Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2013. július 11. - 13:27
egyreszt a csapagyat ki lehet (kell) venni a cseszebol beszereles elott. De ha megforditod azokat a benyomo reszeket, akkor a legnagyobb atmeroju "lapja" fogja nyomni, es ugy mar a csesze szelen fog feltamaszkodni.
masreszt ha ezert el tudsz menni az esztergalyoshoz, akkor venni 30centi menetes szarat mar igazan nem lenne nagy "utannajaras". Csak mert akkor kesz is a hazi fejcsapagy benyomo szerszamod.
FSA Orbix MX-bõl hogyan tudom kivenni a csapágyat szakszerûen? Néztem beszerelés elõtt, ötletem sem volt hogy jön ki.
Írta 2013. július 11. - 13:07
masreszt ha ezert el tudsz menni az esztergalyoshoz, akkor venni 30centi menetes szarat mar igazan nem lenne nagy "utannajaras". Csak mert akkor kesz is a hazi fejcsapagy benyomo szerszamod.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. július 11. - 12:58
ebben az a draga hogy Park Tool. Ennel jobbat kapsz feleannyiert Cyclus-bol peldaul Cyclus headset press tool kedvezményes vásárlás az online bike shopban www.rosebikes.hu
az esztergalyos bacsi fele home made verziot amugy ebayen aruljak is, fillerekert
Ezek jók és nem drágák. A Cyclust már néztem, de sajnos ez csak olyan csészéhez jó, amit belülrõl is be lehet nyomni, ahhoz nem, amiben már benne van a csapágy azt a peremen kell nyomni. Igaz, esztergáltathatok rá két pogácsát alumíniumból és akkor elég korrekt ezen az áron.
Írta 2013. július 11. - 12:29
az esztergalyos bacsi fele home made verziot amugy ebayen aruljak is, fillerekert
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. július 11. - 11:53
Cavarboltba veszel 10-es vagy 12-es menetes szárat, esztergályos bácsi csinál neked 2000 Ft-ért kb. megfelelõ tárcsákat és filctollal ráírod, hogy Parktool... A különbséget pedig elköltöd másra....
Ez teljesen igaz, annak aki ráér utánajárni. Mire ennek utánajárok az nekem többe kerül mintha ezt megvenném kb. ~20.000 forintért. Ezzel be lehet húzni profin vagy ez még mindig gyerekjáték?
Írta 2013. július 11. - 11:49
Szerintetek ez megfelelõ minõségû behúzó? Ez a szélét nyomja.
Cavarboltba veszel 10-es vagy 12-es menetes szárat, esztergályos bácsi csinál neked 2000 Ft-ért kb. megfelelõ tárcsákat és filctollal ráírod, hogy Parktool... A különbséget pedig elköltöd másra....
Írta 2013. július 11. - 11:05
Írta 2013. július 11. - 07:59
Szép amit leírtál, csak ebben benne van a csapágy, peremen kívül máshol nem szabad ütni/húzni. Park toolnak vannak kiütõi, behúzói, lehet beruházok.
Errõl a maróról mit gondoltok? Bár ilyet nem tervezek venni, szerintem felesleges.
Eben az esetben mindig a csapágy külsõ gyûrûjénél kell ütni/behúzni. Ez az a szerszám amibe tényleg nem érdemes bele fektetned hacsak nem építesz vázakat és/vagy nincs bringa szervized. Viszont ez elengedhetetlen ahhoz, hogy rendesen lehessen csapágyat berakni, de azért az esetek többségében elvégzik a gyárban helyetted....
Írta 2013. július 11. - 06:40
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. július 11. - 01:34
Errõl a maróról mit gondoltok? Bár ilyet nem tervezek venni, szerintem felesleges.
Írta 2013. július 11. - 00:42
Írta 2013. július 10. - 22:58
Új kormánycsapágy igazodik. 1-2-szer rá kell majd húzni és jó lesz. Persze mellette használd is!
Elmentem ütõs terepre, kétszer lementem, megint kotyog, de már alig észrevehetõen. Akkor még ne aggódjak? Egyébként zárt csapágyas.
Írta 2013. július 10. - 19:12
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. július 10. - 19:06
Nem vertem akkora erõvel egyébként, tizedmilliméteres lépésekben ment befelé. 100% hogy végig ráilleszkednek a csészék a fejcsõre. Csak azon gondolkodtam, hogy a fejcsõ két pereme párhuzamos-e, így a csészék is.
Írta 2013. július 10. - 14:54
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. július 10. - 14:43
Szoval azert nem kell foloslegesen tulparazni a dolgot. Tobbet art ha tul sokszor van ki-/beszerelve a fejcsapagy, legyen az akarmilyen szakmuhelyben szakszerszammal, mert attol tud kinyulni a fejcso. Szoval ha mar benne van akkor en inkabb nem piszkalnam mindenaron, hasznalni kell aztan ha nincs baja akkor meg lehet nyugodni. Es szerintem egy faronkon megtamasztott ovatos gumikalapacsos utogetessel nem kell hogy barmilyen normalis vaz fejcsove megfekudjon. Vagy ha igen akkor az egy hulladek es az elso 20centis bunnyhop-nal szakadt volna 8reszre.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. július 10. - 13:28
annyira gáz, hogy okozhatja azt, amit leírtál, vagy azt, hogy a villát forgatva a vázban hol szorul, hol laza a csapágy. félve írom le, mert biztos lesz aki szerint hülyeség: nagyon szerencsétlen esetben a vázat is gallyra lehet tenni így.
normális boltban van behúzó szerszám, ami nem olcsó dolog. a szolgáltatás viszont nem egy ökör ára.
még normálisabb boltokban van a fejcsõ elõkészítéséhez is szerszám. ennek hiánya nem szokott különösebb gondot okozni, én például még sosem kértem ilyet, de a behúzást mindig bolt csinálja a vázaimnál.
Sajnos én is ezt érzem, amit leírtál, teljesen egyetértek. A vázat meg csak remélem nem vágtam gallyra...
Írta 2013. július 10. - 13:25
egyebkent en is hagynek neki par 10km-t mocorogni es aztan kezdenek panikolni.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. július 10. - 13:22
normális boltban van behúzó szerszám, ami nem olcsó dolog. a szolgáltatás viszont nem egy ökör ára.
még normálisabb boltokban van a fejcsõ elõkészítéséhez is szerszám. ennek hiánya nem szokott különösebb gondot okozni, én például még sosem kértem ilyet, de a behúzást mindig bolt csinálja a vázaimnál.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"