"rövid távra még egy frissitõ is sok
annyit egy kulacs vizzel is végig lehet tekerni"
Korábban ki lett vesézve hogy a rövidre nem csak olyanok mennek, akik 30-as átlaggal nyomják végig, esetleg nagytányéron. Neked elég volt egy kulacs, nekem középre másfél+camelbak, de annak az idõs hölgynek akit a képeken láttam, arra a legalább 2,5 órára, amíg végignyomta, nem.És gyanítom, hogy annak a pár kissrácnak se, akik bicajjal együtt nyomtak 35 kilót. A maraton elsõsorban tömegsport, és ez alapján nem kéne egy egész távot annak a 3 tucat embernek a teljesítményére kalibrálni, akiknek elég egy kulacs, de gyanítom így a legkifizetõdõbb.
A hidegvíz kicsit problémásabb, de egy aggregátor egy hosszútáv menetideje alatt elpöfög 10 lityi gázolajat, és bõven meghajt egy mobilhûtõt, ha már a lehetõségeknél tartunk.De a magyar maratonszervezés még mindig ott tart, hogy használjunk kizárólag olyan eszközöket, amik épp vannak otthon.Hordó, asztal, azt kész...

Tudom, szervezzek jobbat.Csak sajna arra senki nem jönne el, mert nincs neve, olcsóbb lenne a nevezés, ergo áh, biztos sz*r is.Pedig volt pár jó kezdeményezés, lásd zemplén pl.