Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Na, közben vizsgálódtam is. Alu kell természetesen nem érné meg nekem annyira grammozni. A kormány az ok Truva Stylo World Cup, könnyû széles alacsony, már csak egy stucni kell hozzá. Amúgy nagybefogós a cucc, és cc-am-ra vagyon használva szóval nem durvulás. Amit néztem Truva Stylo stucni az jó lesz, csak 2010es cucc amennyit megtudtam róla, így még nem nagyon lehet kapni. 110mm hossznál 130-145gramm típustól függõen, a nehebb típus 16euro szóval nem valami drága.

syncros am-bõl van 60as is. relatíve olcsó, nem nehéz és még kapható is itthon. a "grunge" színûek csak 70mm-tõl vannak!
stylo wc kormány meg zsír jól néz ki

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
BBB BHS-01 Ultraforce. van belole 60mm-s, elvileg a 100-as valami 126gramm.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Na, közben vizsgálódtam is. Alu kell természetesen nem érné meg nekem annyira grammozni. A kormány az ok Truva Stylo World Cup, könnyû széles alacsony, már csak egy stucni kell hozzá. Amúgy nagybefogós a cucc, és cc-am-ra vagyon használva szóval nem durvulás. Amit néztem Truva Stylo stucni az jó lesz, csak 2010es cucc amennyit megtudtam róla, így még nem nagyon lehet kapni. 110mm hossznál 130-145gramm típustól függõen, a nehebb típus 16euro szóval nem valami drága.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani rövid (50-60mm) és könnyû (150-160gr) stucnit? Mert ilyen hosszban csak dh stucnikat találok amik egy kockából vannak kifaragva, nekem meg az felesleges meg nehéz is.

A másik kérdés: széles (660-680mm), kis emelésû (15-20mm) könnyû kormány? Truvitiv stylo wcs ami eddig nagyon bejönne (235g). Esetleg ennek nincs stucni testvére?

Hirtelen felindultságból mindig javasolt a CRC-t elsõ körben megnézni a széles választéka miatt. Ha már leszûkült a kör, lehet foglalkozni azzal is, hogy abból itthon mi az, ami beszerezhetõ.

Egyébként olyan dolgokat se felejts ki a kérdés feltételekor, hogy 25,4-es vagy 31,8-as, alu vagy karbon, illetve mire kell!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok!

Tud valaki ajánlani rövid (50-60mm) és könnyû (150-160gr) stucnit? Mert ilyen hosszban csak dh stucnikat találok amik egy kockából vannak kifaragva, nekem meg az felesleges meg nehéz is.

A másik kérdés: széles (660-680mm), kis emelésû (15-20mm) könnyû kormány? Truvitiv stylo wcs ami eddig nagyon bejönne (235g). Esetleg ennek nincs stucni testvére?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Azért ilyen könnyû, mert elképesztõen kis méretû. Kicsik nagyon benne a golyók, szerintem nem valami tartós. Egyik haverom cc gépbe vett, és annyira kicsik a csészék, hogy alig nagyobb a külsõ átmérõ, mint a fejcsõ.

Üdv!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy építgetek egy kerékpár, a stílus ilyen cc lenne!
Na most milyen kormányszárat ajánlotok?Hosszuságra?Vagy mondhatok konkrét márkákat is!
Köszönöm aki válaszol!

Valamivel konkrétabban: milyen magas vagy, mekkora a váz, milyen a kormány?

Hyde

Hyde

vendég

• felfüggesztett
  • 10 hozzászólás
Üdv!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy építgetek egy kerékpár, a stílus ilyen cc lenne!
Na most milyen kormányszárat ajánlotok?Hosszuságra?Vagy mondhatok konkrét márkákat is!
Köszönöm aki válaszol!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
...és ez nem egyedi dolog. Van jó pár hasonló árban (is) mozgó márka, és a minõségük se rosszabb.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
30 ropi egy kormánycsapágyért? Dúúúrva...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Köszi, én is valami ilyesmire számítottam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King King
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok!

Ezekrõl a crank brothers directset kormánycsapágyakról tud valaki mondani valamit? Mitõl olyan könnyûek? Egyéb különlegesség? pl ez http://www.chainreac...x?ModelID=24981
Mert vacilálok King, Hope meg eközött.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
itt nyomjak nagyon a Sunline-t, uj marka, de semmi kulonos, csak raugrottak erre az elox maniara plusz erosen marketingelik. semmi baj nincs vele, de nem is kimondottan jobb mint a ritchey vagy a sycnros vagy a truvativ.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Sunline kormányokrol mit tudni? külföldi bicajokon láttam már sokszor...
mennyire jók?

ami még tetszik az a Chromag, de tudtommal azok elég nehéz darabok

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Az Atomlab 8000.- Ft-os acélkormányáról hallott már valaki valamit?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hello, most asszem egy 6fokos emelkedésû stucnim van, de túl nagy a kormáncsapágy kupakom, ezért elég magasan van a kormány.
Meg lehet fordítani a kormányszárat, hogy lefele nézzen?

Igen

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Hello, most asszem egy 6fokos emelkedésû stucnim van, de túl nagy a kormáncsapágy kupakom, ezért elég magasan van a kormány.
Meg lehet fordítani a kormányszárat, hogy lefele nézzen?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Lehet hülyeséget beszélek, de mintha némelyik Hoffman és Ody (tán V2) is ilyen lenne.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mert draga. belul van benne ket fura alaku rezdarab ami beleekeli magat a stucni teste es a villanyak koze, igy szoritod meg az egeszet ugyebar. sokkal koltsegesebb ezt eloallitani mint hatul hagyni kis extra anyagot, menetet furni bele, es attolni ket csavart. es azon kivul hogy jol nez ki meg nem rugod le a terdeddel, sok elonye nincs.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Valaki fel tudna világosítani, hogy a régi syncros stucnik villanyakhoz közelebb esõ részén mi volt az a fura csavar, vagy ahhoz hasonló cucc?
Vizuális típusoknak kép:
http://www.iain636.q...m x 0 deg 1.JPG

Edit: Most tûnt fel, hogy ezeken a stucnikon nincs kiálló rész az oldalról átmenõ csavaroknak, tehát akkor ezzel szorítom meg a stucnit a villanyakon véglegesen?

Ez egész jó ötletnek tûnik, most miért nem gyártanak ilyeneket?