Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Zöld kosaras. Nem tudom, hogy milyen lehet, de ez 5k alatt van és alacsony....

Nekem nem tetszett, mindig szorult valamennyire, akármit is csináltam vele (persze lehet pont egy hibás darab volt).
De tényleg alacsony. :)

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Nagyjából 1 éve vettem a bringám, a kormánycsapágy elég érdekesen szorult néhány pozícióban, szétszedés után kiderült, hogy hiányzik pár golyó alul és felül is, a csapágygolyó tartó gyûrû (nem tudom a rendes nevét) is erõsen deformált volt, így elkezdtem akkor alkatrészt nézni hozzá, de termésteseen április környékére mondták az új szállítmányt, ondván, nicnsen szezonja. Remek. Kinéztem pár csapágyat, ami szóba jöhetett, de egyik sem volt rendelhetõ, csak ilyen március környéki érkezéssel. Márpedig bringázni akartam télen is, így maradt a kapható DaBomb DaRector nevezetû csapágy, a testbikeon eléggé lehúzó vélemény volt róla, de tekintve, hogy az illetõ zsírt nem adott hozzá a szerelésnél, így nem érdekelt. Megérkezett, irtózat nehéz, nem annyira illik a bringámhoz, de tekintve, hogy CroMo, gondoltam nem igazán lesz vele gond. Ma szétkaptam, mert kezdett elengedett a stucni ragasztása, ha már azt leszedem, akkor erre is ránéztem. Normális kopásokon kívül semmi baja, kapott némi zsírt, aztán összepakoltam.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
ha igazán alacsony, meg igazán könnyû akkor crank brothers cobalt
viszont drága

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

köszi. kiegészíteném a kívánságlistát azzal, hogy lehetõleg minél alacsonyabb legyen a beépítési magassága. (az elõzõ tulaj "picit" rövidre vágta a villanyakat.)

nos?

Zöld kosaras. Nem tudom, hogy milyen lehet, de ez 5k alatt van és alacsony....

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
köszi. kiegészíteném a kívánságlistát azzal, hogy lehetõleg minél alacsonyabb legyen a beépítési magassága. (az elõzõ tulaj "picit" rövidre vágta a villanyakat.)

nos?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=4542

én õt venném

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
hagyományos, 1 1//8-os kormánycsapágyból mit érdemes venni cc-re, 5eFt-ig?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
az a "diós" rendszerû megoldás van nekem, gondolom a villa nyakaba dugható lesz ez

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

valaki?

Mire gondolsz? A villa nyakába dugható 1" menetesrõl 1 1/8" aheadre átalakítóra vagy a villanyakra ráhúzható 1" aheadrõl 1 1/8"aheadre?

Mindegyik jó montin és outin is.

A sebesség mindent megold.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Ha szintén normál/fél integrált/integrált (derivált :D) a k.csapágy akkor miért is ne lenne jó?
A Pro koryak os kormányon nem sok hely marad, ha van még a fék- és váltókarokon kívül vmi más is...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
valaki?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
montihoz való kormányszár átalakító jó o.utihoz is? 1'-->ahead

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

De mit kell a karodnak bírnia? Én nem vagyok nagy erõember a felfeléken, de elvileg nem is kell tépkedni a kormányt, attól nem leszel gyorsabb. Viszont tuti, h nagyon szokatlan lesz egy 9 centivel szélesebb kormány elsõre,mind irányításban, mind fogásban. Ráadásul csirke :) vállakra ez még inkább igaz :)

Azt hiszem még nem másztál sokat és meredeket singlespeeddel. :) Kiállva tekerésnél nagyon sokat segít ha széles a kormány.
Szokatlan nem lesz a szélesség miatt, mert a fullymon 680as kormány van.

