Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Írta 2010. június 26. - 11:22

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. június 26. - 11:13

A Pilis terkepen szerepel az "Akácos árok" megnevezes? a
nem
pap rétrõl a piroson elindulva (vöröskõ felé) ágazik le balra a kék+. (meg piros bringás jel) na az a dózerút az. jó 1 km egy" 4-es keresztezõdésig" tart.
ne kérdezd meg mért az a neve, szerencsére egy darab akác nincs a környéken

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. június 26. - 10:24

Sziasztok!
Sajnos a DM térkép még mindig nem tökéletes és csak hétfõn lesz javítva, addig a pályát bejáróknak a következõ info.
A rövid táv és egyben a teljes mezõny a Mester rétrõl jobbra felfelé indul (a rajzon az irány jó de nem ott ér ki, hanem a Tresberg feliratnál, majd balra le a piros turista útig) és halad 1,5 km-t , ahol a sziklás kanyar után balra lemegy a kis rétig (Eszter rét, de a térképen nem szerepel). Ott fog a rövid táv visszafordulni már a térképen jelzett nyomon és a közép + hosszú jobbra felfelé fog menni az Akácos árok irányába. Azon felérve jobbra a murvás úton a Pap rétig. Innen már jó a rajz! Remélem érthetõ voltam, ja és a rendezõség olvassa a fórumot, igaz nem a Harang!
Tehát kérek mindenkit ne menjen a kék jelzésen az Urak asztala oldalában, mert az amúgy is szigorúan védett természetvédelmi terület és a verseny nem arra fog menni. Egy két bedõlt fa és egyéb kis meglepetés még lehet a nyomon, kérlek benneteket óvatosan közlekedjetek, a veszélyesebb részeken még igazítunk egy kicsit.
Mindenkinek jó bejárást, mi holnap reggel megyünk a Hegyimazsolákkal!
A Pilis terkepen szerepel az "Akácos árok" megnevezes? Lehet, hogy az en peldanyom regi kiadas, de nem latom rajta.
Írta 2010. június 26. - 09:50

lirend kuk ac frímél hu
vagy ketten epyc-kel együtt egy hosszút, abból kijön egy rövid+egy közép:D
Írta 2010. június 26. - 08:38

Köszi!
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. június 26. - 07:45

Psztló után a Kis Rigó mögött nem fogunk bemenni az erdõbe, hanem a patak átjárókat is kikerülve végig aszfalton megyünk le a "delta" keresztezõdésig, ahol jobbra tartunk kb 200 m-t, és az ifjúsági tábor bejáratánál megyünk újra terepre. Itt megmarad a fõ patak átjáró, ami teljesíthetõ lesz várhatóan kisebb vízállásnál. Sajnos innen a köves felfelé és a saras szakaszok benne maradnak Tölgyikrekig (természetesen a fák el lesznek vágva addig), utána a pálya változatlan Dkõig. Egyébként a Psztkeresztrõl felmenõ piros jelzés kövesebb, mint ez a Tölgyikrekig tartó szakasz.
Sajnos ezek az esõzések az utak 80-90% át számunkra nehezebben járhatóvá tették, ez egy mtb verseny, nekünk nincs mást tenni alkalmazkodni kell ehhez. Tájékoztatlak benneteket, hogy a változással járó egyeztetés (erdészet, természetvédelmi és erdészeti hatóság, nemzeti park) nem volt egyszerû, örülünk, hogy ennyi változtatással végül is engedélyezték a verseny megrendezését. Jobb nyomvonal ma nem is nagyon lett volna az erdõben, hacsak az aszfaltos utakat nem helyezzük jobban elõtérbe, ezt viszont mások kifogásolták volna.
Kérem megértéseteket, a verseny valóban idõben nehezebben teljesíthetõ lesz, technikásabb, fõleg a közép távnak. Mindenkinek jó készülõdést és sikeres versenyzést kívánok!
Gutbrod Rezsõ DM pályafelelõs
Írta 2010. június 25. - 21:29

Te mirõl beszélsz?
Az ilyen közös rajtoknál csak az vérlázító mikor a rajt elõtt 5 perccel oldalról bepofátlankodnak az emberek a mezõnyba !
Én is mindig közvetlenül a beszólítottak mögé állok és kész ! Nem vettem észre , hogy közép és rövidtávon külön csoportosúlva állnak be ( szilváson tuti nem ) a versenyzõk !
NA majd,ha egy rövidtávos mellém teszi be a bicaját a rajhoz én fogom kitenni!
Írta 2010. június 25. - 21:23

