Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Posted 2012. July 28. - 10:52
Segítséget szeretnék kérni. Van egy author a-gang vázam meg egy rst space free telom. Az lenne a problémám hogy nagyon kotyog az eleje. Múltkor szétszedtem megnézni hogy mi lehet a probléma és akkor vettem észre hogy a kormánycsapágyban lévõ golyós kosarak kissé szét mentek. Az egyikbõl hiányzik 1-2 golyó a másikról meg letört egy kis rész. (Amúgy egy bikepositive kormánycsapágyról van szó.)
Az lenne a kérdésem hogy érdemes lenne e új kosarat venni bele vagy inkább nézzek egy jobb kormánycsapágyat?
Ha másik kormány csapágyat kéne vennem akkor tud valaki írni valami olyat ami nem túl drága jó fajta? (Ami viszonylag bírja az ugrálgatást)
Köszönöm elõre is a választ.
Posted 2012. July 27. - 06:09
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. July 27. - 06:07
Nem segített. Azért gondolom, hogy a csapággyal lehet valami.
Lazíts vissza a stucnit, a tetején van egy kupak a közepén egy csavarral, azzal kell be állítani a csapágyat, finoman tekered befelé és az összehúzza a helyére, amikor okés a kormány forgatása akkor húzd meg a stucni csavarjait.
Posted 2012. July 26. - 23:17
Lazíts vissza a stucnit, a tetején van egy kupak a közepén egy csavarral, azzal kell be állítani a csapágyat, finoman tekered befelé és az összehúzza a helyére, amikor okés a kormány forgatása akkor húzd meg a stucni csavarjait.Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem. Most tanulom a kerékpár szerelést és tapasztalat gyûjtésként szétszedtem a biciklimet. Kiszedtem az ahead 1 1/8-os félintegrált kormánycsapágyból a koszorút, amit egy mûanyag gyûrû tartott a helyén. Erõsen fogta egy csavarhúzóval nyúltam a koszorút körbeölelõ karika alá. Kis erõltetésre kipattant. Zsírzás után mindent ugyanabban a sorrendben vissza raktam, a gyûrû is bepattant a helyére. Mégis kotyog a kormányom. (Jól meghúztam a stucnit) Lehet, hogy az erõltetés miatt hazavágtam a csapágyat? Vagy a mûanyag gyûrû deformálódott? Esetleg mozoghat a villa azért, mert a gyûrût fordítva raktam vissza? (Mindenre figyeltem, de a gyûrût nem néztem hogyan volt benne)
Minden ötletet szívesen veszek, mert szeretném én megoldani szerviz helyet.
Elõre is köszi!
Posted 2012. July 26. - 22:19
Segítségetekre lenne szükségem. Most tanulom a kerékpár szerelést és tapasztalat gyûjtésként szétszedtem a biciklimet. Kiszedtem az ahead 1 1/8-os félintegrált kormánycsapágyból a koszorút, amit egy mûanyag gyûrû tartott a helyén. Erõsen fogta egy csavarhúzóval nyúltam a koszorút körbeölelõ karika alá. Kis erõltetésre kipattant. Zsírzás után mindent ugyanabban a sorrendben vissza raktam, a gyûrû is bepattant a helyére. Mégis kotyog a kormányom. (Jól meghúztam a stucnit) Lehet, hogy az erõltetés miatt hazavágtam a csapágyat? Vagy a mûanyag gyûrû deformálódott? Esetleg mozoghat a villa azért, mert a gyûrût fordítva raktam vissza? (Mindenre figyeltem, de a gyûrût nem néztem hogyan volt benne)
Minden ötletet szívesen veszek, mert szeretném én megoldani szerviz helyet.
Elõre is köszi!
Posted 2012. July 26. - 10:04
Posted 2012. July 26. - 09:48
Bíztam benned!Szerinted ki tudja ekkora képrõl rajtad kívül hogy az milyen bicaj? Nem hinném hogy olyan nagy luxus lenne leírni a típusát ha már szeretnél valamit;)
Posted 2012. July 26. - 06:25
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. July 26. - 00:03
félintegráltokkal amíg nemtudtam, oké szét se szedtem megmérni csak volt a boltba raktáron. Szerencse hogy a boltosom rugalmas
volt és nemkellett kifizetnem a sok belenemillõ cuccot. Viszont ezt a méretüt meg nemtud vagy nemakar hozattatni. Na mind1.
