Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3657 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Azt szeretném kérdezni,hogy egyes bringások miért orrolnak a rövid távra?
És miért nézik le a rövid távon indulókat?
Gondolom,õk sem közép-,vagy hosszú távon kezdték.

Peched van, de. :D Viszont nem néz le senki senkit. Viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy rövidtáv régebben nem is volt. Sok országban most sincs. Ez olyan, mintha egy futóversenyen, ami 42 km-rõl szól, a mezõny nagy része 10 km-en menne. Az mtb maraton alapvetõen állóképességi sport, s rövidtávon meg sokszor nem feltétlenül az kezdõk indulnak, hanem a magukat komolynak tartó, ellenben tényleges versenyzésre alkalmatlan hozzáállású emberek. Hányszor hallasz olyat hosszútávon, hogy "kilök", vagy "leordít"? Aki 5-6-7 órát megy, tudja, hogy nem másodperceken múlik az élete. Nekem, személy szerint, semmi bajom a rövid távval, mivel vagy beszólítanak, vagy külön blokkból indulok, ellenben amíg nem volt így, nagyon zavart, hogy sokszázan az elsõ hegyen lökdösõdnek, de a másodikon már nem lehet tõlük haladni. Rövidtávon, vagy amíg a mezõny együtt halad, jellemzõ a túlzott agresszió. Én sokszor alig várom, hogy szétváljanak a távok, onnantól (kevés kivételtõl eltekintve), mintha úriemberek között tekernék. Akik nem nyernek, illõ lenne a korcsoport szerinti kategóriában menni. 17 alatt vagy? Rövid. Lány vagy? Közép. Elmúltál 19? Húzás a hosszúra. Az a "versenytáv". Akkor mondhatod el, hogy "teljesítetted". Ki se merem mondani, hogy nem Duna Maratont, de leginkább Kismaratont vagy Félmaratont mentetek. De túlságosan is az égig van magasztalva ez a hosszútáv dolog - biztos vagyok benne, hogy a rövidesek nagy része simán lenyomná a közepet, s közepesek nagy része simán lenyomná a hosszút. Elfáradnátok? Naná, alig bírnátok megállni a lábatokon. Én nagyon szeretném, ha végre megállna a hosszútáv mezõny fogyása, s az egész egészségesebb arányokat öltene. Azért ez a 800/700/100 (vagy valami hasonló) arány nagyon durva. Miért van az, hogy külföldön ez fele/fele szokott lenni? (közép és hosszú, mert ugye rövid nincs is, az a gyerekverseny, elõzõ nap) Szerintem csak be vagytok rettentve, nem hiszem, hogy eddig lett volna olyan, akit rábeszéltünk volna hosszabb távra, az megbánta volna (nagyon :D) - maximum jobban elfáradt. Nagyon fura ez, s sok olvasata van (például, hogy a hosszúsokat a szervezõk sem igazán értékelik, pl sokszor nem jut kaja, régebben nem jutott póló sem...), s nagyon éles ellenpéldaként felhoznám a futóversenyeket, ahol a 110 kilós fehér pamutpólósok is lenyomják a maratont, csak legfeljebb nem 3 óra alatt, csak 6 óra körül. Kíváncsi vagyok, hogy ez a jelenség Magyarországon miért következett be, s miért csak a montiban. Tömegpszichózis? Vagy csak túlparáztat a média? Vagy "Hobby Hilda" effektus?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
MJani: nem tudom... én még nem vettem ezt észre.
Rozoga: ez nem önfényezés volt. Úgy értettem, hogy: tudom, hogy sokkal több van bennem, de most ennyit bírtam.
Adamszeged: csapattársat nem bántjuk:D. Egyébként tudod milyen jó az a szemüveg??? De tényleg...
Labidani: köszi! Neked meg a 3.-hoz nagy gratula!
Rólam nincs kép X-Iont háza táján... de vettem citromos Speedet;)!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

értem, köszi.. csak letörés nem rémlett.

