot, és majd utána lehet agyalni a beszerzés részén.