Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6419 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

az idegtõl nem látok

az új paripát levittem a szervizbe, hogy zsírozza be a kormánycsapágyat, mert tizenéve nem volt használva

erre kijelentette, hogy ebbe nincs beállva a zsír, és hibátlan a mûkõdése

erre ma este beállt az egész, mozdítani se lehet, a zsír tényleg nem állt be, mert nincs is benne.......

nyomtam bele jégoldót jobb híján (nem otthon vagyunk), most forog rendesen, de ahogy szárad ki az a cucc belõle, megint szorul meg

a kérdésem, hogy a csapágyat, hogy tudom bezsírozni rendesen? Próbáltam a villát kiszedni a de nem jött elsõre. Csak ki kell ütni, miután leszedtem a stucnit (a-head)?

Van esély, a szorulás hatására sem ment tönkre a csapágy? Sajnálnám mert egy fasza tioga.

Azért a szerelõs srácnak ezt még meg fogom köszönni....

ahead azért szorul mert a felsõ kupaknak van gumis tömitése, ami a kupak és a villanyak közötti gumigyürü
ez szokta gátolni a kiszedést, az erõszak szokott segiteni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Üsd meg a villanyakat gumikalapàccsal, ki fog jönni.

ütöttem, de nem jött ki, meg sem moccant

ennél is jobban meg csapni, vagy valami trükje lehet a dolognak? A villaszár alsó részében nem tudom mi a helyzet, de felül nem rozsdás.

Instant megoldásnak azt csináltam, hogy váltóolajat elkevertem zsírral és a felsõ golyósorba belenyomtam, remélem alulra is lecsurog. Aztán felülre még tettem sima zsírt. Ha nem tudodm szétszedni, akkor holnap legalább el tudok menni vele melózni, aztán hazafelé megállok a szervizben. De ezek után tényleg átállok arra, hogy lehetõleg mindent magamnak csináljak.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

az idegtõl nem látok

az új paripát levittem a szervizbe, hogy zsírozza be a kormánycsapágyat, mert tizenéve nem volt használva

erre ma este beállt az egész, mozdítani se lehet, a zsír tényleg nem állt be, mert nincs is benne.......

nyomtam bele jégoldót jobb híján (nem otthon vagyunk), most forog rendesen, de ahogy szárad ki az a cucc belõle, megint szorul meg

a kérdésem, hogy a csapágyat, hogy tudom bezsírozni rendesen? Próbáltam a villát kiszedni a de nem jött elsõre. Csak ki kell ütni, miután leszedtem a stucnit (a-head)?

Van esély, a szorulás hatására sem ment tönkre a csapágy? Sajnálnám mert egy fasza tioga.

Üsd meg a villanyakat gumikalapàccsal, ki fog jönni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
az idegtõl nem látok

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Szükségem lenne egy ahead távtartóra vagy bármi hasonló fém,vagy erõs mûanyag gyûrûre,aminek a magassága 10 mm a külsõ átmérõje meg 32-34 mm,falvastagsága meg 1,5-3mm!
Ha bárkinek van ilyenje az kérem szóljon!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Tuti nem lesz, én nem is fárasztanám magam. Egybõl rendelnék.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
akkor ha jól értem az alsó csésze kell aminek a neve kb 1,5 rõl 1-1/8 ra alakító vagy ilyesmi és így meg fognak érteni a boltban is.
elsõnek a környéket bejárom hátha van elfekvõben azt utána rendelek a muszáj

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

egy fontos kérdésem lenne :-D
AiX-03, schwarz - ACROSAcros Aix-03 csapágy milyen rendszerû?
mert arra rájöttem hogy 1-1/8-ból 1/5 re megy így nekem nem jó :-(
a fõ kérdés mire lehetne kiváltani?
nos a váz maga kúpos. ebbe lehet kapni olyat hogy nem kúpos villa is bele menyen ami sima 1-1/8"

Szerintem integrált. A felsõ része továbbra is jó lesz neked, elég alsó csészét venned, mint például CaneCreek IS52 1.5 to1.125: BIKE-MAILORDER.DE - Cane Creek - 40-Series Steuersatz unten integ. IS52 1.5 zu 1 1/8
Mo.-on beszerezhetetlen, valamelyik német webshopból kell rendelned. Szerencsére nem vészes az ára, ~22 EUR még viszonylag elviselhetõ.