Kerülhetõ volt, lehet pont a másik nyomon mentél, meg nem volt annyira feltûnõ nagyobb sebességnél :) .

A sebesség mindent megold.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
Én rövid távos vagyok és leszek is.. a munkám miatt, erre van idõm készülni és a mûtétek miatt amiken átestem..de tudom ez egyéni szocproblem...néha amúgy nekem is úgy hangzik hogy lefikázzák a rövideseket..de hát itt mindenki csak a maga véleményét mondja el...szvsz

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

igen, még beszéltünk is róla

dköröl lefleé mielött az aszfaltra értél

értem, köszi.. csak letörés nem rémlett.

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Azt szeretném kérdezni,hogy egyes bringások miért orrolnak a rövid távra?
És miért nézik le a rövid távon indulókat?
Gondolom,õk sem közép-,vagy hosszú távon kezdték.
Azt megértem,hogy a pályán-a tapasztalatlanságukból kifolyólag-néha zavarják a tapasztaltabb,felkészültebb bringásokat....de ezen kívül?
Mi az oka?
Szerintem inkább örülni kéne annak,hogy ennyien próbára teszik magukat,ennyien összejövünk ilyen versenyek alkalmával.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

jártam én arra? :chin:

igen, még beszéltünk is róla

dköröl lefleé mielött az aszfaltra értél
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

ja piros 3szögön királykuti nyeregbe

mondjuk rég nem jártam arra de azt "járhatóvá" szokták tenni ilyenkor.
de a kollégák rövidtávról beszéltek ott meg nem volt még hasonló sem.

jártam én arra? :chin:

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Nekem ez volt a 2. Dunám. Az elején meglepõen jól mentem, absz. 6., kategória 1. vagy 2. helyen mentem. Az utolsó emelkedõn az aszfaltról lefordultunk az ösvényre, ami után jött lejtõ, az elõttem lévõ srác rossz irányba fordult, én meg utána mentem, mire visszakanyarodtunk az aszfaltra:mybad: Ott megelõztek páran, de idegbõl csak visszaelõztem õket. A srác aki ott állt, csak nézett, mondtam neki, hogy nem vettem volna zokon, hogyha szól, hogy rossz irányba megyünk. A lefelén jól mentem, a végén elõl leesett kívülre a láncom, p.csöltem vele egy kicsit, addig megelõztek még néhányan. a tavalyi idõmön 14 percet javítottam, így 1:23:39 alatt beértem az U19-es kategória 3. fokára, abszolútban 10. lettem. Ha nincs a láncleesés meg az eltévedés akkor meglett volna 2. hely is. Ez az indítás meg szar. Bizonyára több százezres többletköltség lenne különbontani a 3 távot, de hát válság van. Nem is értettem, hova tûnt pl. az absz. elsõ 2 srác a rajtnál, mert mi is a legelején álltunk, és õket nem láttuk:chin:. A díjazás szerintem korrekt volt. Egy Ismerõsöm Szilváson 3. lett felnõtt nõi kategóriában és kapott érte egy XL-es pólót. Én kaptam egy pár fehér Bts gyorszárat (a fehér bicómhoz) egy B+ marokszerszámot, egy magellan nyakbaakasztós kulcstartót, és egy eddig számomra ismeretlen EthicSport csomagot. Kaja szerintem jó volt, csak kevés. Örülök az eredményemnek, mert nem vagyok az hegyibringa-versenyzõ alkat (80-81kg), ehhez képest jól bírtam a felfeléket, és most is tanultam a hibáimból. PBG: Gratula az elsõ helyhez.
labidani

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
biztos találta valahol

Zerge-Z

Zerge-Z

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!

sajnos van 2 videó ami nem került fel a trackabee.com-ra, mert nagyobb, mint 100MByte.
A bukásról meg annyit, hogy az elsõ kerék csúszott meg a kifelé dûlõ külsõ ív felé, s ezt rossz súlypontnál tette, s emiatt rosszul korrigáltam a helyzetet (na jó, meg béna is voltam). Nem volt dráma, sajnos a bukás következményeit az elsõ kerék vitte, így nekem nem lett bajom, ellenben a felni és küllõk kuka. A keréktaposás meg arra volt jó, hogy haza jutottam.Posted Image