Sziasztok,
szerdán bejártam egy rövidebb "szerintem" kritikus szakaszt. Pilisszentlászló Kisrigó étterem után ahogy a mûútról letér a pálya az Ifjúsági tábor és a Tölgyikrek között elképzelhetetlennek tartom a versenyzést. Több helyen patak helyett folyó van valamint a kidõlt fák miatt 10-20 métert kell kerülni árokban vagy gazban. Van hogy az út helyén egy árok van benne egy hordaléktenger kidõlt fával alján kövek kiváncsi leszek hogyan kel át ezen a helyen egy egész mezõny, a jól ismert tölgyikrek elõtti kaptatók járhatatlanul sarasak vagy víz által szétmosott kövesek lettek.
Tölgy ikrek és Fagyos katona között 6-7 nagy méretû kidõlt tölgy található, átmenni lehetetlen rajtuk, kerülõ kb 20-30 méter
kérem valaki aki szervezõ vagy tájékozottabb az írjon errõl mert nem értem mi a szervezõk szándéka ....
köszi
Nyugi emberek. Ma (pénteken) rajzoltam meg a pálya nyomvonalat. Hamarosan kikerül a sportaktiv oldalára.

kicsit combosabb lesz a pálya, de aki szereti a "férfias" kihívásokat annak tetszeni fog.

jó felkészülést mindenkinek!
NorbRT
Írta 2010. június 25. - 21:20

Írta 2010. június 25. - 21:08

Nem értem miért vagy fennakadva ezen a rajtolós témán. Tavaly szilváson sikerült a középtáv mögül indulnom. A járdán, a füvön és még kitudja hol kellett megelõznöm kb. 700 embert úgy, hogy közben beszólogattak, hogy hova sietek, minek megyek ilyen "gyorsan". 6km kellett mire felértem Szilárdékra, ahol 3-4 ellenfelem tekert. Hát nem esett jól, kb minden gyõzelmi esélyem elszállt...
Mind1, fejezzük be, mert ennek itt nincs értelme, ne legyen velo forum, ahol mindenki csak fikázza a másikat... Köszi
Zee - vegyél vissza kicsit... Köszi
Te mirõl beszélsz?
Az ilyen közös rajtoknál csak az vérlázító mikor a rajt elõtt 5 perccel oldalról bepofátlankodnak az emberek a mezõnyba !
Én is mindig közvetlenül a beszólítottak mögé állok és kész ! Nem vettem észre , hogy közép és rövidtávon külön csoportosúlva állnak be ( szilváson tuti nem ) a versenyzõk !
Írta 2010. június 25. - 21:04

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. június 25. - 20:19

Nem értem miért vagy fennakadva ezen a rajtolós témán. Tavaly szilváson sikerült a középtáv mögül indulnom. A járdán, a füvön és még kitudja hol kellett megelõznöm kb. 700 embert úgy, hogy közben beszólogattak, hogy hova sietek, minek megyek ilyen "gyorsan". 6km kellett mire felértem Szilárdékra, ahol 3-4 ellenfelem tekert. Hát nem esett jól, kb minden gyõzelmi esélyem elszállt...
Mind1, fejezzük be, mert ennek itt nincs értelme, ne legyen velo forum, ahol mindenki csak fikázza a másikat... Köszi
Zsótinak igaza van! De viszont,ha valakinek esélye van gyõzni stb. ,akkor figyelnie kell a rajtpozíciójára is
Írta 2010. június 25. - 20:14

szerdán bejártam egy rövidebb "szerintem" kritikus szakaszt. Pilisszentlászló Kisrigó étterem után ahogy a mûútról letér a pálya az Ifjúsági tábor és a Tölgyikrek között elképzelhetetlennek tartom a versenyzést. Több helyen patak helyett folyó van valamint a kidõlt fák miatt 10-20 métert kell kerülni árokban vagy gazban. Van hogy az út helyén egy árok van benne egy hordaléktenger kidõlt fával alján kövek kiváncsi leszek hogyan kel át ezen a helyen egy egész mezõny, a jól ismert tölgyikrek elõtti kaptatók járhatatlanul sarasak vagy víz által szétmosott kövesek lettek.
Tölgy ikrek és Fagyos katona között 6-7 nagy méretû kidõlt tölgy található, átmenni lehetetlen rajtuk, kerülõ kb 20-30 méter
kérem valaki aki szervezõ vagy tájékozottabb az írjon errõl mert nem értem mi a szervezõk szándéka ....
köszi
- akik tudják a választ, nem értik a kérdést -
Írta 2010. június 25. - 19:50

