még annyit,hogy az alsó csapágycsészét hogyan lehet finoman rákopogtatni a villaszárra?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Started by
bigtom
, 2002. July 25. 10:51
Posted 2010. August 16. - 15:13
Posted 2010. August 16. - 15:12
Igen a vázhoz adtak csapágykészletet de mivel ez egy szétbontott új bringa volt a rózsa gondolom bent maradt a villában.
Ezért az most hiányzik más minden megvan.Megpróbálok keríteni egyet.
kb bármelyijk bringaboltban kapsz pár száz forintért
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. August 16. - 14:56
Igen a vázhoz adtak csapágykészletet de mivel ez egy szétbontott új bringa volt a rózsa gondolom bent maradt a villában.
Posted 2010. August 16. - 14:54
Posted 2010. August 16. - 14:50
na ez a körmösanya kimaradt a csomagból amit a vázhoz kaptam.Remélem lehet külön venni a csavar meg a kupak bent van.
Köszönöm!
Köszönöm!
Posted 2010. August 16. - 14:46
általában a teló nyakába beleütnek egy diót/rózsát/körmösanyát és kilazított kormányszár mellett egy kupakkal és egy csavarral összeszorítják az egész rendszert. nem izomból. utána egyenesbe állítod a kormányt és megszorítod a kormányszárat.
körmösanya helyett lehet még headlockot is használni.
körmösanya helyett lehet még headlockot is használni.
Posted 2010. August 16. - 14:40
Srácok!
Ma jött meg az elsõ telóm.Hogyan kell ezt az A-head nevezetû valamit megszorítani lefelé,hogy a csapágy ne lötyögjön?
Ma jött meg az elsõ telóm.Hogyan kell ezt az A-head nevezetû valamit megszorítani lefelé,hogy a csapágy ne lötyögjön?
Posted 2010. August 13. - 17:38
milyen kormányt ajánlanátok Syncros FL stucnihoz, ha az alábbiak a követelmények: 600mm (nem 580!), flat, OS, matt fekete, nem karbon
(nem értem a logikát abban hogy miért csak fényesben kapható a Syncros FL 600mm-ben, mattban csak 580-as van... )
köszi!
(nem értem a logikát abban hogy miért csak fényesben kapható a Syncros FL 600mm-ben, mattban csak 580-as van... )
köszi!
Posted 2010. August 13. - 13:52
Sziasztok!
Kaptam egy országúti bringát, régóta vágytam már rá. Egy Giant (OCR) Compack road.
A stucni hagyományos 125mm-es, és le szeretném cserélni egy 90mm-esre, mert nekem ez hosszú. A szerelõm azt ajánlotta, hogy vegyek adaptert hozzá, és arra egy normál stucnit.
Amit tudok, hogy 5, max 6 fokos legyen, a-head rendszerû (ha jól tudom ilyen kell az adapterekre), 150gr-nál ne legyen több.
Kormány befogó 26mm (jól tudom, hogy MTB-nél van 25,4mm és ou-nál 26mm ugye?!).
Jó nekem használt is, új is, 6-7000-nél többet nem igen szánnék rá. Az még fontos, hogy fekete legyen, mert az passzol a bringához.
Én kinéztem ezt, de ha lenne valami jöbb ötlet, tipp, esetleg valaki eladna, akkor annak örülnék.
Kaptam egy országúti bringát, régóta vágytam már rá. Egy Giant (OCR) Compack road.
A stucni hagyományos 125mm-es, és le szeretném cserélni egy 90mm-esre, mert nekem ez hosszú. A szerelõm azt ajánlotta, hogy vegyek adaptert hozzá, és arra egy normál stucnit.
Amit tudok, hogy 5, max 6 fokos legyen, a-head rendszerû (ha jól tudom ilyen kell az adapterekre), 150gr-nál ne legyen több.
Kormány befogó 26mm (jól tudom, hogy MTB-nél van 25,4mm és ou-nál 26mm ugye?!).
Jó nekem használt is, új is, 6-7000-nél többet nem igen szánnék rá. Az még fontos, hogy fekete legyen, mert az passzol a bringához.
