Jelentkezz be Regisztrálj

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2013. július 10. - 14:54

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. július 10. - 14:43

Szoval azert nem kell foloslegesen tulparazni a dolgot. Tobbet art ha tul sokszor van ki-/beszerelve a fejcsapagy, legyen az akarmilyen szakmuhelyben szakszerszammal, mert attol tud kinyulni a fejcso. Szoval ha mar benne van akkor en inkabb nem piszkalnam mindenaron, hasznalni kell aztan ha nincs baja akkor meg lehet nyugodni. Es szerintem egy faronkon megtamasztott ovatos gumikalapacsos utogetessel nem kell hogy barmilyen normalis vaz fejcsove megfekudjon. Vagy ha igen akkor az egy hulladek es az elso 20centis bunnyhop-nal szakadt volna 8reszre.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. július 10. - 13:28

annyira gáz, hogy okozhatja azt, amit leírtál, vagy azt, hogy a villát forgatva a vázban hol szorul, hol laza a csapágy. félve írom le, mert biztos lesz aki szerint hülyeség: nagyon szerencsétlen esetben a vázat is gallyra lehet tenni így.
normális boltban van behúzó szerszám, ami nem olcsó dolog. a szolgáltatás viszont nem egy ökör ára.
még normálisabb boltokban van a fejcsõ elõkészítéséhez is szerszám. ennek hiánya nem szokott különösebb gondot okozni, én például még sosem kértem ilyet, de a behúzást mindig bolt csinálja a vázaimnál.
Sajnos én is ezt érzem, amit leírtál, teljesen egyetértek. A vázat meg csak remélem nem vágtam gallyra...
Írta 2013. július 10. - 13:25

egyebkent en is hagynek neki par 10km-t mocorogni es aztan kezdenek panikolni.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. július 10. - 13:22

normális boltban van behúzó szerszám, ami nem olcsó dolog. a szolgáltatás viszont nem egy ökör ára.

még normálisabb boltokban van a fejcsõ elõkészítéséhez is szerszám. ennek hiánya nem szokott különösebb gondot okozni, én például még sosem kértem ilyet, de a behúzást mindig bolt csinálja a vázaimnál.
Írta 2013. július 10. - 13:13

így van, nem ritka hogy kell egy kis használat és utánfeszítés a kormánycsapágynak.
a csészék "beszerelése", amit leírtál, na az gáz. ennél még a "home_made_headset_press_fit_tool" is jobb, bár nem sokkal.
Ez annyira gáz? Ha ezt tudom, neki sem állok. Pont az ilyen gányolást akartam elkerülni. Mindig minden szerszámot megveszek bármi az ára vagy precízen elõkészítem. Senki nem mondta, hogy ez ennyire macera lesz, akkor szembesültem vele, amikor a villát akartam cserélni. Már olyan pipa vagyok, hogy mindjárt kivágom az egész kormánycsapágyat ahogy van és rendelek egy újat, de azt már behúzóval együtt. Vagy elviszem egy biciklisboltba ahol berakják normálisan vagy mégnagyobb kárt csinálnak benne a magyar szokás szerint...
Írta 2013. július 10. - 10:59

a csészék "beszerelése", amit leírtál, na az gáz. ennél még a "home_made_headset_press_fit_tool" is jobb, bár nem sokkal.
Írta 2013. július 10. - 08:35

Írta 2013. július 10. - 06:20

Írta 2013. július 10. - 00:41

A korábbi csapággyal sosem volt ilyen, de lelazult a kormánycsapágy. Eddig csak egyszer, de gyanítom ez rendszeres lesz. Nem húztam meg eléggé a stucnit (korábban is így szoktam meghúzni)? Mégis ferde a csésze, lehetséges, hogy túlütöttem a peremen (ezt gyanítom)? Túl lehet egyáltalán ütni? Mit tehetek ezzel? Vegyek új kormánycsapágyat és vigyem el olyan helyre ahol géppel betolják a csészét?
Írta 2013. július 08. - 21:39

Írta 2013. július 08. - 20:37

Írta 2013. július 08. - 20:32

Írta 2013. július 08. - 20:26

Írta 2013. július 04. - 13:05

Szia!
Megpróbáltam, írtam nekik, de még csak nem is válaszolnak......
Azért köszi..
Telefonon kell keresni õket, de ebay-en is lehet venni, külföldi webshop-okban....
Írta 2013. július 04. - 12:35

Szia!
Keresd Matuzékat újpesten, én két éve vettem tõlük ilyen méretût.
WheelDoctor Kerékpár alkatrész webshop
Szia!
Megpróbáltam, írtam nekik, de még csak nem is válaszolnak......
Azért köszi..
http://laciklon.fotoalbum.hu/index
Írta 2013. július 03. - 17:56

Cserébe kérnék 90-100mm-es 31.8-as Thomson stucnit.

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. június 29. - 17:45

Sziasztok!
Abban kérem a segítséget, hogy:
Karbon elsõ villa 1" méretû, a nyaka is karbon. A belsõ átmérõje 20-as. Lehet hozzá venni belevaló kormánycsapágy dugót? Én nem találtam.
Esetleg valaki tudna egy szerkezeti rajzot küldeni, hogy legyárthassam? Vagy valami hasonlót....
Szia!
Keresd Matuzékat újpesten, én két éve vettem tõlük ilyen méretût.
WheelDoctor Kerékpár alkatrész webshop
Írta 2013. június 29. - 17:19

Abban kérem a segítséget, hogy:
Karbon elsõ villa 1" méretû, a nyaka is karbon. A belsõ átmérõje 20-as. Lehet hozzá venni belevaló kormánycsapágy dugót? Én nem találtam.
Esetleg valaki tudna egy szerkezeti rajzot küldeni, hogy legyárthassam? Vagy valami hasonlót....
http://laciklon.fotoalbum.hu/index
Írta 2013. június 25. - 12:52

Ilyet használok, nagyon finom holmi. Hiba nélkül teszi a dolgát.
De szerintem olcsóbban is megkapod (pl. eBay), és színesre eloxált változatban is van.
Tuti, köszönöm.. Ha már amúgy is rendelek innen, a postaköltség már nem megy rá pluszban. Fekete bringához, kormányhoz ez illik.