Szerintem nagyon egyszerû mindenki onnan rajtoljon ahova ki van jelölve és nincs vita.
Miért kikapok?
ááááááá, max. versenyen, de akkor nagyon:)
Írta 2010. június 25. - 19:48

Miért kikapok?
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. június 25. - 19:43

Ha szerinted rendben van, hogy néhányan rövidtávos a közép elejére furakodva rajtol, akkor maradjunk ennyiben (ez pedig téged minõsít) és én kérek elnézést, amiért csalóknak neveztem õket. Nem tudom honnan szoktál rajtolni, de te vetted védelmedbe az ügyeskedõket, a te morálod szerint ez nem csalás, ami szerintem elég nevetséges.
Írta 2010. június 25. - 19:35

Ha jól veszem ki a térképbõl a rövid táv pályájának 2. fele egyezik a korábbi évek nyomvonalával? Tud valaki olyan támpontot mondani, amitõl egyezik a pálya. Voltam már 3-szor Duna maratonon, de nem tudom hova tenni honnan egyezik a nyomvonal.
Elõre is kösz.
Írta 2010. június 25. - 19:10

Írta 2010. június 25. - 18:35

Végre meghallgatásra talált és külön indítják a rövid távot. Hányan nyomultak be eddig a rövidtávosok közül a közép elejére a rajtnál, hogy így segítsék magukat extra elõnyhöz.
Csak akik "bepofátlankodtak" Eléd, azokat többet nem láttad, max 10métert a hátukat
A csaló parasztok versenyeznek a dobogós helyezésekért, a többi "versenytárs" meg biciklizik egy jót. Így már érted?
Na mind1, azt hiszem ezt nem érted, és nem is tudom neked elmagyarázni, így felesleges is vitatkoznunk.
Az pedig, hogy velem foglalkozol és ilyeneket feltételezel rólam, Téged minõsít és nevetségesnek tartom.
Ha szerinted rendben van, hogy néhányan rövidtávos a közép elejére furakodva rajtol, akkor maradjunk ennyiben (ez pedig téged minõsít) és én kérek elnézést, amiért csalóknak neveztem õket. Nem tudom honnan szoktál rajtolni, de te vetted védelmedbe az ügyeskedõket, a te morálod szerint ez nem csalás, ami szerintem elég nevetséges.
Írta 2010. június 25. - 17:57

Azt hiszem igen, csak azt nem értem, hogy ezt miért kell jogosulatlan elõny megszerzésével, magyarul CSALÁSSAL csinálni?
Esetleg az így megszerzett plusz elõnyöd nélkül nem tudnál a dobogó közelébe érni? Egymás mellõl rajtolva a rövid mezõny elejérõl már nem megy, csak a közép elejére befurakodva és jelentõs elõnyt szerezve?
Ez legyen a legnagyobb örömöd az életben, ilyen mentalitással nem értem, hogy lehetsz Bringabandás.
Úgy látom most a hosszúra neveztél, a versenytársak helyében figyelnék rád, nehogy 10.00-kor a Salamon-toronytól rajtolj!
Egyébként a versenybírók helyében minden verseny rajtját felvenném videóra, és amíg a pályán van a mezõny, vissza lehetne nézni, hogy kik csaltak a rajtnál és beérkezéskor kizárnám õket.
Ez azért vicces ez a bringabandás duma, mind1.
Sokan azt gondolják, hogy a rövidtávon csak a szar versenyzõk indulnak, meg akik nem tudnak letekerni 25-30km-nél többet.
A rövidtáv elég jó felkészülés egy xc versenyre, mert az idõ kb megegyezik xc idejével, és ezt végig nyélen kell abszolválni.
Ezt csak azért írtam, mert a 157. sorból elég nehéz felmenni az elejére. Szilváson az elsõ 10be 4 rövidtávos versenyzõ volt az elsõ hegy tetejéig.
Ismerek Mo.-on jó néhány "Elit" versenyzõt, akik csak azért nem indulnak röviden, mert nekik ez túl intenzív.
A maraton versenyeket egyébként nem szeretem, mert nem nekem találták ki. Hosszún pedig a pontok miatt kell mennem, de azt hiszem ezt nem Neked kell megindokolnom.
Na mind1, azt hiszem ezt nem érted, és nem is tudom neked elmagyarázni, így felesleges is vitatkoznunk.
Az pedig, hogy velem foglalkozol és ilyeneket feltételezel rólam, Téged minõsít és nevetségesnek tartom.