Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Started by
bigtom
, 2002. July 25. 10:51
Posted 2010. August 09. - 15:10

sziasztok!
tudnátok nekem egy kormányt ajánlani? keresgélek, de nem nagyon találok megfelelõt, illetve kép alapján nem könnyû eldönteni, megfelelõ-e, amit nézek.
tehát:
egy 25.4-es befogós xc-szerû kormányt keresek, enyhe emeléssel (15-20-25,4-30mm, nem több, a 30 már igazából sok is), 600-640mm széleset (de ugye hosszabb lehet, majd levágom), fekete színben (de olyat, ami nem fakul ki a naptól). ne legyen könnyített, vékony falú, mert ugyan nem durvulok egyáltalán (igazából csak aszfalton tekerek), de a súlyom az eléggé nagy. nem szeretném "lecsukni" a kormányt! súly meg nem számít.
ez eddig nem bonyolult. viszont, ami fontos lenne, hogy középen, a befogó részen az egyenes szakasz legalább 150mm hosszú legyen, mert a stucni (50mm széles) mellé két oldalra még fel kell rakjak 1-1 mûszert. sajnos ezt a méretet nem adják meg sehol, képrõl kitalálni meg elég nehéz.
tudnátok nekem egy kormányt ajánlani? keresgélek, de nem nagyon találok megfelelõt, illetve kép alapján nem könnyû eldönteni, megfelelõ-e, amit nézek.
tehát:
egy 25.4-es befogós xc-szerû kormányt keresek, enyhe emeléssel (15-20-25,4-30mm, nem több, a 30 már igazából sok is), 600-640mm széleset (de ugye hosszabb lehet, majd levágom), fekete színben (de olyat, ami nem fakul ki a naptól). ne legyen könnyített, vékony falú, mert ugyan nem durvulok egyáltalán (igazából csak aszfalton tekerek), de a súlyom az eléggé nagy. nem szeretném "lecsukni" a kormányt! súly meg nem számít.
ez eddig nem bonyolult. viszont, ami fontos lenne, hogy középen, a befogó részen az egyenes szakasz legalább 150mm hosszú legyen, mert a stucni (50mm széles) mellé két oldalra még fel kell rakjak 1-1 mûszert. sajnos ezt a méretet nem adják meg sehol, képrõl kitalálni meg elég nehéz.
Posted 2010. August 08. - 01:06

Elvileg ettõl nem lehet baja, maximum ha teljesen elreszelted.Igen, ilyesmi volt, és túl magasnak találtam.
Már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet a baja.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. August 07. - 18:41

A kormánycsapágy tetejét reszelted meg?
Igen, ilyesmi volt, és túl magasnak találtam.

The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2010. August 06. - 22:25

Az mitõl lehet, hogy izomból meghúzom a kormánycsapágy állító csavarját és mégse húzza a csapágyat? Nem ér bele a kupak a villanyakba.
nekem volt hasonló problémám
vettem egy RF deus kormánycsapágyat anno... a beszerelése szerszámmal történt.
viszont az alsó záró/központosító gyûrû lett rosszul feltéve a villanyakra. látszólag hasonló szögû és átmérõjû volt mind a két oldala...
szenvedtem vele. aztán szétkaptam az egészet és a gyûrût is levettem. ekkor jobban megnézve láttam, hogy nem egyforma a két oldala. megfordítottam és tökéletes lett.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"
Posted 2010. August 06. - 21:20

A rózsa nem mozdul el felfelé mert akkor új kellene.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. August 06. - 20:49

Posted 2010. August 06. - 20:28

Így van. A teljes képhez hozzátartozik, hogy kicsit bütyköltem: baromi magas volt és lereszeltem belõle, de ezt már korábban többször csináltam és pontosan mértem és eddig nem volt semmi gondom.
Posted 2010. August 06. - 20:19

Fogalmam sincs, hogy mi lehet a probléma. Még ha nincs minden a helyén akkor is össze kéne húznia, csak akkor szorulna ha izomból megtéped, szóval nem tudom. Gondolom szétszedted és összeraktad már ezerszer és mégsem lett meg a probléma oka.
Posted 2010. August 06. - 19:30

Posted 2010. August 06. - 19:25

A stucni csavarjai ki vannak lazítva? Tudom nagyon alap, de hátha.

