A hosszabb kormány többet jön hátra a hossza miatt ugyanolyan hajlítás esetén. Én 580-ról váltottam 600-ra, aztán 680-ra, 700-ra és most 710mm-nél tartok, ugyanúgy 110es stucnival.
Egy 10fokos kormánynál a hátrahajlás pont korrigálja a szélességet.
A hosszabb kormány többet jön hátra a hossza miatt ugyanolyan hajlítás esetén. Én 580-ról váltottam 600-ra, aztán 680-ra, 700-ra és most 710mm-nél tartok, ugyanúgy 110es stucnival.
A sebesség mindent megold.
Amennyiben kormányt cserélnék egy keskenyebb 580mm-es darabról egy szélesebb 660mm-esre érdemes/kell a kormányszárat rövidebbre cserélni.Pusztán matematika szerint,mivel nem változik a karjaim hossza elõrébb fogok hajolni.Vagy felesleges,nem észrevehetõ a különbség?
Onnan jutott az egész eszembe,hogy kipróbáltam haver új gépét,aminek rövidebb a pilótafülkéje,de széles kormánya van,és jónak tûnt a geo így is.
Hi, köszi a sok információt, sikerült megerõsítést nyernem, hogy mûködhet a dolog. Scale 10 2007 a váz. Van egy új rock shox és taperedes a nyak, ezt kell párosítani. A váz fejcsöve belül 44mm-es és ez alapján mertem gondolni hogy ilyen "öszvér" megoldás szóba jöhet. Az FSA-nak is van semi-integrated az alábbi adatokkal (mindez 17EUR!):
Designed to fit into a zero stack (44mm ID/50mm OD) head tube, but allow the use of a tapered steer fork.
Specifications:
ACB with Forged alloy upper cup
ACB with Forged alloy lower cup
Stainless steel crown race
Size: For 1-1/8” to 1.5” tapered Steerer
Finish: Black
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
itt van a kezemben. legnagyobb meglepetésemre a mérleg 234gr-ot mutatott.
majd beszámoljak a menettapasztalatokról?
köszi, piszta! néztem, igen, de a 3 fok kevés. néztem még ezt is, csak hát 15 pénz..
»» boneshaker ««
jövõ héten talán látom majd élõben is, aztán eldöntöm.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Ridley Noah Fast
RAUH-Welt
B E G R I F F
Ridley Noah Fast
Sziasztok!!
Mint ahogy a bánatom megosztottam veletek, most úgy megosztom az örömöm is. Nem rég vásároltam ezt a csoda Ritchey stucnit:
BikeFun - Ritchey - Kormányszár - WCS
a hozzá tartozó nyomatékkulccsal, amivel szépen beleszaggattam a fedélben lévõ meneteket. Többen ajánlottátok, h vissza a kereskedõnek leírással, fényképekkel, kulccsal együtt. Ehhez nem igazán volt kedvem, mivel Németországból rendeltem és elsõ felindultságomban már a megszakadt meneteket fel is fúrtam, keresvén a megbízható megoldást. De! Csak nem hagyott nyugodni a dolog és volt abban igazság amit írtatok, így karácsonykor mintegy ajándékkéntkiírtam az USA-ba a Ritchey HQ-ra. Nem is sokat várattak, pár nap múlva a svájci régióból felvették velem a kapcsolatot. Õk kérték, írjam le a történteket, majd küldjek képet a kulcsról, a sérült fedélrõl. Egy pár levélváltás után megkaptam az új fedelet a hozzátartozó csavarokkal együtt. Nagyon meglepõdtem, de ennél jobban örültem neki. Hát ennyit a Ritchey support-ról.
Az élményrõl ha feltettem és tudtam gurulni vele, majd írok.
Ridley Noah Fast