Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2010. október 11. - 23:32
egyenesfutást javitja a lefeléken, nem lesz tõle annyira "ideges" a gép eleje, jobb kontroll = nagyobb sebesség.
de ezt csak egyenes aszfalton érzed ilyennek (aláfordul) mert ha terheled az elejét, és a bicikli nem síkon van hanem ferdén lefelé, akkor a viselkedés közelít ahhoz, amit megszoktál sikon 73 fokos fejcsõvel.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. október 11. - 23:04
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. október 11. - 22:33
Hát olyan érzés hogy amikor egy bizonyos fokig elfordítod a kormányt, ott mintha ellenállásba ütköznél kcsit, aztán ha túlfordítod rajta akkor pedig mintha magátó akarna tvábbfordulni, és nehezebb visszahozni mint amire számítanál!
A héten jön elvileg egy 60as stucni a 90es helyett , meg egy emelt kormány, akkor majd mondom h megoldódott-e, bár Rob szerint a fejcsõszög miatt van, sajnos nem találtam meg pontosan, hogy mennyi a fejcsõszög!
há nem tom
nekem hamarabb akad el a térdemben minthogy aláfordulna .....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. október 11. - 13:17
Truvativ Stylo WC Riser 680xR15mm: 246g (245g a gyári) - korábban McGywer mért ugyanilyen kormányt 25mm emeléssel, grammra ugyanannyi
Truvativ Stylo Race stucni: 90mm : 146g
Írta 2010. október 09. - 22:00
Írta 2010. október 09. - 21:45
Hát olyan érzés hogy amikor egy bizonyos fokig elfordítod a kormányt, ott mintha ellenállásba ütköznél kcsit, aztán ha túlfordítod rajta akkor pedig mintha magátó akarna tvábbfordulni, és nehezebb visszahozni mint amire számítanál!
A héten jön elvileg egy 60as stucni a 90es helyett , meg egy emelt kormány, akkor majd mondom h megoldódott-e, bár Rob szerint a fejcsõszög miatt van, sajnos nem találtam meg pontosan, hogy mennyi a fejcsõszög!
ha a 2009-es fekete akkor 68,8' .,ami nem egy extrém lapos fejcsõszög a kategóriában.
ha 10-es akkr picit laposabb, mert 140 re húzott torát (ha dawg, recont ha dlx ) csaptak bele ami 11 mm-el magasabb mint a 130-asok. ha régebbi dawg akkor lehet laposabb a fejcsõszög (68')
Írta 2010. október 09. - 21:30
ezt a kormányaláfordulást meg vizualizáljátok már le nekem. direkt rángattam is a kormányt de nem tudtam elõidézni.
ismerõsõm aki fsr xc-nél panaszkodott ilyenre annak sokat (1,5") emelõ széles kormány segített
Írta 2010. október 09. - 10:19
ismerõsõm aki fsr xc-nél panaszkodott ilyenre annak sokat (1,5") emelõ széles kormány segített
Írta 2010. október 09. - 09:08
Írta 2010. október 09. - 08:52
Pld. FSA Orbit Z felül és Orbit Z 1.5R alul.
FSA No.57: FSA MTB Bicycle Components
- select brand: ATB
- select category: headset
A 23-s számmal jelölt oldal (az Acrobat oldalszámlálóján 25.)
Írta 2010. október 08. - 22:11
Írta 2010. október 08. - 20:03
Írta 2010. október 08. - 19:56
Trinity light-ról semmi..?
Kormány? az jó 139gr és 1600pínz volt:D
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. október 08. - 18:05
Magyarázza el!
Ez azt jelentené,hogy a fejcsövet nem kell változó átmérõre megmunkálni,hanem a két csapágy lenne belül változó átmérõjû?
A lényeg, hogy adott egy standard 44mm-s fejcsõ, amit félintegrált csapágyas használathoz, 1 1/8" nyakas villához lehet használni. Ebbe szeretnénk "tapered" nyakas villát tenni. Felül marad a normál, 1 1/8" méretû félintegrált/zerostack kcs., alulra meg tervezünk egy olyan 1.5 csapágyat, ahol a csésze a csapággyal együtt kívülre kerül, csak a nyaka megy a fejcsõbe. Variálunk a méretekkel és lõn csoda, meg van a megoldás.
A Pivot és a BMC már egy ideje ilyen fejcsöveket használ egyes vázain, ehhez csatlakozott most a Turner a 2011-s Spot modellel, a Cane Creek pedig megtervezte hozzá az XX 44 típusú kormánycsapágyat, mint "low budget" változat, valamint lesz a top 110-s családban is egy ilyen a vastagabb pénztárcájú vásárlóknak.
Írta 2010. október 08. - 00:13
a fejcsõszög miatt "csuklik be" a kormány. ezen csak alacsonyabb villa segítene.
mihez képest keresel rövidebb és magasabbra emelõ stucnit? azt nem irtad...
vastagabb markolatot pedig lehet venni, nézz szét jól boltok kinálatában.
Köszi szépen a választ, gyárilag 90mmes 6'os a stucni, ma telefonáltam xfactorba, és van 60as stucni ugyanúgy 6'os , de egy emelt kormánnyal szerintem tökéletes lesz, és árban sem vészes a dolog, sõt jóvá is írják vmivel kisebb áron a gyárit, de nem nagy tétel, szóval bukni se sokat tudok rajta.
Kicsit csalódott vagyok a "becsuklás" miatt, reméltem, hogy a kormány miatt van, de gyanús volt h nem
Egyébként álom a gép, mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon jó kis romboló!
Elmondaná valki mi a szerepe ennek a lapos fejcsõszögnek, ha ezt a becsuklós dolgot eredményezi?
Írta 2010. október 07. - 22:33
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. október 07. - 22:22
Sajna nagykerben én nem találtam.
Írtam is asszem rögtön,de ma voltam is bent.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. október 07. - 22:18
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. október 07. - 22:17
Magyarázza el!
Ez azt jelentené,hogy a fejcsövet nem kell változó átmérõre megmunkálni,hanem a két csapágy lenne belül változó átmérõjû?
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. október 07. - 18:32
Itt a legjobb rész:
"Szóval a Tigger által linkelt kcs. akár jó is lehetne, ha az alsó csésze is félintegrált lenne, de nem az."
Egyébként maga elõtt is térdre borulok Valeria!
Mikor már nagyon elegem volt az x+egyedik változatból, és minden összekeveredett a fejemben e tárgykörben, rászántam egy hetet, hogy utánamenjek a különbözõ szabványoknak, gyártóknak és sikerült kibogozni a gordiuszi csomót (de nem Nagy Sándor módjára:)). Sokat segített benne az a számos technika dokumentáció, amit még a korábbi melóhelyemen kaptam a fõnökömtõl - Cane Creek, ami az "iparág" legjobbjai közé tartozik.
Ez a legújabb elképzelés, amit számos cég már használ is: Cane Creek to Provide Headset Solution for Small Frame Builders | Mountain Bike News and Reviews