Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
szerintem total tolled fugg , nem az ki mit mond ... de teny rovidebbel jobban forogsz, es szelesebbel jobban lehet "erezni"..

szerintem 1/2 cm kent vagj ,es par tekeres utan ujra ha meg akkoris szelesnek talalod ..ne feledd az osszesen 1 cm .. es ha mar levagtad akkor az lent lessz..

de ha engem kerdezel a kedvenc helyed ahova jarsz tekerni .. ha kenyelmesen elfersz a szelessel akkor hagyd !!

/ szo se rola neha csak egy nagy fajdalom a szeles kormany ./

amugy en a 27" 1/2' igazan terpesztek .. es idore menni keptelenseg lenne vele..de nekem jo ez igy ...

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 hozzászólás

...eddig majdnem mindenki akivel eddig találkoztam azt mondta, hogy default marha széles.

Mert még velem nem találkoztál ;D

Tény hogy én a széleset szeretem (a kb. 66-os kormányomban még két 3 centis toldó van), és nem mindenki van ezzel így, de szerintem amíg nem kényelmetlen neked, addig nem kellene vagdosni csak azért mert más szélesnek tartja. ::)
Amúgy szerintem a 66cm (az a 26") teljesen jó méret. A szélesebb DH kormányok a 28"-osak (~71cm).

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Hi, nekem egy Race Face Air Alloy Riser kormányom van, eddig majdnem mindenki akivel eddig találkoztam azt mondta, hogy default marha széles. Nem mértem le de olyan cirka 64-66cm lehet. Szóval Freeridera mi az ideális méret, flexeljek le mindkét oldaLról 2-2 v. 3-3 cm-t? a 60cm a frankó?
Vélemények?
Thx

mastiff

Octadrive

Octadrive

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Ja, bocsi a headlockot ha nem találsz akkor csináltass egyet egy esztergályossal valami speckós fasza húzott anyagból, az tuti lesz ;D

Octadrive

Octadrive

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Szinte mindig is voltak hajlított kormányok, régen én is egyenesel nyomtam, aztán meg megláttam egy csodaszép hajlított hegesztett kormányt és beleszerettem(annak ellenére h. súlyos).
egyenes rövid- jól reagál, könnyû, gyors
hajlított széles- nehéz, lassabb(relatíve), de csrébe jól korrigálható a gép

Kcsapágy én a tûgörgõs mellet állok allul-fellül ;D, nekm Ritchy van és tegnap rádöbbentem h. a görõrésze az ;Dkirály allul, de fellõl a golyó benyomódott a :o :(futófelületbe(ide vmi keményebb anyg kéne talán). A golyósnál strapabíróbb sokkal. A teesómé meg egy FSA és az említett r. kompozícióval, de nem rágta be magát a golíó, itt ügyeltek az anyagra is ;D.

Most az új váz miatt majd integrált lesz.

;DÉn a tû v. kúp görgûsök mellet állok, ezek a leg strapabíróbak, azt ipari csapágyassat meg még nem própáltam.
Na ez hosszú lett.

Predog

Predog

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Üdv. SOS. Ki tudja hogy hol lehet kapni egy értelmes (30 cm) hosszuságú headlockot nem feltétlenül vagyonokért. Ha nem létezik akkor lehet-e kapni csavarboltban megfelelõ fejjel 8-as csavart ilyen hosszban és van-e valakinek felesleges kupakja (hogy legalább az legyen eredeti) az alsó (anya) részét esztergályos megcsinálja nekem ha kell.Köszi

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
tamaska jon meg kutyara tel .. majd egy par szet-osszerakasnal szegyelni fogod hogy bennunk kerested a hibat ..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
az a Conix tényleg problémás...istentelenül meg kell tépni, hogy ne húzódjon ki (gyönyörû villanyag majdnem szétreped), de így meg elkenõdik az imbusybemélyedés a tetején, szóval kiszedni problémás...részemrõl 1 ki, 1 be, utána ki is lehet dobni (a hatszög kör keresztmetszetû lesz... >:( )

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
szertem mindegy!
sok kulonbseg nem leht koztuk.
bar hallottam olyt, hogy nem tudta beszermanyolni a telobva az illeto.de ez nem jell.

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Milyen headlockot vegyek? Acor Frankejnsteilyn? Vagy csináltassak valamit?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Nekem a Conix tökéletesen mûködik. Láttam, hogy rob mennyit szívott vele, de nekem valahogy nem akar. :D Úgyhogy Veletek van a baj... ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
MG

Easton Monkey Lite Carbon DH :)

Amúgy én is a Torque Bar-t ajánlom, mert a ProTaper tényleg sokat emel. De ha Neked az bejön...

Csapágy téma: nekem is XL II van, és szerintem embertelen jó. Ferde hatásvonalú csapágy. Gyártója a TH Industries.

Conix: akkor nem csak én szivok vele.... ;) Nálam is Ritchey rózsa van helyette.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
jahh, a konix egy rakás fos, ez kétségtelen, én is 300Ft-os körmösdióval használom.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
nekem fsa orbit volt , hat mit mondjak egy nagy csalodas volt a connix ,allandoan kilazult..el is felejtettem valahol a pinceben ..

lehet okes lett volna egy normalis csillag nuttal , de mar nem probaltam ki ..szivtam vele sokat ..

es az erdekes az hogy akarkitol hallom, mindenkinek bejott .. na ez a mereg !

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Na akkor az FSA-nak nincs is tûgörgõs csapágya, hanem kúpgörögõs, az meg fasza nem? ;D

Márpedig fasza, mert nem csúszik, hanem gurul, mert semmi abnormális kopás nincs rajta 3 év után.
Vagy mi van?

FSA-t használó gépészek világíccsatok meg! ;)

DHR

DHR

vendég

• fórumtag
  • 253 hozzászólás
  • LocationBudapest
A tûgörgõs csapágyról annyit, hogy egy hengert ha gurítasz akkor egy egyenes mentén mozog. Ha egy kúpot vagy csonkakúpot az meg körív mentén. Namost a csapágyak futófelületén nem egyenesen kellene haladnia a görgõnek hanem folamatosan kanyarodva (mivel ez is csonkakúp palást), ezt pedig a hengeres tûgörgõ nem tudja -> csúszik és nem gördül -> szétb*ssza a futófelületet.

Üdv: Gábor

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nem nagyon válaszoltatok a kérdésemre

Mentségemre legyen mondva, hogy egyiketse használtam. De a ProTaperbõl itthon csak azt a nagyon sokat emelõ verziót lehet kapni, azmeg elég véleményes. :-\

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Nem nagyon válaszoltatok a kérdésemre

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hmm hasonlitasz vkire! :-))

gratulalok a cucchoz! de
tudod ki gyartotta a csapagyat?
es hogy honnan kapsz majd ujjat bele?
en sejtem de az nem jo!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

az un. iparis fejcsapgyokkal az a gond leginkabb, hogy radialis terhelesere tervezett csapagy van benne. es az itt tapaszatlhato terheles nagyon kis hanyada csupan radialis.
a csapagy kotyog a cseszeben temahoz pedig csupan annyi, hogy sz@rt vettel!
ami igazan kene ide az e ferde hatasvonalu golyos csapagy vagy a kupgorgos! csak ilyen meretekkel nem kaphato! (rendelni lehet csak nekunk nem eri meg)

A WCS-em ferde hatásvonalú csapágyas... 8) Akkor az jó? Most csak azért írom le mindenhova, mert örülök neki... Egy hét múlva majd abbahagyom. ;D :-X