Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2010. augusztus 06. - 11:10
Nyeregmagasság úgy van beállítva, hogy a lenti pedálállásnál nyújtott lábbal a sarkam tudom rátenni. Lehet ettõl is van jobb módszer.
A nyereg amennyire lehet elõre van tolva, hogy minél inkább a mono fölött legyek, ne a hátsó kerék fölött. A nyereg kb. vízszintben van, talán nagyon picit föntebb van az orra. Azért állítottam be így, hogy kevesebb súly legyen a csuklóimon. Lehet ez is azt támasztja alá, hogy igazad van a túl alacsony kormánnyal kapcsolatban. Nagyot emelõ kormányszár bután nézne ki, ezért gondolkodom a hajlított kormányon. Kormányszár átlagos emelésû, 100-as lehet, megfordítható, jelenleg pozitív emeléssel (KBIX PRO-RACE KORMÁNYSZÁR - KELLY'S KERÉKPÁROK, FELSZERELÉSEK, KIEGÉSZÍTÕK, RUHÁZAT - WEBSHOP, WEBÁRUHÁZ, ONLINE ÜZLET). Lehet ez is hosszú picit.
Kelly's Mobster váz, 16-os, én 176 vagyok.
Képet hogyan is tudok berakni? Fel kell elõtte töltenem valahova?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. augusztus 06. - 10:54
Haligali.
Bizonyos km után meg szokott fájdulni a derekam. Persze, tudom, gyenge a hátam, de arra gondoltam mégis tennék egy próbát egy hajlított kormánnyal. Tudtok ajánlani valamit, valahol ami árban is, és súlyban is jó? (És olcsó) Egyáltalán hajlítottból mi számít jó súlynak? Most egy 125g-os egyenes Trinity light van. Maraton felhasználás.
Más: lehet hogy a kormányszár túl hosszú, ettõl is lehet derékfájás?
A gyenge hát szöveget szért írtam múltkor, mert nagyon sokszor van az, hogy valaki el kezd bringázgatni és még azt sem tudja hogy hogyan kell ülni a bringán és semmi edzettsége sincs, aztán csodálkozik, hogy 5km után el kezd fájni mindene.
Rakj be egy gépet a bringádról és megmondjuk mi a baj. Úgyis szeretem osztani az észt, hogy hátul van a nyereg hosszú a stucni, alacsonyan van a kormány stb.
Jó súly, a pazzaz karbon kormányom 170g körül van, de a 220g körüli kormányok már jónak számítanak.
Nekem pl attól fáj a hátam ha a stucni hosszú, inkább elviselem ha egy kicsit lejjeb van a kormány mintha elõrébb.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. augusztus 06. - 10:43
Bizonyos km után meg szokott fájdulni a derekam. Persze, tudom, gyenge a hátam, de arra gondoltam mégis tennék egy próbát egy hajlított kormánnyal. Tudtok ajánlani valamit, valahol ami árban is, és súlyban is jó? (És olcsó
Más: lehet hogy a kormányszár túl hosszú, ettõl is lehet derékfájás?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. július 31. - 20:34
Írta 2010. július 31. - 20:26
Írta 2010. július 31. - 20:18
Írta 2010. július 31. - 20:17
Írta 2010. július 31. - 15:12
Sziasztok pár hete vettem egy vázat használtan és megkértem a srácot, hogy hagyja benne a kormánycsapágyat. Nem nyúltam azóta hozzá, ezért csak most vettem észre, hogy a legalsó gyûrû hiányzik a csapágyból. Szerintetek ezt megcsináltathatom egy esztergályossal, ha igen akkor milyen anyagból? Vagy vennem kell egy új kormánycsapágyat?
Elõre is köszi
Mi lenne ha felhívnád és elkérnéd?
