Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Írta 2007. július 04. - 20:21

A célfotó.hu legalábbis azt mondta...
Pedig jó dolog ez.
Írta 2007. július 04. - 20:18

Írta 2007. július 04. - 20:05

Írta 2007. július 04. - 18:30

Egyetértek a szerzõi jogok általános védelmével, de túl is lehet lõni a célon

Írta 2007. július 04. - 16:58

A lényeg, a lényeg, nem lopkodjuk a képeket!!!
Írta 2007. július 04. - 16:36

De van egy olyan verzió is, hogy megegyezek a kép tulajdonosával, kirakom valahová a képet a felirattal együtt - ezzel támogatva a kép tulajdonosát - reklámozom azt.
Belgáknál volt nemrég egy botrány (http://www.nol.hu/cikk/435928/), a Google-t beperelték csak azért, mert egy cég linkjeit felrakta ... és a cég megnyerte a pert ...
Írta 2007. július 04. - 16:27

Írta 2007. július 04. - 16:16

Gratulálok a képekhez, színvonalas lett! Eldöntötted, hogy zemplénen nyomod a távot, vagy képezel?
Üdv
Írta 2007. július 04. - 16:01

Én szívesen adnám ingyen is a képeket de mindent az utolsó fillérig magam finanszírozok és örülök, ha egy töredéke visszajön a költségeknek. Arról nem is beszélve, hogy már címlapon is felhasználták letöltött képemet. De nem sokára flash alapú lesz a honlap.
Persze, s nem is szoktam ilyen módon letölteni - de reálisan lásd be - miért gond az, ha valaki mondjuk rendel 2-3 képet, s néhány hangulatfotót meg letölt? A "címlapos" szori nyilván gerinctelenség. Én sokszor azért nem rendelek, mert bonyolult a fizetési mód - ha online lehet gyorsan és egyszerûen rendelni, digitális módon a képet (pl emailben), az szerintem nagyon megdobná a forgalmadat. Pl kitöltesz egy emailt egy formula alapján, utalsz n x 200 forintot és 24 órán belül megjön a kép emailben. Ha ez mûködne, én tutira rendelnék. Eléggé elmegyünk OFF irányba, majd nyissunk egy sportfotó topicot, mert érdekes aspektusai vannak a kérdésnek. Mindenesetre el kell ismerned sysspo, hogy jelen helyzetben az emberek zöme halovány sejtelemmel sem fog rendelkezni azt illetõen, hogy hogyan kell(ene) rendelni, a 4 körös e-mailezéshez meg (érthetõen) nem sokaknak van kedve, s téged is túlterhelne. ("bocsi, ne haragudj, hogy zavarlak, lehetne képeket rendelni?" "igen persze..." "izé, s hová utaljam a pénzt?" "jajj, meggondoltam magam, a 67-es helyett 164-es kellene...")
Egyébként sysspo, abszulút respect, nagyon jó képek.
Thommey, "meglepõ" módon jössz ezzel a demagóg dumával, nem ennyire fekete-fehér ez szerintem - baromira kíváncsi lennék, hogy mondjuk a te gépeden hány "free" letöltött kép, fotó, zene, film található, a jogtiszta programokról nem is beszélve. (ha netán multimilliomos lennél, és 4 millióért raksz össze egy jogtiszta PC-t, akkor bocsesz

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2007. július 04. - 15:59

Várom a többi képet, eddig még nem találtam magamról semmit.
![]()
Mekkora az eredeti képek mérete és felbontása?
Eddig csak egy töredék került fel. A távközi és a cél képeket át kell neveznem rajtszám szerint valamint számoznom, hogy áttekinthetö legyen a dolog. Épp most írok erre egy software-t, mert több ezer file-nál elég idöigényes.
Az eredeti méret 2544x1696 kb. 1,7MB.
"Kellene valami rézsútos vízjel a képekre. Vagy az már túl sok?"
Volt az is de leraktam a sarokba, mert többen kérték.
Írta 2007. július 04. - 15:55

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. július 04. - 15:47

Két egészen egyszerû módszerrel is le lehet szedni a képeket, de nem akarok tippeket adni. Várom a többi képet, eddig még nem találtam magamról semmit.
Ha valaki csak a nyeregcsövedet viszi el nyeregstõl a lelakatolt bringádról, akkor az rendben van? Hiszen meg lehet oldani...
Milyen fura, hogy ilyen esetben már lopást emlegetnek az emberek...
Írta 2007. július 04. - 15:45

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. július 04. - 15:39

(a jobbklikk letiltással meg elvi okokból nem értek egyet (bár az én digitálsi munkáim is gyakran vannak fent a neten), kb 1 másodperc kitörni a böngészõbõl ezt korlátozást, de nem fogom közzétenni, ha hekkelni akartok, ott a google)
A jobbklikk letiltás elég hatékony, annak ellenére, hogy a megkerülésével kapcsolatosan igazad van. Nem tesz boldoggá, hogy erre rámutatsz még, ha nem is árulod el. Én szívesen adnám ingyen is a képeket de mindent az utolsó fillérig magam finanszírozok és örülök, ha egy töredéke visszajön a költségeknek. Arról nem is beszélve, hogy már címlapon is felhasználták letöltött képemet. De nem sokára flash alapú lesz a honlap.
Írta 2007. július 04. - 15:33

Én meg azzal nem értek egyet, hogy valaki saját célra is akár letöltse azt a képet, amivel más dolgozott...ha valakinek nem ér meg pl 500 ft-ot egy kép, akkor ne is töltse le ingyen. Hiszen õk ebbõl élnek...Nyilván ha albumba megy, megveszed, fõleg, ha online és egyszerû módon lehet fizetni. Meg hát a vízjel. (a jobbklikk letiltással meg elvi okokból nem értek egyet (bár az én digitálsi munkáim is gyakran vannak fent a neten), kb 1 másodperc kitörni a böngészõbõl ezt korlátozást, de nem fogom közzétenni, ha hekkelni akartok, ott a google)
Írta 2007. július 04. - 15:25

Kapcsolat
SZtem megvásárolhatók a képek, és nem véletlenül nem lehet jobbgombozni...
Nyilván ha albumba megy, megveszed, fõleg, ha online és egyszerû módon lehet fizetni. Meg hát a vízjel. (a jobbklikk letiltással meg elvi okokból nem értek egyet (bár az én digitálsi munkáim is gyakran vannak fent a neten), kb 1 másodperc kitörni a böngészõbõl ezt korlátozást, de nem fogom közzétenni, ha hekkelni akartok, ott a google)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2007. július 04. - 15:09

Írta 2007. július 04. - 14:00

mi a módja annak,hogy "letöltsem" a képeket?a szokásos "jobbgomb" stb...nem megy!
rajta vagyok páron és jó lenne!
Kapcsolat
Schäffer Tamás
Telefon: 0049 911 9713592
Mobil: 0049 173 3937180
Mail: mail@systemsport.biz
talán így? SZtem megvásárolhatók a képek, és nem véletlenül nem lehet jobbgombozni...
Írta 2007. július 04. - 13:57

Írta 2007. július 04. - 13:52

Köszönjük! Mi most ketten autóval voltunk nem motorral. Én még életemben így fotózástól nem fáradtam el. A Pap rét utáni elsö terepszakaszon, ahol még együtt volt a mezöny 32 perc alatt 1100 képet csináltam kézböl a 100-400-as telével és sorozat nem volt közte. A végén nem éreztem a hüvelyk és a mutató ujjam.
Pannon Maratonra nem jöttök?