Pár ilyentipusu csapágyat írjatok már le hogy milyenek is léteznek. Olcsóbb kategória érdekelne
nemkell atomot túlélnie.
Posted 2012. July 25. - 21:13
Posted 2012. July 13. - 13:44
Segítséget szeretnék kérni, a következõben: Van egy 25.4 mm-es koskormányom amire egy 31.8 mm-es könyöklõt szeretnék felvarázsolni. Az összes helyi boltot körbejártam már, de sehol se volt olyan hézagoló ami ehhez jó lett volna, így gondoltam elmegyek esztergályoshoz, de itt 4-5 ezer forintokat mondtak 2x2 darab fémlemezre. A kérdésem tehát az lenne, hogy van-e valakinek valami ötlete, hogy miként tudnám kihézagolni a két eszköz közötti helyet?
A válaszokat elõre is köszönöm szépen!
Posted 2012. July 01. - 14:03
Köszi a segítséget! De ezek nem iparis csapágyasak... vagy tévedek? Mert én mindenképpen iparisat szeretnék!!
A pro biztos iparis.
Posted 2012. July 01. - 13:36
Ritchey pro vagy comp press fit-es Ezzel mi 1cm-spóroltunk meg a bts-el szembe
Köszi a segítséget! De ezek nem iparis csapágyasak... vagy tévedek? Mert én mindenképpen iparisat szeretnék!!
Posted 2012. June 30. - 21:32
Posted 2012. June 30. - 21:29
Tudna Valaki nekem ebben segíteni?? Nagyon megköszönném!
Sziasztok!
Tudna nekem valaki ajánlani egy olyan erõs,a-head-es félintegrált 1 1/8-os iparis kormánycsapágyat,aminek alacsony a beépítési magassága,és nem 15-20ezerbe kerül?
Vázat cseréltem,és az új váz homlokcsöve nagyobb 1,5centivel mint az elõzõ vázam homlokcsöve volt,és a villa nyaka meg anno túl rövidre lett vágva. Villanyak toldót NEM szeretnék használni!
Az elõzõ váznál volt a stucni alatt egy fél centis távtartó,és a mostani kormánycsapágyam teteje is eléggé kúpos és magas,így ha egy "alacsonyabb" beépítésû korm-csapágyat tennék be,már jó lehetne.
Amúgy a stucninál mennyi a minimum,hogy jól fogja a villanyakat? Kb a 3/4-e?
Köszi a segítséget!
Posted 2012. June 29. - 06:44
Posted 2012. June 29. - 03:06
Tudna nekem valaki ajánlani egy olyan erõs,a-head-es félintegrált 1 1/8-os iparis kormánycsapágyat,aminek alacsony a beépítési magassága,és nem 15-20ezerbe kerül?
Vázat cseréltem,és az új váz homlokcsöve nagyobb 1,5centivel mint az elõzõ vázam homlokcsöve volt,és a villa nyaka meg anno túl rövidre lett vágva. Villanyak toldót NEM szeretnék használni!
Az elõzõ váznál volt a stucni alatt egy fél centis távtartó,és a mostani kormánycsapágyam teteje is eléggé kúpos és magas,így ha egy "alacsonyabb" beépítésû korm-csapágyat tennék be,már jó lehetne.
Amúgy a stucninál mennyi a minimum,hogy jól fogja a villanyakat? Kb a 3/4-e?
Köszi a segítséget!
Posted 2012. June 28. - 20:00
Vagy akárhogy megoldani, hogy a menetes villát belevarázsoljam a vázba?
Posted 2012. June 24. - 17:40
Milyenjó hogy ennyifélefajta létezik. 44mm-es ez ami nemmegy bele így 42mm-es vagy 41,8mm-es kéne vagy miaszösz.

Sign In
Create Account

Back to top