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
egy fontos kérdésem lenne :-D
AiX-03, schwarz - ACROSAcros Aix-03 csapágy milyen rendszerû?
mert arra rájöttem hogy 1-1/8-ból 1/5 re megy így nekem nem jó :-(
a fõ kérdés mire lehetne kiváltani?
nos a váz maga kúpos. ebbe lehet kapni olyat hogy nem kúpos villa is bele menyen ami sima 1-1/8"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ez így elég Gyurcsokos lenne szerintem ,vidd szervizbe.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

molbar

molbar

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
  • LocationPilisborosjenő
Sziasztok,
mitõl lazul le folyton a kormánycsapágyam?
Stucnit kell cseréljek? (ritchey pro)
(Fox rlc 32)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem a wcs stucnim kb 4-5 éves lehet :) bár nem használom übersokat.
szerintem jók a wcs-ek.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Morph

Morph

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Sziasztok.

Mi a véleményetek és tapasztalatotok ricthey wcs nyeregcsövekrõl, illetve stucni + kormány ról?
Milyen súl y alá ajánljátok, mennyi lehet max súly amit elbír, szóval milyen körülmények között lehet kényelmesen BIZTOSNÁGOSAN használni õket ?

Szia,

Én évekig Ritchey Pro-t használtam, most már vagy két éve WCS Wetblack 4Axis stucnim van WCS 31,8-as egyenes kormánnyal és WCS szarvval.
Ez idõ alatt voltam 92 kg felett is, most is 88 körül vagyok, és egyelõre azt kell mondjam maximálisan bírja a strapát, pedig nem kímélem.
Nem recseg, különösebben nem hajlong, amíg új, addig szerintem gyönyörû...:-) Estem is vele párat, túlélte, csak karcolódott.

Ebbõl adódik az egyetlen negatívuma, a Wetblack lakkozása már attól is megsérül, ha rátüsszentek, tele van karcolással, fõleg a szarvon, de ezt leszámítva még mindig impozáns.

Csak ajánlani tudom.

kislipi

kislipi

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok.

Mi a véleményetek és tapasztalatotok ricthey wcs nyeregcsövekrõl, illetve stucni + kormány ról?
Milyen súl y alá ajánljátok, mennyi lehet max súly amit elbír, szóval milyen körülmények között lehet kényelmesen BIZTOSNÁGOSAN használni õket ?

http://www.bikefun.h...mb/5445/450x293
http://www.capetownc....White_Stem.jpg
http://www.nano-bike....ite-318-mm.jpg

Válaszotokat és hozzáértéseteket elõre is köszönöm.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a leírás alapján nem tûnik rossznak, de biztos, hogy ennyiért itthon semmi nincs?
azért ha garis problémád akad, akkor egy taiwani ebay eladóval nehéz lesz, már csak ha a postaköltséget nézem visszafelé akkor is...

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Sziasztok!

Ezekrõl a termékekrõl hallott már valaki?
NEW MEREK MTB Bike Full Carbon Riser Handlebar 31.8mm White | eBay

G.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
köszi a tippeket. végülis kicserélték, mert sehogy sem tudták jól megcsinálni, most bts xc elite van benne, ami nagyon jól mûködik, könnyû, jól néz ki.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Kormánycsapágynál még nagyon fontos, hogy a homlokcsõ két vége párhuzamos legyen, mert különben mindig ki fog lazulni a csapágy és hamar tönkremegy, ez igaz a beszerelésre is. Rendesen a helyére kell húzni a csapágy csészéket.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

Nekem Ritchey pro van, összerakás után egyszer kellett utánaállítani, azóta tökéletes. Félintegrált golyóssal én is jártam úgy, hogy a helyes beállítás esetén a használat közben fellazult, de ha az egészségesnél jobban elõfeszítettem, akkor nem.

köszi.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nekem golyosom van.azelott soha nem tudtam ennyire finoman es egyszeruen beallitani a feszesseget.
zart iparissal sokat szivtam.

minden a kidolgozas/illeszkedes minosegetol fugg.
de lehet azota en lettem ugyesebb.