Én kinéztem ezt, de ha lenne valami jöbb ötlet, tipp, esetleg valaki eladna, akkor annak örülnék.
Posted 2010. August 12. - 22:20
oks
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"
Posted 2010. August 12. - 20:45
Posted 2010. August 12. - 20:40
hm
najó a biker csak nagyker...
tudok venni ilyet valahol?
najó a biker csak nagyker...
tudok venni ilyet valahol?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"
Posted 2010. August 12. - 20:19
Posted 2010. August 12. - 19:36
tudtok vmi tippet mondani, hogy egy full karbon villa nyakáról hogyan lehet eltávolítani a kormánycsapágy záró-központosító gyûrût?
van erre vmi szerszám ami nem okoz kárt a villában?
van erre vmi szerszám ami nem okoz kárt a villában?
Posted 2010. August 09. - 15:10
sziasztok!
tudnátok nekem egy kormányt ajánlani? keresgélek, de nem nagyon találok megfelelõt, illetve kép alapján nem könnyû eldönteni, megfelelõ-e, amit nézek.
tehát:
egy 25.4-es befogós xc-szerû kormányt keresek, enyhe emeléssel (15-20-25,4-30mm, nem több, a 30 már igazából sok is), 600-640mm széleset (de ugye hosszabb lehet, majd levágom), fekete színben (de olyat, ami nem fakul ki a naptól). ne legyen könnyített, vékony falú, mert ugyan nem durvulok egyáltalán (igazából csak aszfalton tekerek), de a súlyom az eléggé nagy. nem szeretném "lecsukni" a kormányt! súly meg nem számít.
ez eddig nem bonyolult. viszont, ami fontos lenne, hogy középen, a befogó részen az egyenes szakasz legalább 150mm hosszú legyen, mert a stucni (50mm széles) mellé két oldalra még fel kell rakjak 1-1 mûszert. sajnos ezt a méretet nem adják meg sehol, képrõl kitalálni meg elég nehéz.
tudnátok nekem egy kormányt ajánlani? keresgélek, de nem nagyon találok megfelelõt, illetve kép alapján nem könnyû eldönteni, megfelelõ-e, amit nézek.
tehát:
egy 25.4-es befogós xc-szerû kormányt keresek, enyhe emeléssel (15-20-25,4-30mm, nem több, a 30 már igazából sok is), 600-640mm széleset (de ugye hosszabb lehet, majd levágom), fekete színben (de olyat, ami nem fakul ki a naptól). ne legyen könnyített, vékony falú, mert ugyan nem durvulok egyáltalán (igazából csak aszfalton tekerek), de a súlyom az eléggé nagy. nem szeretném "lecsukni" a kormányt! súly meg nem számít.
ez eddig nem bonyolult. viszont, ami fontos lenne, hogy középen, a befogó részen az egyenes szakasz legalább 150mm hosszú legyen, mert a stucni (50mm széles) mellé két oldalra még fel kell rakjak 1-1 mûszert. sajnos ezt a méretet nem adják meg sehol, képrõl kitalálni meg elég nehéz.
Posted 2010. August 08. - 01:06
Elvileg ettõl nem lehet baja, maximum ha teljesen elreszelted.Igen, ilyesmi volt, és túl magasnak találtam.
Már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet a baja.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. August 07. - 18:41
A kormánycsapágy tetejét reszelted meg?
Igen, ilyesmi volt, és túl magasnak találtam.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2010. August 06. - 22:25
Az mitõl lehet, hogy izomból meghúzom a kormánycsapágy állító csavarját és mégse húzza a csapágyat? Nem ér bele a kupak a villanyakba.
nekem volt hasonló problémám
vettem egy RF deus kormánycsapágyat anno... a beszerelése szerszámmal történt.
viszont az alsó záró/központosító gyûrû lett rosszul feltéve a villanyakra. látszólag hasonló szögû és átmérõjû volt mind a két oldala...
szenvedtem vele. aztán szétkaptam az egészet és a gyûrût is levettem. ekkor jobban megnézve láttam, hogy nem egyforma a két oldala. megfordítottam és tökéletes lett.
Posted 2010. August 06. - 21:20
A rózsa nem mozdul el felfelé mert akkor új kellene.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!