Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2012. január 22. - 17:56
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. január 22. - 17:13
Nincsen valakinek otthon felesleges hézagolója kormány szárhoz? 1 1/8"-ról 1"-ra. Ilyenre gondolok: Stem Shim 1" to 1 1/8" Budapesten 23, 18 kerületben? Ha van valakinek írjon!
Köszi
Írta 2012. január 19. - 17:14
Van egy vázam, amit imádok, de sajna túl nagy nekem. (1 colos hagyományos k.cs.) Eddig egy nagyon rövid régi acél stucnival használtam egy 25,4-es egyenes kormánynal, de sajna eltört a stucni.
Sikerült szereznem egy hasonlóan rövidet, de abba meg nem megy bele a 25,4-es kormány. Tolómérõvel megmérve 24,8-25mm közötti a belsõ átmérõje. Így végül visszavittem.
Hol keressek rövid stucnit (max. 40mm), amibe belemegy a 25.4-es kormény?
Az ilyen formájú nagyon nem tetszik, úgyhogy ez csak aleges legvégsõ megoldás lehet.
Ilyen formájút szertnék, csak jóval rövidebbet.
Köszi!
Írta 2012. január 17. - 20:54
Írta 2012. január 17. - 16:31
Írta 2012. január 17. - 13:25
Mitõl függ az, hogy magát a rózsát hol helyezed el? A csavar hosszától? Tehát nem fix helye van? Sorry, hogy ha hülye kérdés
Nincs helye, te ütöd be olyan mélyre, amennyire akarod. Mindenesetre nagyon mélyre nem érdemes, mert akkor vagy kevés menet fogja fogni, vagy le sem ér a csavar a rózsáig.
Írta 2012. január 17. - 13:22
Írta 2012. január 16. - 22:12
Írta 2012. január 16. - 21:54
Olvastam ezt a cikket a bikemagon: Kormánycsapágy: szerelés és karbantartás
A kérdésem arra irányulna, hogy milyen szerepe van az úgynevezett "rózsának" az "A-head-set"-es rendszerben?
A cikk elején az alábbi sorok állnak:
Ez utóbbinál a villanyak nem tartalmaz menetet, a kormányszár bilincses rögzítéssel csatlakozik külsõ felületére, a csapágy beállítását pedig a felsõ kupakban található imbuszcsavarral végezzük.
Ha jól vettem ki az illusztrációból akkor a kupakban található imbuszcsavar a "rózsá"-ba megy bele. Tehát akkor a "rózsa" a csapágy beállítását hivatott szolgálni? De hogy? Nem értem a mechanikáját.
A válaszokat elõre is köszönöm
Üdv
P
Írta 2012. január 16. - 21:51
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. január 16. - 16:16
Mountain Bike Forks - Installing Mountain Bike Forks in 10 Simple Steps
ha csak kivenni akarod, akkor 1-3., visszatenni 9-10. lépések.
a stucni tetején, a villanyak végén lévõ csavar adja a fejcsapágy elõfeszítését/beállítását. a stucnin lévõ két (néha egy) csavar szorítja rá a stucnit a villanyakra.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2012. január 16. - 15:47
Ha a stucniból kihajtom a csavart ami a fejcsõhöz rögzíti, akkor szerszám nélkül (nem a csavarhúzóra gondolok) vissza fogom tudni tenni?
A másik, hogy az valójában mibe kapaszkodik bele? A teleszkóp csövébe? Van valahol errõl valami rajz amin kiokosodhatnék?
Ja és RS Recon SL a teló.
Nagyon köszi!
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. január 07. - 15:40
Írta 2012. január 07. - 13:30
Köszi!! Hát én így nem nagyon merek hozzákezdeni, egy csomó spec szerszám kell hozzá. Bár még tavaszig van idõ agyalogni rajta, de nagyon neccesnek tartom. :-(
Neked nem kell hozzá semmi, csak egy 5-ös imbusz kulcs. A sok spec szerszám a komplett csapágy ki-be szereléshez kell. Az éves szervizhez csak ki kell venni a villát akkor hozzá férsz a csapágyakhoz. Ha ipari csapágy van benne akkor vagy kuka ha annyira rossz és teszel újat, vagy újra kened. Ha normál csapágy akkor mindent el kell mosni, kónuszokat ellenõrizni, zsírozni, összerakni. Beállításnál meg óvatosan, keveset húzni, menni kell pár kilométert és utána állítani és akkor jó lesz..... Röviden, tömören ennyi, de kérdezz nyugodtan.
Írta 2012. január 07. - 12:56
Itt egy jó kis leírás, bár ebben többrõl van szó. Esetleg a youtubon is kereshetsz videókat.
Park Tool Co. » Threadless Headset Service
Köszi!! Hát én így nem nagyon merek hozzákezdeni, egy csomó spec szerszám kell hozzá. Bár még tavaszig van idõ agyalogni rajta, de nagyon neccesnek tartom. :-(
Írta 2012. január 07. - 09:35
Park Tool Co. » Threadless Headset Service
Írta 2012. január 07. - 08:48
Szeretném a segítségeteket kérni. 2007-ben vettem egy Merida crossway 100D-s kerékpáros masinát, azóta többször átépítettem a jelenelegi állapotában full 700-as XT-vel vigyorog a garázsban. A kormánycsapágyhoz ezidáig nem nyúltam. Írjátok, hogy azt is érdemes idõnként tisztítani, zsírozni esetleg cserélni. Mint a jó hipochonder, az írásaitok olvasása után már úgy érzem, hogy kotyog, lötyög nem jó. :-) Nem tudom, hogy hogy kezdjek hozzá, mit csináljak, legalább egy kicsi zsírral szeretnék kedvezni neki. A kormány stucnin két csavar, a tetején egy Merida logo közepén a harmadik. Szétmerjem szedni, vagy service? Annyira bonyi nem lehet, bár itt írtok csészékrõl, kiütésekrõl, gyûrû szétfûrészelésérõl, megmondom õszintén, nem vagyok egy besz@ri ember, de egy kicsit elbátortalanítottatok ettõl a manõvertõl. Igazán a cserérõl gondolkodom, de jó lenne tudni, hogy mi van benne. THX!
Írta 2012. január 02. - 02:26
Írta 2012. január 01. - 20:39
Írta 2011. december 28. - 22:37
Már csak azt kéne megtudnom, hogy mérik a hosszát. Tengelyközéptõl tengelyközépig??

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére