Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

Mr. Smily Head

Mr. Smily Head

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Bocsi de fejcsapágy...
Szal' az én VP-m 45 fokos és tömített, négyezerhárom vót.
A zárt aszjelentiho' tömített?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
barkacs muhely beindul... ;)

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
ja, úgy is jóóó :) köszi

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
eszetganyos!

de azt a csovet ne csavard ra a hl csavarra!
ragszd bele es kesz!

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
lor
értem én, cde a csavar nem lóg ki _annyira_
Az alsó kupak elég hosszúkás, mélyen (3-5cm) benyúlik a villanyakba. A kupak legvégén van kb. 1cm menetes rész, ha ezen túllóg mondjuk 1cm-t a headlock csavarja, akkor még nem érem el sehogy :(

jorus
Ezt a Vole-féle megoldást maj megnézem :)

Most az jutott egyembe, kéne egy rövid, belül menetes csõ, az egyik végét a h.l. csavar aljára tekerem, aztán alulról abba bele a s.védõ rögzítõjét.
Valami ilyen fogja össze a h.l. felsõ részén is a fenti rövid és alsó hosszú csavart.

kérdés hol lehet ilyet "gyártatni" ???

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nekem házi gyártmány, és végig menetes.

Asszem Vole úgy oldotta meg a dolgot, hogy megfúrta a headlock alját képezõ kupakszerû izét, és a sárvédõ csavarját abba hajtotta bele. (Értelemszerûen nem középen.) Ez persze csak akkor kivitelezhetõ, ha lapos a headlock alsó része, vagy van rajta hely ilyesmihez. Jelen pillanatban nincs építõ jellegû ötletem...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
muanyag dio eldob!
csak a sarvedo es egy anya kell hozza es ra kell csatlakozni a hedlokk csavarjara.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
Az egésszel az a baj, hogy (úgy láttam) a headlock alsó dugója nem végig menetes, csak a felsõ része, ezért túl lóg a hosszú csavar szára, de körülötte elég szûk a hely és hosszú is ahhoz, hogy odáig elérjen a kis mûanyag idom (már ha beférne).
Ortopéd a headlock-om? :(

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha meg túl lóg a menetes szár, akkor lor megoldása a mérvadó.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A headlock alsó része menetes. A sárvédõt rendszerint egy csavar által széttolt 2 idom (fém vagy mûanyag) szoríccsa a nyakba. Ha a headlock menetes szára alatt marad hely, akkor egyszerû: csavar és menet kompatibilizál, idomok leszed, csavar beteker headlock aljába. Lehet, hogy ez így nem érthetõ...? :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
azert irtam, hogy nem tudok rola.

de ha tul log a csavar akkot arra ralehet rakni a sarvedot sztem

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
lor:
a sárvédõt a villanyak aljába beszorított rögzítõ fogja.
a headlock miatt nem lehet berakni ezt a rögzítõ cuccot (hasonló ahhoz a körmös dióhoz, csak mûanyagból van)

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts

ne hidjetek mar el mindent .. kozelebbrol nezd meg mind harmat , es az magaert beszel ..

Messzemenõ következtetést asszem nem vontam le belõle, de tény hogy ezt a hármat ajánlották. És amíg szét nem megy a Pig DH-m, én bizony nem fogom egyiket sem megvenni a másik kettõbõl ;)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
egy lapon említették a Chris King-gel és a RaceFace Real Seal DH-val

ne hidjetek mar el mindent .. kozelebbrol nezd meg mind harmat , es az magaert beszel ..

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
1. szertem nem
2. ???

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
újabb kérdés, ezúttal headlock a téma :)
1. baj lesz-e belõle, ha a headlock felsõ kupakját a régi körmösbigyó felsõ kupakjára cserélem?
2. Próbált már vki normál villanyakhoz tartozó elsõ sárvédõt headlock-al kibékíteni?

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
aha, ott láttam, nála ;)

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts
A "sima PIG" egy hónapja még valami 4500 és 5000 között volt. (Asszem a Sanya rakott is el belõle. Pedaloman ha érdekel.)

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
Ma voltam szervízben, mert feladta a monoblokkom (1000km :P ) és láttam sima PIG-et 6600ért :D :D :D

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts
Ha kevés a vélemény az mtbr.com-on, nézzél szét a pinkbike fórumban is! Ott lesz sokkal több! Általában a legdurvább gépek tulajai is nagyon ajánlják, és nem sok indokot tudnak felhozni, hogy miért lenne érdemesebb ennél drágább cuccot venni.

Egyébként az USA-beli Santa Cruz kifejezetten ajánlotta a cuccost nekem (külön rákérdeztem mail-ben), és egy lapon említették a Chris King-gel és a RaceFace Real Seal DH-val. Viszont ha az árat is nézzük, asszem egyértelmû melyik a gyõztes ;)