Bocsi de fejcsapágy...
Szal' az én VP-m 45 fokos és tömített, négyezerhárom vót.
A zárt aszjelentiho' tömített?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Indította
bigtom
, 2002. július 25. 10:51
Írta 2003. június 11. - 08:40
Írta 2003. június 10. - 23:15
Írta 2003. június 10. - 14:01
Írta 2003. június 10. - 13:35
eszetganyos!
de azt a csovet ne csavard ra a hl csavarra!
ragszd bele es kesz!
de azt a csovet ne csavard ra a hl csavarra!
ragszd bele es kesz!
Írta 2003. június 10. - 13:27
lor
értem én, cde a csavar nem lóg ki _annyira_
Az alsó kupak elég hosszúkás, mélyen (3-5cm) benyúlik a villanyakba. A kupak legvégén van kb. 1cm menetes rész, ha ezen túllóg mondjuk 1cm-t a headlock csavarja, akkor még nem érem el sehogy
jorus
Ezt a Vole-féle megoldást maj megnézem
Most az jutott egyembe, kéne egy rövid, belül menetes csõ, az egyik végét a h.l. csavar aljára tekerem, aztán alulról abba bele a s.védõ rögzítõjét.
Valami ilyen fogja össze a h.l. felsõ részén is a fenti rövid és alsó hosszú csavart.
kérdés hol lehet ilyet "gyártatni" ???
értem én, cde a csavar nem lóg ki _annyira_
Az alsó kupak elég hosszúkás, mélyen (3-5cm) benyúlik a villanyakba. A kupak legvégén van kb. 1cm menetes rész, ha ezen túllóg mondjuk 1cm-t a headlock csavarja, akkor még nem érem el sehogy
jorus
Ezt a Vole-féle megoldást maj megnézem
Most az jutott egyembe, kéne egy rövid, belül menetes csõ, az egyik végét a h.l. csavar aljára tekerem, aztán alulról abba bele a s.védõ rögzítõjét.
Valami ilyen fogja össze a h.l. felsõ részén is a fenti rövid és alsó hosszú csavart.
kérdés hol lehet ilyet "gyártatni" ???
Írta 2003. június 10. - 13:14
Nekem házi gyártmány, és végig menetes.
Asszem Vole úgy oldotta meg a dolgot, hogy megfúrta a headlock alját képezõ kupakszerû izét, és a sárvédõ csavarját abba hajtotta bele. (Értelemszerûen nem középen.) Ez persze csak akkor kivitelezhetõ, ha lapos a headlock alsó része, vagy van rajta hely ilyesmihez. Jelen pillanatban nincs építõ jellegû ötletem...
Asszem Vole úgy oldotta meg a dolgot, hogy megfúrta a headlock alját képezõ kupakszerû izét, és a sárvédõ csavarját abba hajtotta bele. (Értelemszerûen nem középen.) Ez persze csak akkor kivitelezhetõ, ha lapos a headlock alsó része, vagy van rajta hely ilyesmihez. Jelen pillanatban nincs építõ jellegû ötletem...
Írta 2003. június 10. - 13:13
muanyag dio eldob!
csak a sarvedo es egy anya kell hozza es ra kell csatlakozni a hedlokk csavarjara.
csak a sarvedo es egy anya kell hozza es ra kell csatlakozni a hedlokk csavarjara.
Írta 2003. június 10. - 13:06
Az egésszel az a baj, hogy (úgy láttam) a headlock alsó dugója nem végig menetes, csak a felsõ része, ezért túl lóg a hosszú csavar szára, de körülötte elég szûk a hely és hosszú is ahhoz, hogy odáig elérjen a kis mûanyag idom (már ha beférne).
Ortopéd a headlock-om?
Ortopéd a headlock-om?
Írta 2003. június 10. - 12:47
Írta 2003. június 10. - 12:46
A headlock alsó része menetes. A sárvédõt rendszerint egy csavar által széttolt 2 idom (fém vagy mûanyag) szoríccsa a nyakba. Ha a headlock menetes szára alatt marad hely, akkor egyszerû: csavar és menet kompatibilizál, idomok leszed, csavar beteker headlock aljába. Lehet, hogy ez így nem érthetõ...?
Írta 2003. június 10. - 12:35
azert irtam, hogy nem tudok rola.
de ha tul log a csavar akkot arra ralehet rakni a sarvedot sztem
de ha tul log a csavar akkot arra ralehet rakni a sarvedot sztem
Írta 2003. június 10. - 11:07
lor:
a sárvédõt a villanyak aljába beszorított rögzítõ fogja.
a headlock miatt nem lehet berakni ezt a rögzítõ cuccot (hasonló ahhoz a körmös dióhoz, csak mûanyagból van)
a sárvédõt a villanyak aljába beszorított rögzítõ fogja.
a headlock miatt nem lehet berakni ezt a rögzítõ cuccot (hasonló ahhoz a körmös dióhoz, csak mûanyagból van)
Írta 2003. június 10. - 04:27
ne hidjetek mar el mindent .. kozelebbrol nezd meg mind harmat , es az magaert beszel ..
Messzemenõ következtetést asszem nem vontam le belõle, de tény hogy ezt a hármat ajánlották. És amíg szét nem megy a Pig DH-m, én bizony nem fogom egyiket sem megvenni a másik kettõbõl
Írta 2003. június 10. - 03:59
egy lapon említették a Chris King-gel és a RaceFace Real Seal DH-val
ne hidjetek mar el mindent .. kozelebbrol nezd meg mind harmat , es az magaert beszel ..
Írta 2003. június 10. - 02:29
Írta 2003. június 09. - 21:21
újabb kérdés, ezúttal headlock a téma
1. baj lesz-e belõle, ha a headlock felsõ kupakját a régi körmösbigyó felsõ kupakjára cserélem?
2. Próbált már vki normál villanyakhoz tartozó elsõ sárvédõt headlock-al kibékíteni?
1. baj lesz-e belõle, ha a headlock felsõ kupakját a régi körmösbigyó felsõ kupakjára cserélem?
2. Próbált már vki normál villanyakhoz tartozó elsõ sárvédõt headlock-al kibékíteni?
Írta 2003. június 08. - 21:35
Írta 2003. június 08. - 16:38
A "sima PIG" egy hónapja még valami 4500 és 5000 között volt. (Asszem a Sanya rakott is el belõle. Pedaloman ha érdekel.)
Írta 2003. június 08. - 14:18
Ma voltam szervízben, mert feladta a monoblokkom (1000km ) és láttam sima PIG-et 6600ért
Írta 2003. június 08. - 00:05
Ha kevés a vélemény az mtbr.com-on, nézzél szét a pinkbike fórumban is! Ott lesz sokkal több! Általában a legdurvább gépek tulajai is nagyon ajánlják, és nem sok indokot tudnak felhozni, hogy miért lenne érdemesebb ennél drágább cuccot venni.
Egyébként az USA-beli Santa Cruz kifejezetten ajánlotta a cuccost nekem (külön rákérdeztem mail-ben), és egy lapon említették a Chris King-gel és a RaceFace Real Seal DH-val. Viszont ha az árat is nézzük, asszem egyértelmû melyik a gyõztes
Egyébként az USA-beli Santa Cruz kifejezetten ajánlotta a cuccost nekem (külön rákérdeztem mail-ben), és egy lapon említették a Chris King-gel és a RaceFace Real Seal DH-val. Viszont ha az árat is nézzük, asszem egyértelmû melyik a gyõztes