Sziasztok!
Szivacs marokalotkról mi az álltalános véleményetek? Nem deformálódik, csavarodik hamar? kényelmesebb mint a gumi (gondolom igen)...
Vannak csavaros szivacs markolatok is pl. a SRAM-nak.
Sziasztok!
Szivacs marokalotkról mi az álltalános véleményetek? Nem deformálódik, csavarodik hamar? kényelmesebb mint a gumi (gondolom igen)...
Vannak csavaros szivacs markolatok is pl. a SRAM-nak.
Hosszú évek óta Ritchey WCS szivacs markolatot használok, szerintem (nekem) nincs jobb és kényelmesebb. Nem deformálódik, csavarodni akkor tud ha zsírral teszed fel a kormányra. Amúgy nemhogy nem csavarodik, hanem nehéz fel és lehúzni, megmozdítani.
Sziasztok!
Hali,a kormany szélesség megvaltoztatasa milyen problémával jàrhat,szükités lenne
keskenyebb kormány -> hosszabb stucni
MJani ábrája jól szemlélteti: https://docs.google....ASrqPZbMXg/edit
Stucni csavarjait kilazítod, stucni fölötti kupakon húzol kicsit, közben az első féket behúzva egy enyhe terhelést adsz a kománycsapágyra. Ha érzed, nincs lötyögés, a kormánycsapágy rendben. Az utóbbi 5 évben szinte mindig innen jött a lötyögő érzés nálam. Recon jó villa, de ha a leírtak után is lötyög, akkor a perselyezés lóg egy kissé. Ez nem jelenti azt, hogy gond lenne, egy kis kotyogás belefér. Ha nagy a kotyogás, az lehet gond. Villaváll alját megfogod bal kézzel, jobb kézzel a láb felső, a kerék fölött átívelő részét és ellentétes irányba mozgatod a kettőt. Egy kis kotyogás normális, de ha erősen kottyan, az gond. Akkor onnan jön a probléma.
Ettől függetlenül, szerintem kormánycsapágy. Nálam a Reba RLT 8-9e+ km után sem kotyog.
Voltak és vannak olyan gondjaim, hogy ha már 10-20 centire megemelem az első kereket és leejtem a földre, olyan érzésem van, mintha lötyögne a villa a fejcsőben. Bizonyos szituációkban, nyilván nem egyenes úton, menet közben is érzem ezt a rezgést. Első féket behúzva mozgatva a bringát előre-hátra semmi elmozdulást nem érzek. Néhány hete jött vissza Bp-ről az RS Recon Gold villám nagy generálból. Szervíz általái összeszerelés után is ugyanazt érzem. Nem hiszem, hogy rosszul rakták vissza. Amiért ide írok, gond lehet a kormánycsapággyal? Trek 4300 2011-es vázban lévő gyári, talán valami FSA. Most múlt két éves, sosem volt karbantartva. Kormány jobbra-balra mozgatására se megy vaj simán a kormányzás, sőt, mintha homokot dörzsölnék (menet közben nem érzem), de ez legyen a legkevesebb. Ebből a leírásból ti meg tudják tippelni mi lehet a gond, mi okozhatja azt a csúnya rezgést? Szerintem esélytelen, hogy hozzá nyúljak, életembe nem láttam ilyet.
Edited by IAmSpecialized, 2014. December 20. - 00:55.
Van is WCS dugóm, most hogy írjátok, a bal oldalon már 3. hete tartja magát, míg a másikon tegnap hagytam el a harmadik hagyományosat. Folyton lekoccolom a fákat.
Parafadugó sem rossz! Dante is azzal tolja, ha jól rémlik, akkor pedig jó és tartós kell, legyen
az se rossz, vagy meg kell inni 2 üveg bort és a megmaradó 2 parafa dugót benyomni a kormányba
absztinensek próbálkozhatnak éretlen szilvával is, jó sokáig bent marad az is
Szivacs markolatom van karbon kormányon, heti minimum 1 kormányvéget hagyok el.
Van bevált trükkötök, amivel ez megakadályozható? Tekerjem be a kormány végét fekete szigetelő szalaggal?
Dugó nélkül döntsd bele agyagos sárba.
A sebesség mindent megold.
Van bevált trükkötök, amivel ez megakadályozható? Tekerjem be a kormány végét fekete szigetelő szalaggal?
Én is a WCS dugót használom sok-sok éve, a szivacs markolatukhoz jár is mint tartozék.
Outin a kormányvégdugó kormányba menő részét szoktam szigszalagozni, így nem esik ki, teljesen stabilan ül bent. És hidd el, ráz errefelé az út annyira, hogy tesztelve legyen.
Ne a kormányra, hanem a dugóra tekerj annyit, hogy passzentos legyen.
Ilyet próbáltál már, vékony falú kormányhoz van tervezve így nagyobb az átmérője, WCS kormányba csak ez volt jó nekem.
https://www.bike-com...stopfen-p19772/
Edited by gaboca1, 2014. November 03. - 09:23.
Köszönöm a válaszokat. Valamelyik, az év elején megrendezett versenyen készült rólam egy fotó ahol egészen bent fogom a kormányt és úgy tekerek felfelé (egészen közel a fékkarhoz, 660 mm-es a kormányom). Az év végére meg az tűnt fel, hogy annyira kint fogom már hasonló helyzetben, hogy a kormány szélét markolászom. Innen is jött az ötlet egy 720 mm körüli kormányhoz (szélesebbet biztosan nem akarok mert nem férek el a fák között ).
ja, a 29er-re nem riser, hanem "sinker" TM : kormány szükséges.
ezzel kapcsolatban van egy sehol nem publikált elméletem, mely szerint az egyre növekvő rugóúttal (és nagyobb kerékmérettel) érkező egyre szélesebb kormány igényét nem a precízebb, pontosabb, blabalabla irányítás iránti vágy hozta, hanem az, hogy a magasabbra került súlypont és kormány helyzete miatt szélesebben fogva könnyebb egyensúlyozni. végülis ugye a kormányt nem nagyon forgatjuk sok-sok fokkal, inkább testsúlyáthelyezéssel irányítjuk a bringát, nem? vagy én csinálok valamit rosszul?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
És az miért van h. XC versenyen nem nagyon látni rizer kormányt?
Tán mert a nagykerekűeknek amúgy is istentelen magas az eleje, nem akarnak még egy fél collt veszíteni rajta.