a Zöld Pont volt a beszerzési forrás, mint kb. mindig ha nem netrõl vásárolok. ár pm.
Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2013. február 12. - 23:26
a Zöld Pont volt a beszerzési forrás, mint kb. mindig ha nem netrõl vásárolok. ár pm.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. február 12. - 16:19
Ha nem vagyok indiszkrét, melyik boltban és mennyiért?
Írta 2013. február 10. - 22:16
itt van a kezemben. legnagyobb meglepetésemre a mérleg 234gr-ot mutatott.
majd beszámoljak a menettapasztalatokról?
'szal végül megvettem a könnyebbiket. a csomagolásról minden fontosabb paraméter leolvasható és meglepõ módon tényleg annyi - legalábbis ami a grammokat és a milimétereket illeti (szöget nem mértem):
jár hozzá "óvatosan szereld be, mert baj lehet"-mutató és 2 év uniós garancia...
...és rengeteg festék is, csicsás dizájn képében:
gyakorlatilag nem lehet úgy nézni, hogy ne tudjam, kinek a neve alatt fut. még a nyeregben ülve is le tudom majd olvasni, nem kell veszélyes mutatványokat bemutatnom, ha elfelejteném.
azonban mielõtt erre sor kerülne, jöjjön, aminek jönnie kell. a fûrész! hogy biztosan tudjam, hol kell a bemetszést ejteni, mi más is segítene, mint újabb festés:
ha nem teszek rá markolatot, vagy találok egy átlátszó párt, bármikor - a kormány elengedése után - leolvashatom, mekkorára is vágtam. kell ennél több?
addig is remek szolgálatot tesz:
igen, a fejezet címe: "Torták"
nem tudok mást mondani, kérem kapcsolja ki.
Írta 2013. február 08. - 16:39
Írta 2013. február 08. - 16:13
A hosszabb kormány többet jön hátra a hossza miatt ugyanolyan hajlítás esetén. Én 580-ról váltottam 600-ra, aztán 680-ra, 700-ra és most 710mm-nél tartok, ugyanúgy 110es stucnival.
Egy 10fokos kormánynál a hátrahajlás pont korrigálja a szélességet.
A sebesség mindent megold.
Írta 2013. február 08. - 11:58
Amennyiben kormányt cserélnék egy keskenyebb 580mm-es darabról egy szélesebb 660mm-esre érdemes/kell a kormányszárat rövidebbre cserélni.Pusztán matematika szerint,mivel nem változik a karjaim hossza elõrébb fogok hajolni.Vagy felesleges,nem észrevehetõ a különbség?
Onnan jutott az egész eszembe,hogy kipróbáltam haver új gépét,aminek rövidebb a pilótafülkéje,de széles kormánya van,és jónak tûnt a geo így is.
A hosszabb kormány többet jön hátra a hossza miatt ugyanolyan hajlítás esetén. Én 580-ról váltottam 600-ra, aztán 680-ra, 700-ra és most 710mm-nél tartok, ugyanúgy 110es stucnival.
Írta 2013. február 07. - 22:51
Én annyit tudok mondani,próbáld ki a jelenlegi kormányszárral és meglátod 1-2 tekerés után,milyen,ha nem raksz föl rövidebb kormányszárat!Kicsit biztos nyújtottabban fogsz tekerni,de hogy ez milyen mértékû,nem tudom.
A rövidebb kormányszár-ha nincs agyonkönnyítve-precízebb kormányzást eredményez.
Én 2 éve 630-as kormányról 680-asra váltottam,de a kormányszár maradt a régi 100-as.Van egy 80-asom is,lehet majd idén fölteszem próbaként!Bár a bringám ne túl hosszú alapból sem...
Írta 2013. február 07. - 17:29
Onnan jutott az egész eszembe,hogy kipróbáltam haver új gépét,aminek rövidebb a pilótafülkéje,de széles kormánya van,és jónak tûnt a geo így is.
Írta 2013. február 06. - 22:04
Írta 2013. február 02. - 23:27
A megoldás a tokos acél mérõszalag egy darabja, mûszóval "bejlágolás". Kézre vigyázni: kilógó részeket felül kis csavarhúzóval "lepattintani".
Írta 2013. február 02. - 22:29
Ma cseréltem kormánycsapágyat és szétszedés után vettem észre,hogy a villanyakon(RockShox Revelation) alul megforog a kúpos gyûrû,ami rá van ütve,sõt van 1-2 tized kottyanása is.Valószínûleg az alu villanyak engedett kicsit az erõhatásoknak?Milyen anyaggal lehetne megszüntetni a kottyanást?
Találkozott már vki ilyennel?
Írta 2013. január 30. - 16:26
Hi, köszi a sok információt, sikerült megerõsítést nyernem, hogy mûködhet a dolog. Scale 10 2007 a váz. Van egy új rock shox és taperedes a nyak, ezt kell párosítani. A váz fejcsöve belül 44mm-es és ez alapján mertem gondolni hogy ilyen "öszvér" megoldás szóba jöhet. Az FSA-nak is van semi-integrated az alábbi adatokkal (mindez 17EUR!):
Designed to fit into a zero stack (44mm ID/50mm OD) head tube, but allow the use of a tapered steer fork.
Specifications:
ACB with Forged alloy upper cup
ACB with Forged alloy lower cup
Stainless steel crown race
Size: For 1-1/8” to 1.5” tapered Steerer
Finish: Black
FSA és annyiért!? Jóféle akciós lehet.
Írta 2013. január 30. - 12:12
Milyen kormánycsapágy való ebbe vázba? A katalógus szerint: Gepida Integrated.
Megmértem a homlokcsõ belsõ átmérõjét. Ez 43,8mm.
Tippem szerint félintegrált csapágy való bele, de nem vagyok biztos benne. Eddig még nem találkoztam ilyen csapággyal.
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Írta 2013. január 29. - 00:26
Rém vicces vagyok ma este.
Ja, és te vagy a harmadik, aki lebordózza a piros inbredemet.
Írta 2013. január 28. - 23:12
Hm, jól néz ki!
OFF. 2 hete szombaton HHH-n nem te asztaltoztál? Egy bordó On-One-t láttam 2x is fel- majd lemenni ON
Írta 2013. január 28. - 21:31
köszi, piszta! néztem, igen, de a 3 fok kevés. néztem még ezt is, csak hát 15 pénz..
»» boneshaker ««
jövõ héten talán látom majd élõben is, aztán eldöntöm.
Írta 2013. január 28. - 19:51
Ridley Noah Fast

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére