Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6419 hozzászólás a témában

Zenador

Zenador

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

A biciklimen kormányt szeretnék cserélni. A markolatok szép állapotban vannak, jó minõségûek ezért szeretném áttenni õket az új kormányra.

Hogyan tudom kíméletesen, kulturáltan leszedni a markolatokat? Van valami trükk? Eléggé rá vannak szorulva a kormányra.

Elõre is köszönöm a segítségeteket.

Zenador

Zenador

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

A biciklimen kormány szeretnék cserélni. A régi markolatot szeretném épségben leszedni és az új kormányra rárakni, mivel a markolatok szép állapotban vannak, jó minõségûek, ezért újra fel szeretném használni õket.

Hogyan tudom a markolatot kulturáltan leszedni? Eléggé rá van szorulva a kormányra. Valami trükk van a markolat leszedésében?

Elõre is köszönöm a segítségeteket!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Thomson-ból is rengeteg van ami szétrepedt.

4 Nm-rel kell húzni elõl, villanyakon 5.1 Nm-rel, mindkét érték alacsonyabb, mint a többi stucninál. A "szokásos" meghúzási nyomatékkal rárepülve könnyû úgy megtépni, hogy aztán reped.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Maggi én a helyedben azon a deus-on elgondolodnék. láttunk már olyat eltörni....

Thomson-ból is rengeteg van ami szétrepedt.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

igazad van, a KCNC tényleg mozog. akkor mit érdemes venni? ( a Snycrost nem tudom kipróbálni, az a bicó nincs itt)

de amúgy honnan tudom, hogy nem a kormány mozdult?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Na akkor a merev Kcnc stucnis bringád fogd be a lábad közé, a kormány egyik végét nyomd a másikat húzd ha érzel elmozdulást márpedig fogsz akkor nem merev. Nekem is volt Kcnc 2 db is tudom mirõl beszélek õ utánuk szoktam le a grammániáról. Nem lehet valamire elsõ osztályúan könnyû, merev és erõs is.

igazad van, a KCNC tényleg mozog. akkor mit érdemes venni? ( a Snycrost nem tudom kipróbálni, az a bicó nincs itt)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
de azért, inkább így törjön mint menet közben....:)

Maggi én a helyedben azon a deus-on elgondolodnék. láttunk már olyat eltörni....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
De le ne törjed..... :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nem. Akkor a kereket fogod be a lábad közé, talán annyit hagyott ki zee ,,a kormány egyik végét nyomd(le) a másikat húzd(fel)".

Így igaz, elnézést a félre érthetõ fogalmazásért.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Így inkább a villák merevségét szokták nézni.

Nem. Akkor a kereket fogod be a lábad közé, talán annyit hagyott ki zee ,,a kormány egyik végét nyomd(le) a másikat húzd(fel)".

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás
Így inkább a villák merevségét szokták nézni.
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

nekem KCNC flyride van az országútin és egy Syncros FL V2 a montin. mindkettõ baromi könnyû, nagyon merev. de igazából én sem érzek a kettõ között túl sok különbséget. sõt, a gyári Kona stucni meg ezek között sem éreztem túl sokat. bár én egy technikai analfabéta vagyok.

Na akkor a merev Kcnc stucnis bringád fogd be a lábad közé, a kormány egyik végét nyomd a másikat húzd ha érzel elmozdulást márpedig fogsz akkor nem merev. Nekem is volt Kcnc 2 db is tudom mirõl beszélek õ utánuk szoktam le a grammániáról. Nem lehet valamire elsõ osztályúan könnyû, merev és erõs is.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Egy karbon stucninak lehet rázkódás csökkentõ hatása, egy karbonnal bevont alumíniumnak tartok tõle nem sok. :(

Így van, meg ha már rázkódáscsökkentés, akkor inkább kormánnyal érdemes próbálkozni szerintem. Mondjuk sose értettem, minek a szénszálas bevonat, amikor úgyis alu az alap, meg ha aluból is lehet eszméletlen könnyû kormányt, stucnit gyártani, a szénszálas megoldásoknál olcsóbban.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ha ki tudok menni, és lesz tapasztalatom, leírom. Abból a megfontolásból vettem, h a rázkódást próbáljam csökkenteni amit a közel 9 Bar-os virsli okoz. Zolika! Nincs ebben semmi májer faktor, már csak azért sem mert nem látszik. Ugyanis a GPS teljesen kitakarja.:)

Egy karbon stucninak lehet rázkódás csökkentõ hatása, egy karbonnal bevont alumíniumnak tartok tõle nem sok. :(

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
nekem KCNC flyride van az országútin és egy Syncros FL V2 a montin. mindkettõ baromi könnyû, nagyon merev. de igazából én sem érzek a kettõ között túl sok különbséget. sõt, a gyári Kona stucni meg ezek között sem éreztem túl sokat. bár én egy technikai analfabéta vagyok.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Ha ki tudok menni, és lesz tapasztalatom, leírom. Abból a megfontolásból vettem, h a rázkódást próbáljam csökkenteni amit a közel 9 Bar-os virsli okoz. Zolika! Nincs ebben semmi májer faktor, már csak azért sem mert nem látszik. Ugyanis a GPS teljesen kitakarja.:)

Ridley Noah Fast 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás
Volt BBB-m, utána Roox, most RaceFace van + még van egy Syntace Superforce-om is. Hát, röhögjetek ki (vagy sajnáljatok) de én még nem éreztem soha a stucnik közti különbséget..... de bennem lehet a hiba....
Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nekem Raceface Deus van, Thomson Elite x4 után....semmi difi...

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Semmilyent. Nem merev, viszonylag könnyû és nagy a májer faktora. Amennyiben érezni akarsz valamit vegyél Thomsont akkor rájössz hogy miért jó az ha egy stucni merev :)

bizony, +1 Thomson
vagy Syntace F109, ha nagyon fontosak azok a grammok, bár nem a stucnin szokás spórolni

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Semmilyent. Nem merev, viszonylag könnyû és nagy a májer faktora. Amennyiben érezni akarsz valamit vegyél Thomsont akkor rájössz hogy miért jó az ha egy stucni merev :)