Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6424 replies to this topic

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
ezt a tippet biztosan megfogadom, de azért a szigetelõ szalag rajta marad a fékkaron a leverõdéseket kiküszöbölendõ (:
viszonylag széles, egyenes kormányt keresek, elsõdleges szempont a tartósság, valamint nem ártana, ha 25.4-es és nem OS befogós volna, akkor nem kéne stucnira is költenem. már azon is gondolkodtam, hogy valami oldszkúl montiból kibányászni egy könnyebb fajta acél darabot, csak az nehézkes ügylet és legtöbbjük viszonylag keskeny - kis szarvval használnám.
elõre is köszönöm a javaslatokat

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azért nem kell megtépni a fékkar és a váltókar csavarjait, hogy ha ütést kap forduljon el a kormányon.
Eddig az összes montimon belevert a fékkar a felsõcsõbe (kivéve a dirt a bringámat, mert azon vízszintesbe volt állítva a fékkar) és soha nem törött le egyik sem esés után, csak szépen elfordultak a kormányon.

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,335 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

próbáld ki és meglátod.
Ha nanyon emelt a kormányod furán néz majd ki és ügyelj a váltók/fékkarora, hogy elférjenek a felsöcsö felett (esésnél fontos)

Hm, jó a megközelítés, ezt mindenképp megnézem, elfér-e a fékkar meg a többi, ha becsuklik a kormány, köszi!
Lehet, hogy nem lesz nagyon jó így akkor... 40mm emelésû riser FSA kormányom van (XC280, 660mm). Na mindegy, egy próbát megér.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
próbáld ki és meglátod.
Ha nanyon emelt a kormányod furán néz majd ki és ügyelj a váltók/fékkarora, hogy elférjenek a felsöcsö felett (esésnél fontos)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,335 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Mostanság van egy kis probléma a villámmal, ami abban jelentkezik, hogy 140-rõl 120-ra még össze tudom nyomni, de 100-ra már nem. Mivel viszonylag sokat használom (havi 400-500 km ha olyan az idõjárás, az télen is megvan), inkább nem küldöm vissza a szervízbe, hanem használom így... Szóval, az mennyire járható út, hogy a mászást megkönnyítendõ, a 8 fokos RaceFace Evolve AM stucnit megfordítom mínuszosra és kiveszem alóla az egycentis hézagoló gyûrût? Láthatóan nem lehet belõle probléma, de gondoltam, inkább felvetem, mert nem tudom, fel lehet-e upside down fordítani ezt a stucnit.
(Elég CC-sen, max. maratonos stílusban tolom az AM-bicajjal, szóval nem gond az alacsonyabb cockpit - amihez amúgy már eléggé hozzászoktam a merevfarúmon, szóval nem gond.)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
végtelenül egyszerû valami. mellényúlni nem lehet vele.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Ezzel a Pro kormánnyal mik a tapasztalatok? Túl sok mindent nem találtam róla, csak a "nagytestvéreirõl"...

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Helló.

30-35 mm körüli villanyak befogójú stucnit tudnátok ajánlani mtb/xc vonalon?
Elõny lenne a minél kisebb fogású.

Köszi.
Üdv,Péter

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Helló.

Köszönöm az ötleteket és a tanácsokat.

Üdv,Péter

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Az is egy megoldás azt hiszem kb egy hónapja volt ennek a szakszerû leírása rob-tól
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Helló.

Azért kicsit barátibb áron kellene kormánycsapágy,mint a crank testvérek 20ezres árkategóriája.

Lehet az lenne a legjobb megoldás,hogy ha megtoldatnám szakival a villanyakat?
Üdv és köszönöm.
Péter

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Javítsatok ki, de én mindig is úgy tudtam, hogy a stucninak vagy a legfelsõ hézagolónak 2-3 mm-rel túl kell lógnia a villanyakon, mert csak így tudod jól meghúzni a dióval...

ez így van, de neki most 6-8mm a túlnyúlás

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

A kérdések oka az,hogy pár mmel alacsonyabb a villanyak mint a fejcsõ+kormánycsapágy+stucni kombó és így nem akarom használni.

Javítsatok ki, de én mindig is úgy tudtam, hogy a stucninak vagy a legfelsõ hézagolónak 2-3 mm-rel túl kell lógnia a villanyakon, mert csak így tudod jól meghúzni a dióval...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Vagy cane crek abban is van nagyon alacsony.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Hát, 35mm-nél laposabb stucnik nem nagyon vannak. Az FSA stucnik 35millisek.
Lapos csapágy ügyében nincs ötletem, az FRM, WCS vagy BBB rémlik. Valaki szaki biztosan tudja pontosabban.

Ha a pénz nem számít crank brothers. Mocsok alacsony.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,698 posts
Hát, 35mm-nél laposabb stucnik nem nagyon vannak. Az FSA stucnik 35millisek.
Lapos csapágy ügyében nincs ötletem, az FRM, WCS vagy BBB rémlik. Valaki szaki biztosan tudja pontosabban.
Marci

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Helló...

Azt tudom..csak ez inkább 6-8 lenne már a végére.
Ezt a számpárt kéne levinni az általad is említettre.

közben kiderült,hogy 168 mm csapágyastól a váznak a fejcsöve a villám nyaka viszont 193 mm és még a stucni sehol,a váz fejcsõhossza 140 mm.
Valaki tudna laposabb kormánycsapágyat,illetve lapos befogású stucnit?
köszönöm

Üdv,Péter

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
3-4mm teljesen ok

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Helló.

Három kérdésem lenne,ha tudnátok segíteni akkor nagyon örülnék:
1, átlagosan egy sima A-heades kormánycsapágy kilógó részei mekkorák?
2, nagyonlapos sima A-heades kormánycsapágyakat tudnátok mondani?
3, 35mmnél alacsonyabb villanyakfogású stucni-t tudnátok ajánlani emberi áron?

A kérdések oka az,hogy pár mmel alacsonyabb a villanyak mint a fejcsõ+kormánycsapágy+stucni kombó és így nem akarom használni.

Köszönöm szépen a választ.
Üdv,Péter

yoshiie

yoshiie

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Ebben a meridában kicsit furfangos félintegrált csapágy van. A "rendes" megoldás, ha jól tudom akkor az alsó kónuszt kell rászorítani a villanyakra, erre jön a porvédõ aztán csapágy majd a csésze. Nálam a villán van egy gyûrû, ez támasztja a kónuszt. A kónuszt egy mûanyag gyûrû tartja a helyén, tehát ha kiveszem a villát a csapágy nem esik ki. Én ilyen központosító gyûrût nem találok sehol, sõt ilyen rendszerû kormánycsapágyról nem is hallottak a boltosok.
Természetesen nem a kónuszt vágtam át :)