hi.
Életem elsõ MTB-jét építem, és ott tartok, hogy le kéne vágni a villanyakat méretre. az megvan, hogy mi alapján csináljam, de azt nem tudom, távtartó gyûrûbõl mennyit tegyek...
CC/túra jellegû gép lesz, és nem vagyok oda a görnyedésért, de éppezért 3cm emelkedésû hajlított kormányt tettem rá...
három fél centis távtartót adtak a kormánycsapágyhoz. van annak valami hátrányos következménye, ha egy centivel még magasabbra hagyom, egy plusz távtartóval?
Akkor vennék egy gyûrût, ami kiszélesedik a fejcsõ méretére, szerintem jobban is nézne ki... remélem lehet kapni ilyet, biciklin már láttam.
Vagy menjek teljesen biztosra, és próbáljam ki a gépet levágatlan villanyakkal?
Jól látjátok, félek hogy mi lesz ha elb*szom és túl rövidre vágom...![]()
A villa Manitou Axel, és integrált a fejcsapágy. esetleg a villanyak cserélhetõ ezen a telón, ha elszúrnám?
"és ott tartok, hogy le kéne vágni a villanyakat " - Ha nincs benn kerék, és nem tudod RENDES próbaúton kipróbálni, akkor NEM tartasz ott. Addig fölösleges ezzel foglalkoznod míg össze nem áll a gép.
A kormány magasságának beállítása a "komplettírozás" hehe testreszabás része, ami, ha csak nincs konkrét elképzelésed vagy tapasztalatod, a végére kell maradjon.
A B+ kormány ha nem vadulsz vele (light CC/túra) tökéletesen megfelel.
Ne vegyél annyi alátétet, hogy ne kelljen levágni belõle, mert annyira ronda lesz mint az állat.
Az, hogy a kormány magassága a nyereghez képest milyen legyen ha mondjuk, túrázni akarsz, nem lehet látatlanba megmondani.
Mert lehet állítani a nyeregmagasságot/dölést/pozíciót.
Kormányt is lehet kismértékben forgatni (mármint a befogásnál).
Szóval addig hagyd míg nem jutsz el az építés végére, vagy ha tényleg most akarod, akkor próbálj ki minél több különféle beállítást haverok gépén, lehetõleg ugyanazzal a vázzal.
Axelben nem cserélhetõ a nyak.