Írta 2010. július 30. - 21:05
most mondja kollegam hogy neki is recseg a kormanycsapagy pedig nem sz.r bringaja van. Whyte vaz, Chris King csapagy, Fox36 telo. Azt mondja hogy a csapagy meg a csesze nagyon preciz cucc de a villanyak-vall talalkozas nem mindig. szal ott mindig lesz egy kis mozgas, es ha mozog akkor kattogni is tud. ez van.
ok, koszi
ha csak kattog kicsit az nem zavar, ez most csak azért foglalkoztatott, mert a kormány-fejcsõ-villa környékén volt, aminek azért jobb utánajárni
de így akkor megnyugodtam
Írta 2010. július 30. - 17:14
Most az a helyzet, hogy leszedtem a kormányt, stucnit, alátéteket, lepucoltam õket, a fékeket meghúztam, a forgáspontokat megkentem, a megfeszülõ elsõ bovdent megkentem, és még mindíg recseg, illete egy pici pattanó hangot ad ha behúzom az elsõ féket mikor picit mozgatom a bringát, vagy ráterhelek. A fejcsõn nem látok repedést, de olyan mintha onnan jönne a hang.
Nem szoktam foglalkozni apróbb hangokkal, de ez most kicsit aggaszt.
most mondja kollegam hogy neki is recseg a kormanycsapagy pedig nem sz.r bringaja van. Whyte vaz, Chris King csapagy, Fox36 telo. Azt mondja hogy a csapagy meg a csesze nagyon preciz cucc de a villanyak-vall talalkozas nem mindig. szal ott mindig lesz egy kis mozgas, es ha mozog akkor kattogni is tud. ez van.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. július 30. - 16:50
Elõre is köszi
Írta 2010. július 30. - 15:54
nekem recsegett a repedt homlokcso nem is kicist.
nyilvan ami csavart talalsz meg kell huzni
Most az a helyzet, hogy leszedtem a kormányt, stucnit, alátéteket, lepucoltam õket, a fékeket meghúztam, a forgáspontokat megkentem, a megfeszülõ elsõ bovdent megkentem, és még mindíg recseg, illete egy pici pattanó hangot ad ha behúzom az elsõ féket mikor picit mozgatom a bringát, vagy ráterhelek. A fejcsõn nem látok repedést, de olyan mintha onnan jönne a hang.
Nem szoktam foglalkozni apróbb hangokkal, de ez most kicsit aggaszt.
Írta 2010. július 30. - 14:30
nyilvan ami csavart talalsz meg kell huzni
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. július 30. - 14:02
rob,
Van benne valami kockázat, vagy meg lehet csinálni bátran? Nem látok benne semmi ijesztõt, gondoltam is rá párszor... de el tudok rontani bármit, ha kell.
stellaz,
Én a kormányt és a stucnit ellenõrizném elõször. Poros-e, megfelelõen van-e meghúzva... ilyesmik.
Havernak volt repedt homlokcsövû váza, neki nem recsegett semmi. De azt is érdemes lehet keresni.
Szerintem elõbb mindenképpen az egyszerûbb ellenõrzésekkel kezdd. Én is szedtem már szét darabjaira hátsó agyat, mert rezonált kanyarban. a küllõ prizma volt a ludas...
ok, köszi
Írta 2010. július 30. - 12:31
Van benne valami kockázat, vagy meg lehet csinálni bátran? Nem látok benne semmi ijesztõt, gondoltam is rá párszor... de el tudok rontani bármit, ha kell.
stellaz,
Én a kormányt és a stucnit ellenõrizném elõször. Poros-e, megfelelõen van-e meghúzva... ilyesmik.
Havernak volt repedt homlokcsövû váza, neki nem recsegett semmi. De azt is érdemes lehet keresni.
Szerintem elõbb mindenképpen az egyszerûbb ellenõrzésekkel kezdd. Én is szedtem már szét darabjaira hátsó agyat, mert rezonált kanyarban. a küllõ prizma volt a ludas...
Izomtéridõninja-geológus!
Írta 2010. július 30. - 12:10
Ilyenkor mit illik megnézni? Gondolom kormányt, féket, de esetleg ajánlatos lehet az acél villát is kikapni, nincs e repedve? Ha az alu vázon nem látok repedést, akkor az azt is jelenti egyúttal, hogy nincs rajta?
Írta 2010. július 30. - 11:31
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. július 30. - 10:48
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. július 29. - 23:46
Úgysem fut rajta golyó, szóval semmit nem jelent az a vágás benne...
Izomtéridõninja-geológus!
Írta 2010. július 29. - 23:35
nekem is volt olyan csapágyam aminek a gyûrûjét nem kellett rá ütni a nyakra,és simán normálisan mûködött,nem kell tõle félni!
be lehet normálisan állítani!
Vedd meg!!!

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére