Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3657 hozzászólás a témában

DMRezsõ

DMRezsõ

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Akit esetleg érdekelnek részletek is a Hegyimazsolakse.hu • F (ez a hegyimazsolákse fóruma, vagy a F programok és kapcsolat forumon keresztül) egyéb információkhoz is juthat. Jó csemegézést! Üdv!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

A csaló parasztok versenyeznek a dobogós helyezésekért, a többi "versenytárs" meg biciklizik egy jót. Így már érted?

Azt hiszem igen, csak azt nem értem, hogy ezt miért kell jogosulatlan elõny megszerzésével, magyarul CSALÁSSAL csinálni?
Esetleg az így megszerzett plusz elõnyöd nélkül nem tudnál a dobogó közelébe érni? Egymás mellõl rajtolva a rövid mezõny elejérõl már nem megy, csak a közép elejére befurakodva és jelentõs elõnyt szerezve?
Ez legyen a legnagyobb örömöd az életben, ilyen mentalitással nem értem, hogy lehetsz Bringabandás.
Úgy látom most a hosszúra neveztél, a versenytársak helyében figyelnék rád, nehogy 10.00-kor a Salamon-toronytól rajtolj!
Egyébként a versenybírók helyében minden verseny rajtját felvenném videóra, és amíg a pályán van a mezõny, vissza lehetne nézni, hogy kik csaltak a rajtnál és beérkezéskor kizárnám õket.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ez jó hír, köszönjük! Titkon bíztam benne, hogy csak a jelölés rossz a térképen, és a szervezõknek "nem ment el a józan esze."
Jó munkát holnapra!

DMRezsõ

DMRezsõ

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!

Sajnos a DM térkép még mindig nem tökéletes és csak hétfõn lesz javítva, addig a pályát bejáróknak a következõ info.

A rövid táv és egyben a teljes mezõny a Mester rétrõl jobbra felfelé indul (a rajzon az irány jó de nem ott ér ki, hanem a Tresberg feliratnál, majd balra le a piros turista útig) és halad 1,5 km-t , ahol a sziklás kanyar után balra lemegy a kis rétig (Eszter rét, de a térképen nem szerepel). Ott fog a rövid táv visszafordulni már a térképen jelzett nyomon és a közép + hosszú jobbra felfelé fog menni az Akácos árok irányába. Azon felérve jobbra a murvás úton a Pap rétig. Innen már jó a rajz! Remélem érthetõ voltam, ja és a rendezõség olvassa a fórumot, igaz nem a Harang!

Tehát kérek mindenkit ne menjen a kék jelzésen az Urak asztala oldalában, mert az amúgy is szigorúan védett természetvédelmi terület és a verseny nem arra fog menni. Egy két bedõlt fa és egyéb kis meglepetés még lehet a nyomon, kérlek benneteket óvatosan közlekedjetek, a veszélyesebb részeken még igazítunk egy kicsit.

Mindenkinek jó bejárást, mi holnap reggel megyünk a Hegyimazsolákkal!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A rövidtávosok tényleg szívni fognak, 10perc különbség az semmi, õket rendesen fel fogja tartani a közép hátulja. Lesz anyázás rendesen.

aki annyira vérre menõen akar versenyezni az meg ne rövid távon vitézkedjen. (legalábbis aki u19+) és akkor nincs ilyen probléma . szerintem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
nekem mindegy úgyis mindig a legvégérõl indulok
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jó taktika. De mi van, ha mindenki így gondolkozik? :-) Pl. én is ilyesmire jutottam.

Aki úgy meg tud elõzni, hogy kicsit jobban odateszem magam a rajtnál annak elõttem a helye. Meg az egész hosszútáv mezõny védeni fog engem hátulról (az elsõ vagy a második sorból rajtolok). :)
A rövidtávosok tényleg szívni fognak, 10perc különbség az semmi, õket rendesen fel fogja tartani a közép hátulja. Lesz anyázás rendesen.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Semmi új, az elsõ két átlagos vagy annál meredekebb emelkedõn mindenki próbálja majd kikerülni az elõtte lévõ jóval gyengébbeket akik jobb helyen voltak a startnál magyarul tolod a gépet.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Köszi. Akkor próbálok elõl maradni.