Posted 2010. August 06. - 19:21

Hidd el, hogy ezeket az alap dolgokat már kizártam (a létezõ legnagyobb hézagolóval próbáltam), és mostanra már azt is, hogy esetleg a rózsa dugó lenne túl magasan, de továbbra sem oldódott meg a probléma.
Posted 2010. August 06. - 18:30

Igen, ezért írtam, hogy a kupak nem ér bele a villanyakba, más szóval, a villanyak a stucni teteje alatt pár milliméterrel van. Az izomból meghúzást meg azért írtam, hogy rávilagítsak, hogy bármennyire húzom nem változik semmi.
Lehet, hogy az a pár milliméter kevés. Mérd meg (ha van tolómérõ, azzal), hogy a kupak alja mennyivel van lejjebb a stucnin felfekvõ felülettõl, illetve a villanyak mennyire van a stucni felsõ széle alatt. De elõször próbálj ki egy hézagolót, és kiderül, hogy valóban ez e a probléma.
Posted 2010. August 06. - 18:24

Igen, ezért írtam, hogy a kupak nem ér bele a villanyakba, más szóval, a villanyak a stucni teteje alatt pár milliméterrel van. Az izomból meghúzást meg azért írtam, hogy rávilagítsak, hogy bármennyire húzom nem változik semmi.
Posted 2010. August 06. - 18:17

Elõször is nem arról szól a történet, hogy izomból meghúzod. Másrészt a villanyaknak a stucni teteje alatt pár milliméterrel kell lennie. Ha egyforma (vagy majdnem egyforma) magas a stucnival vagy túlnyúlik rajra, akkor hézagold ki!
Posted 2010. August 06. - 18:09

Az mitõl lehet, hogy izomból meghúzom a kormánycsapágy állító csavarját és mégse húzza a csapágyat? Nem ér bele a kupak a villanyakba.
Posted 2010. August 06. - 15:21

Csak sejtésem van, azt nem tudom mivel lenne hasonló helyzetben a kormány. Hátha van valakinek valami tapasztalata vele.
Posted 2010. August 06. - 15:19

Posted 2010. August 06. - 14:41

Egy 6 centis stucnit és 5 centi emelkedésû kormányt(660mm széles) milyen mással lehetne helyettesíteni? Kényelmes, nincs vele gondom, csak 3 éves, aztán nehogy megadja magát. Valami más kéne keskenyebb, kisebb emelésû kormány, esetleg egyenes.
Posted 2010. August 06. - 14:22

Japp. Vettem nemrég egy Hervis bike-ot, az még rövidebb és hajlított kormánya van, de nagyon kényelmetes.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2010. August 06. - 14:14

Nekem most kényelmes ha haladok, de lassan poroszkálva terhelem a karjaimat elég rendesen.
Talán 1 vagy 2 centivel magasabb kormányt is el tudnék képzelni, bár így sem rossz. Csak nincsen kedvem több ezret stucnira vagy kormányra költeni, vagy jobb vagy nem alapon. Mondjuk annyit csináltam, hogy kipróbálás idejére lejjebb engedtem az ülést egy picit, mintha magasabb lenne a kormány, de igazából csak kényelmetlenebb lett.
Tegnap mentem a kedvesem elég konfrtosra belõtt trekkingjével, és attól eltekintve, hogy egy padkára is nehezen mentem fel vele, egész jól éreztem magamat rajta
Talán 1 vagy 2 centivel magasabb kormányt is el tudnék képzelni, bár így sem rossz. Csak nincsen kedvem több ezret stucnira vagy kormányra költeni, vagy jobb vagy nem alapon. Mondjuk annyit csináltam, hogy kipróbálás idejére lejjebb engedtem az ülést egy picit, mintha magasabb lenne a kormány, de igazából csak kényelmetlenebb lett.
Tegnap mentem a kedvesem elég konfrtosra belõtt trekkingjével, és attól eltekintve, hogy egy padkára is nehezen mentem fel vele, egész jól éreztem magamat rajta