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Ez se enyhe :D
http://www.x-iont.hu...x-iont0102.html
Áprócska feltûnési viszketegség..:D

anthey

anthey

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
jááá én is találtam magamról fotóttt :D :D megy fel májvipre :P
a versenyrõl annyit hogy megahalál :) középtáv végére eléheztem és már csk szenvedtem 1 haverommal , igaz csak fölfele mer lefelé romboltunk mint az állat :D a kilátó vagy mi elõtt sikerült összeszedni egy lassúdefektet így különösen élvezetes volt lefele a várnak :P csúszott az eleje minden kanyarba... végül egész jól beértem és nem törtem össze se magam se a bringát :D jövõre ugyan ott ugyan így talán :)

Life is TOO Short, RIDE HARD
<> GSK <> MATA <> GoFAST <>
Bundáskenyééér :)

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
http://www.x-iont.hu...x-iont0128.html

nekem ez a hónap képe :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ronin amint látom ép én lettem az elsõ vad akit elejtettél:D,:cool2:
Hostya koma köszönjük a képeket jók lettek nagyon
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
OFF:

Fogjál vissza magadból kicsi rigó!
Örülök, gratulálok, meg minden, de ez az önfényezés nagyon gáz...
Szobrot ne emeljünk neked a Salamon torony tövében????

Az en velemenyem pedig az, hogy ne tamadjunk rogton. Mashogy is meg lehet ezt beszelni. Sokmindennel en sem ertek egyet, pl. hogy van rovidtav maratonon (meg lehet ezert kovezni... es amugy is, ma ilyen napom van), hogy nincs noi hosszutav azoknak akik bevallalnak, de nem igy irom le a velemenyem.

ON.

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Sziasztok!
Feletettem 890db képet a versenyrõl, igyekezetem mindenkit fotózni,
rövid és középtáv inkább, a hosszútáv eleje:
http://www.x-iont.hu...aton/index.html

Dr Syrex

Dr Syrex

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Jó kis verseny volt. gratulálok minden résztvevõnek.
Bár az utolsók között értem célba, de örülök hogy sikerült végigmenni a középtávon. Tény, hogy a röviddel jobban jártam volna, de azért végigmentem.
Az még hagyján, hogy gyakorlatilag 0 volt az erõnléti és edzettségi szintem (ez elég dúrván vissza is ütött az utolsó 20 km emelkedõin), a verseny felétõl elég rosszul éreztem magam. A minden résztvevõt megilletõ egytálételt fél óráig ettem enyhe hányinger kíséretében; mellesleg nem volt annyira rossz, bár a szószt nem mérték bõ kanállal :)
Lefelé adtam neki rendesen, persze ha valaki szólt, azért elengedtem. A szokásos esés nem maradt el, mondjuk most nem volt vészes: jöttem lefelé a végén a kilátó után a sima füves lejtõn és bár viszonylag sok hely volt az éles balkanyarhoz sikerült elrontani és elszált a hátulja; kicsit meg is húzódott a vádlim, de gondoltam úgy is kirázódik a hátralévõ lejtõkön :).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
Köszi Zoli . nem is vettem észre hogy lefotóztál. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
Szerintem se gáz az önbizalom...tavaly összetettben 93-iok voltam most 51-ik....:D szóval ha azt mondom hogy sokat fejlödtem (és király vagyok magamhoz képest :D)..az nem azt jelenti hogy beképzelt vagyok szvsz
és még a kép is jó lett...;)
http://picasaweb.goo...906211263757874

amúgy sok esést láttam...a köves után ahogy az aszfaltra értünk a várnál..ott esett nagyot egy srác..meg az elején a fölfelén volt sok összeakadás..egyszerûen mindenki kiakart kerülni mindenkit :)