Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Írta 2010. június 25. - 17:24

Írta 2010. június 25. - 17:23

A csaló parasztok versenyeznek a dobogós helyezésekért, a többi "versenytárs" meg biciklizik egy jót. Így már érted?
Azt hiszem igen, csak azt nem értem, hogy ezt miért kell jogosulatlan elõny megszerzésével, magyarul CSALÁSSAL csinálni?
Esetleg az így megszerzett plusz elõnyöd nélkül nem tudnál a dobogó közelébe érni? Egymás mellõl rajtolva a rövid mezõny elejérõl már nem megy, csak a közép elejére befurakodva és jelentõs elõnyt szerezve?
Ez legyen a legnagyobb örömöd az életben, ilyen mentalitással nem értem, hogy lehetsz Bringabandás.
Úgy látom most a hosszúra neveztél, a versenytársak helyében figyelnék rád, nehogy 10.00-kor a Salamon-toronytól rajtolj!
Egyébként a versenybírók helyében minden verseny rajtját felvenném videóra, és amíg a pályán van a mezõny, vissza lehetne nézni, hogy kik csaltak a rajtnál és beérkezéskor kizárnám õket.
Írta 2010. június 25. - 17:11

Jó munkát holnapra!
Írta 2010. június 25. - 17:04

Sajnos a DM térkép még mindig nem tökéletes és csak hétfõn lesz javítva, addig a pályát bejáróknak a következõ info.
A rövid táv és egyben a teljes mezõny a Mester rétrõl jobbra felfelé indul (a rajzon az irány jó de nem ott ér ki, hanem a Tresberg feliratnál, majd balra le a piros turista útig) és halad 1,5 km-t , ahol a sziklás kanyar után balra lemegy a kis rétig (Eszter rét, de a térképen nem szerepel). Ott fog a rövid táv visszafordulni már a térképen jelzett nyomon és a közép + hosszú jobbra felfelé fog menni az Akácos árok irányába. Azon felérve jobbra a murvás úton a Pap rétig. Innen már jó a rajz! Remélem érthetõ voltam, ja és a rendezõség olvassa a fórumot, igaz nem a Harang!
Tehát kérek mindenkit ne menjen a kék jelzésen az Urak asztala oldalában, mert az amúgy is szigorúan védett természetvédelmi terület és a verseny nem arra fog menni. Egy két bedõlt fa és egyéb kis meglepetés még lehet a nyomon, kérlek benneteket óvatosan közlekedjetek, a veszélyesebb részeken még igazítunk egy kicsit.
Mindenkinek jó bejárást, mi holnap reggel megyünk a Hegyimazsolákkal!
Írta 2010. június 25. - 16:45

A rövidtávosok tényleg szívni fognak, 10perc különbség az semmi, õket rendesen fel fogja tartani a közép hátulja. Lesz anyázás rendesen.
aki annyira vérre menõen akar versenyezni az meg ne rövid távon vitézkedjen. (legalábbis aki u19+) és akkor nincs ilyen probléma . szerintem
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. június 25. - 16:40

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. június 25. - 15:55

Jó taktika. De mi van, ha mindenki így gondolkozik? :-) Pl. én is ilyesmire jutottam.
Aki úgy meg tud elõzni, hogy kicsit jobban odateszem magam a rajtnál annak elõttem a helye. Meg az egész hosszútáv mezõny védeni fog engem hátulról (az elsõ vagy a második sorból rajtolok).

A rövidtávosok tényleg szívni fognak, 10perc különbség az semmi, õket rendesen fel fogja tartani a közép hátulja. Lesz anyázás rendesen.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. június 25. - 15:51

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. június 25. - 15:39

Jó taktika. De mi van, ha mindenki így gondolkozik? :-) Pl. én is ilyesmire jutottam.Köszi. Akkor próbálok elõl maradni.
Írta 2010. június 25. - 15:38

Köszi. Akkor próbálok elõl maradni.
Csak ezt tudom javasolni.

Írta 2010. június 25. - 15:32

MJaninak: Borjúfõ alatti emelkedõ, ami egyébként sem egy könnyû darab, illetve a Vízverési-rét utáni singletrack, ami nem rövid, és valóban single track. Nem az útvonallal lesz a gond, hanem az ezekre a, néha igen szûk helyekre bezúduló embertömeggel. Egy túrát vagy egy TT-t simán rá lehet vinni (pld. BEAC Maxi), de maraton versenyt igen nagy butaság.
Köszi. Akkor próbálok elõl maradni.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. június 25. - 15:27

A csaló parasztok versenyeznek a dobogós helyezésekért, a többi "versenytárs" meg biciklizik egy jót. Így már érted?
Olyannak írogatsz akinél korrektebb önzetlenebb embert nehéz találni és valószínûleg több maratont is látott már mint te.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. június 25. - 15:07

MJaninak: Borjúfõ alatti emelkedõ, ami egyébként sem egy könnyû darab, illetve a Vízverési-rét utáni singletrack, ami nem rövid, és valóban single track. Nem az útvonallal lesz a gond, hanem az ezekre a, néha igen szûk helyekre bezúduló embertömeggel. Egy túrát vagy egy TT-t simán rá lehet vinni (pld. BEAC Maxi), de maraton versenyt igen nagy butaság.
Írta 2010. június 25. - 15:00

Írta 2010. június 25. - 14:59

Azt a pár (az elejét leszámítva egy db) közös szakaszt ki lehet szalagozni. Crosskovácsin is volt ilyen oda-vissza sávos dolog, nem volt vele probléma. Viszont van egy helyen keresztezés, de ott szerintem már kevés találkozás lesz.
Igen csak a Crosskovácsi van a legjobban jelölve a maratonok közül. A dunáról ez nem mindig mondható el...
Írta 2010. június 25. - 14:56

most elklépzelem azokat akik tavaly már a füvészkert elõtt masszívan tolták....
mellesleg nem volt vmikor a kék ezen szakaszán egy létrás kerítésmászás ?
szerintem most is van, de talan van mellette nyithato kapu ... a hetvegen megnezem a rovidtavot es jelzem majd
Írta 2010. június 25. - 14:54

Írta 2010. június 25. - 14:53

mellesleg nem volt vmikor a kék ezen szakaszán egy létrás kerítésmászás ?
Írta 2010. június 25. - 14:52

"Vicces" lesz majd amkior a rövidtáv vége még mindig közdi fel magát az elsõ emelkedõn és akkor megjelenik a rövid eleje szembõl a közös szakszokon...
Azt a pár (az elejét leszámítva egy db) közös szakaszt ki lehet szalagozni. Crosskovácsin is volt ilyen oda-vissza sávos dolog, nem volt vele probléma. Viszont van egy helyen keresztezés, de ott szerintem már kevés találkozás lesz.
Írta 2010. június 25. - 14:50