Jó taktika. De mi van, ha mindenki így gondolkozik? :-) Pl. én is ilyesmire jutottam.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Csak ezt tudom javasolni.:) Szerintem tetszeni fog a nyomvonal, de az is tudatosul benned, amit az elõbbiekben írtam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJaninak: Borjúfõ alatti emelkedõ, ami egyébként sem egy könnyû darab, illetve a Vízverési-rét utáni singletrack, ami nem rövid, és valóban single track. Nem az útvonallal lesz a gond, hanem az ezekre a, néha igen szûk helyekre bezúduló embertömeggel. Egy túrát vagy egy TT-t simán rá lehet vinni (pld. BEAC Maxi), de maraton versenyt igen nagy butaság.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

A csaló parasztok versenyeznek a dobogós helyezésekért, a többi "versenytárs" meg biciklizik egy jót. Így már érted?

Olyannak írogatsz akinél korrektebb önzetlenebb embert nehéz találni és valószínûleg több maratont is látott már mint te.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A térképen szereplõ rajtolós útvonal érdekes, ahogy Pinyó írja, mert nyugodtan lehetne vinni az eredeti útvonalon, vagyis átkelés a 11-es úton, tovább a Fõ utcán, és most nem elkanyarodni a templomnál a Mátyás király útra, hanem tovább a Fõ utcán, ami közvetlenül a Salamon torony utca végénél ér véget (pontosabban kezdõdik:)).

MJaninak: Borjúfõ alatti emelkedõ, ami egyébként sem egy könnyû darab, illetve a Vízverési-rét utáni singletrack, ami nem rövid, és valóban single track. Nem az útvonallal lesz a gond, hanem az ezekre a, néha igen szûk helyekre bezúduló embertömeggel. Egy túrát vagy egy TT-t simán rá lehet vinni (pld. BEAC Maxi), de maraton versenyt igen nagy butaság.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
vagy majd jön a kis fahíd a 24 órásról :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Azt a pár (az elejét leszámítva egy db) közös szakaszt ki lehet szalagozni. Crosskovácsin is volt ilyen oda-vissza sávos dolog, nem volt vele probléma. Viszont van egy helyen keresztezés, de ott szerintem már kevés találkozás lesz.

Igen csak a Crosskovácsi van a legjobban jelölve a maratonok közül. A dunáról ez nem mindig mondható el...

apafej

apafej

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

most elklépzelem azokat akik tavaly már a füvészkert elõtt masszívan tolták....:)

mellesleg nem volt vmikor a kék ezen szakaszán egy létrás kerítésmászás ?

szerintem most is van, de talan van mellette nyithato kapu ... a hetvegen megnezem a rovidtavot es jelzem majd

apafej

apafej

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
van benne kb 5 km single track a rovid forditopontjaig, mind maszos resz ... gondolom ennek orult meg a kollega

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
most elklépzelem azokat akik tavaly már a füvészkert elõtt masszívan tolták....:)

mellesleg nem volt vmikor a kék ezen szakaszán egy létrás kerítésmászás ?

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

"Vicces" lesz majd amkior a rövidtáv vége még mindig közdi fel magát az elsõ emelkedõn és akkor megjelenik a rövid eleje szembõl a közös szakszokon...

Azt a pár (az elejét leszámítva egy db) közös szakaszt ki lehet szalagozni. Crosskovácsin is volt ilyen oda-vissza sávos dolog, nem volt vele probléma. Viszont van egy helyen keresztezés, de ott szerintem már kevés találkozás lesz.

apafej

apafej

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
pl meg is fordithattak volna a rovidtavos szakasz iranyultsagat, ha pl csak erre az utvonalra kaptak engedelyt ... hat most igy lesz jo :)