Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Így van. A teljes képhez hozzátartozik, hogy kicsit bütyköltem: baromi magas volt és lereszeltem belõle, de ezt már korábban többször csináltam és pontosan mértem és eddig nem volt semmi gondom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Fogalmam sincs, hogy mi lehet a probléma. Még ha nincs minden a helyén akkor is össze kéne húznia, csak akkor szorulna ha izomból megtéped, szóval nem tudom. Gondolom szétszedted és összeraktad már ezerszer és mégsem lett meg a probléma oka.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ki.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A stucni csavarjai ki vannak lazítva? Tudom nagyon alap, de hátha. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Hidd el, hogy ezeket az alap dolgokat már kizártam (a létezõ legnagyobb hézagolóval próbáltam), és mostanra már azt is, hogy esetleg a rózsa dugó lenne túl magasan, de továbbra sem oldódott meg a probléma.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Igen, ezért írtam, hogy a kupak nem ér bele a villanyakba, más szóval, a villanyak a stucni teteje alatt pár milliméterrel van. Az izomból meghúzást meg azért írtam, hogy rávilagítsak, hogy bármennyire húzom nem változik semmi.

Lehet, hogy az a pár milliméter kevés. Mérd meg (ha van tolómérõ, azzal), hogy a kupak alja mennyivel van lejjebb a stucnin felfekvõ felülettõl, illetve a villanyak mennyire van a stucni felsõ széle alatt. De elõször próbálj ki egy hézagolót, és kiderül, hogy valóban ez e a probléma.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Igen, ezért írtam, hogy a kupak nem ér bele a villanyakba, más szóval, a villanyak a stucni teteje alatt pár milliméterrel van. Az izomból meghúzást meg azért írtam, hogy rávilagítsak, hogy bármennyire húzom nem változik semmi.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Elõször is nem arról szól a történet, hogy izomból meghúzod. Másrészt a villanyaknak a stucni teteje alatt pár milliméterrel kell lennie. Ha egyforma (vagy majdnem egyforma) magas a stucnival vagy túlnyúlik rajra, akkor hézagold ki!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Az mitõl lehet, hogy izomból meghúzom a kormánycsapágy állító csavarját és mégse húzza a csapágyat? Nem ér bele a kupak a villanyakba.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Csak sejtésem van, azt nem tudom mivel lenne hasonló helyzetben a kormány. Hátha van valakinek valami tapasztalata vele.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ha tudod h milyen kell mi a kérdés?

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Egy 6 centis stucnit és 5 centi emelkedésû kormányt(660mm széles) milyen mással lehetne helyettesíteni? Kényelmes, nincs vele gondom, csak 3 éves, aztán nehogy megadja magát. Valami más kéne keskenyebb, kisebb emelésû kormány, esetleg egyenes.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Japp. Vettem nemrég egy Hervis bike-ot, az még rövidebb és hajlított kormánya van, de nagyon kényelmetes.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Nekem most kényelmes ha haladok, de lassan poroszkálva terhelem a karjaimat elég rendesen.

Talán 1 vagy 2 centivel magasabb kormányt is el tudnék képzelni, bár így sem rossz. Csak nincsen kedvem több ezret stucnira vagy kormányra költeni, vagy jobb vagy nem alapon. Mondjuk annyit csináltam, hogy kipróbálás idejére lejjebb engedtem az ülést egy picit, mintha magasabb lenne a kormány, de igazából csak kényelmetlenebb lett.

Tegnap mentem a kedvesem elég konfrtosra belõtt trekkingjével, és attól eltekintve, hogy egy padkára is nehezen mentem fel vele, egész jól éreztem magamat rajta :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Én anno úgy kalkuláltam megveszem a lehetõ legrövidebb vázat, amit még tudok használni max-ra húzott csõvel. A 350-es akkor már rövid lett (az egy 18-as Caprine-ban volt), kellett egy 400-as amiben most 1cm tartalék van.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Én egy évig csapattam kinyúlva, hát- és deréktájon még-még oké volt a dolog, de a kezeimet/karjaimat iszonyatosan terhelte hosszú stucni alacsony kormány kombó (leginkább lefelé, nem kifejezetten XC-s terepen). Egyetlen igazi elõnye volt, hogy az elvetemült emelkedõkön nem estem hanyatt, de nagyon nem érte meg. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
De igen, nehezebben fordul, de nagy sebességnél stabilabb.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Én nem vagyok versenyzõ (voltam már 6-8 maratonon, de inkább csak az élmény miatt), de a "fekvõs" pozíciót mindig is furának találtam. Nem ront a nagy váz a kezelhetõségen?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Hosszabb nem lesz, inkább csak rövidebb.

Kicsit más, de kapcsolódik a témához. Sokan esküsznek a hosszú vázra, hosszú stucnira, alacsony kormányra, mintha országútin ülnének és bizonygatják, hogy az milyen jó nekik. Közben lóf@szt jó az nekik. Így versenyzõk használják, akik ezerszer többet ülnek bringán, mint õk és külön edzik az izmokat, hogy bírják ezt a poziciót és ennek ellenére még sem bírja mindegyikük és kényelmesebb beállításokkal tekernek. Kipróbálhatná bármelyik ilyen versenygeora esküdözõ bringás, hogy elmegy terepre és megy 3-4 órát izomból (persze ha tud) aztán meglátjuk, hogy érzi magát a végén a dereka meg a karja. Szóval nyugodtan lehet rövidebb vázakat használni magasabb kormánnyal, sokkal kényelmesebb és nem vágja magát tönkre.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Igen, a kormányszár hossza is gyanús. Hétvégén újra jelentkezem, miután lemértem ezt is, meg a vízszintes felsõcsõhosszt is. Kíváncsi vagyok beleesik-e az 560-600mm-be.

Nem tudom hány éves a váz; az ezüst alu, piros felirattal.