Testi csököttségemen túllépve vajon parázzak-e a kormányszár miatt? 134g, az nem sok azért, normálbefogós és 120mm hosszú, hátralévõ élete merevvillával ütve és állva csavargatva telne. :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
De mit kell a karodnak bírnia? Én nem vagyok nagy erõember a felfeléken, de elvileg nem is kell tépkedni a kormányt, attól nem leszel gyorsabb. Viszont tuti, h nagyon szokatlan lesz egy 9 centivel szélesebb kormány elsõre,mind irányításban, mind fogásban. Ráadásul csirke :) vállakra ez még inkább igaz :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Merevvillás singlespeed felhasználásra mennyire egészséges egy 120as normálbefogós Mission Pro kormányszárat egy 690es kormánnyal párosítani?
Sokszor van, hogy lábból még bírom a dolgot, de a karom már nem. Most 600as kormány van fent és keskenynek érzem, meg ugye kisebb az erõkar állva mászásnál. "Kigyúrtságomhoz" csak annyit, hogy 69kg vagyok és ezt 186centivel produkálom.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Syncros - jellemezzük úgy, hogy a Ritchey extrém ága, de vannak CC/XC cuccaik is (kicsit túlárazott, de egyébként jó márka)
Ritchie - szintén kissé túlárazott, de jó termékeik vannak
FSA - a cuccaikra valószínûleg egy kicsit még várni kell, de valószínûleg lesz, amit te szeretnél
PRO - a Shimano fiókvállalata, termékpalettája bizonyos területeken már a Shimano termékeit is fedi
Specialized - érdemes kotorászni az alkatrész kínálatukban

egyébként pedig bármelyik "matrica márka" termékei is simán vállalhatók (Bike+, BTS, Altrix)

Köszönöm a sok-sok infót! Azt hiszem, a legegyszerûbb az lesz, ha ma délután benézek egy nagyobb bp.-i bringaüzletbe és szétnézek kicsit. Hátha holnap már ki is tudom próbálni! :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Syncros - jellemezzük úgy, hogy a Ritchey extrém ága, de vannak CC/XC cuccaik is (kicsit túlárazott, de egyébként jó márka)
Ritchie - szintén kissé túlárazott, de jó termékeik vannak
FSA - a cuccaikra valószínûleg egy kicsit még várni kell, de valószínûleg lesz, amit te szeretnél
PRO - a Shimano fiókvállalata, termékpalettája bizonyos területeken már a Shimano termékeit is fedi
Specialized - érdemes kotorászni az alkatrész kínálatukban

egyébként pedig bármelyik "matrica márka" termékei is simán vállalhatók (Bike+, BTS, Altrix)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
A 110-es vagy 120-as (nem tudom hirtelen, milyen, ami nekem van) FSA OS-150 (31.8mm +/-6 fok) stucni helyett szeretnék valami rövidebbet. Olvasom itt, hogy a Biker helyett új hazai forgalmazója lesz az FSA-nak. Szerintetek hol találok ugyanilyen FSA-t, csak - mondjuk - 90 mm-es kivitelben?
Esetleg más márka, amit érdemes megnéznem? Sajnos egyáltalán nem értek ehhez a témához (sem:)), amin a jópár oldalnyi hozzászólás elolvasása visszamenõleg sem segített igazán. :) Syncros-t dícsértétek; na, abból látom, hogy létezik egy bizonyos AM. A Pro az jó márka? (RaceFace-t látom még, de az meg túl húzós nekem, 8-10e Ft-nál nem szánnék erre többet.)
Köszi elõre is!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

ha a suly annyira fontos akkor belerkasz egy ilyet a villanyakba

aztan osszeszereles utan kiveszed belole. vegulis a stucni fogja ossze a dolgot, ez csak addig kell amig megszoritod a fejcsapagyat. a lukat meg leragasztod szigszalaggal. vagy beleraksz valami muanyag v gumidarabot. annal konnyebb megoldas nincs

itten van az igazság. és nem kell félni a dologtól, évek óta megyek így és soha semmi baj nem volt
pontosabban múlt évben vki meglazította a stucnit, miközben nem volt nálam headlock, hogy újra összehúzzam a rendszert
de ennyi belefér :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az Acros honlapjan vannak ilyen speci fejcsapagyak, de azok nem igy neznek ki
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F