Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3657 hozzászólás a témában

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Jövõ hét közepén vagy utána való héten tervez valaki pályabelyárást középtávra? Csatlakoznánk ketten.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Sziasztok!
Úgy néz ki hogy vasárnap egy páran bejárjuk a Duna maraton rövid távját (lehet a közepet de ezt még nem tudjuk). ha valakinek van kedve csatlakozni hozzánk akkor nyugodtan jöjjön .A tempo nem verseny tempó lenne de nem is "csiga lassu" Ja és persze nem azonnal rohannánk is vissza ... Majd ha már tudok pontos talihelyet és idõt akkor majd írok ide
www.zsirafok.hu

noh tehát már tudom ,hogy hol és mikor lenne a tali
8.30 as indulást tervezünk a lágymányosi híd budai hídfõjénél. Az árpád hidig a bringás uton megyünk biztos így a többi hidaknál belelhet csatlakozni hozzánk . Ha tudtok elötte privin jelezzetek vissza h kb hány emberre számitsunk
köszi

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Mekkora parkoló van a pálya mellett, tudja valaki?
Reggel találni még ott helyet?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Nem személyeskedés volt, csak épp a Te hozzászólásodra sikerült reagálni!

Robi

Nem is vettem annak.:)
Kellett volna a végére a smiley.

P.S.
Köszönöm a tájékoztatást (elõzõ post). Nekem sérülések miatt sajnos kimarad az idei.

info@sportaktiv.hu

info@sportaktiv.hu

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Pontosan tudom, hogy nem csak "szalagozásból" áll a pályakijelölés.

Nem személyeskedés volt, csak épp a Te hozzászólásodra sikerült reagálni!

Robi
www.sportaktiv.hu

info@sportaktiv.hu

info@sportaktiv.hu

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Amennyiben így történt, az viszont minõsíti a tulajdonost, hiszen a jobb oldali út egy nyomsávos erdészeti út, míg balra a kék túrista jelzés visz, és ennek ellenére felküldte a mezõnyt azon a csapásnak nevezett írtáson, ami legtöbbször tolós, tekintettel a szokásos idõjárási körülményekre (kivéve tavaly).

Sokszor megtörténik, hogy ami nekünk logikus, az nekik nem az, és viszont. Elég gyakori, hogy a vadállomány zavarásának elkerülése a fõ indok, hogy erre vagy arra ne menjünk. (Ami mögött persze az a ki nem mondható dolog is állhat, hogy féltik a beetetett vadászati területeket!)

Beszéltem Haranggal, most úgy áll, ennek a tolós szakasznak a honlapon is említett kikerülése balról, a K jelzésen fog történni, onnan meg majd egy jobb leágazással éritek el a csúcsot, azaz a szint marad ugyanannyi, csak a táv lesz kicsit hosszab, lankásabb, kitekerhetõ lesz az a rész.

Robi
www.sportaktiv.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ez az uccsó mondat olyan volt mint a bankoknál az apróbetûs:D
Én már a múltkor is írtam, hogy aki anyázik, annak elõtte érdemes lenne elolvasnia a versenyszervezésrõl írt cikkemet...pedig annak alapja a Pilis Kupa volt, nem egy 100km-es maraton a fél hegyen át!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Uraim, mielõtt olyanokat írunk, hogy "nem is értem, miért" meg "megtehették volna", kérem azt végiggondolni, hogy egy maratonpálya kijelölése nem abból áll, hogy kiszalagozzuk, amerre nekünk tetszik, hanem vannak engedélyek, amivel rendelkezni kell hozzá, azaz a terület tulajdonosa elég nagy mértékben beleszól abba, merre járul hozzá a vonuláshoz! S ha egyszer úgy döntenek, hogy egyik éveb erre lehet, amarra meg nem, a következõ évben meg ezt felülbírálják, akkor sok minden nem lehet tenni, legfeljebb ésszerû kompromisszumokat keresni.

S még egyszer a térképrõl: bizony, sokszor a területek tulajdonosai nem járulnak hozzá, hogy elõzetesen kikerüljön a pályarajz, mert így is (a kelleténél jobban) féltik az erdõket, mezõket a bringásoktól, nem akarják, hogy még többen rakják arra a kerekeiket.

Összefoglalva: az esztelen kritika és emelt hang elõtt érdemes kicsit tájékozódni, gondolkodni, hogy mit is jelent, mivel is jár a versenyszervezés!

Fetzer Robi

Ui.: a nick megtévesztõ, az idén nem vettem részt a szervezésben (majd csak a lebonyolításban), de ezért nem akartam új regisztrációt gyártrani. Így a fentebb leírtak nem feltétlen képezik a Sportaktív Team hivatalos álláspontját!

Pontosan tudom, hogy nem csak "szalagozásból" áll a pályakijelölés. Ellenben, ha a terület tulajdonosa korábban csak azt az utat engedélyezte, elnézést kérek. Amennyiben így történt, az viszont minõsíti a tulajdonost, hiszen a jobb oldali út egy nyomsávos erdészeti út, míg balra a kék túrista jelzés visz, és ennek ellenére felküldte a mezõnyt azon a csapásnak nevezett írtáson, ami legtöbbször tolós, tekintettel a szokásos idõjárási körülményekre (kivéve tavaly).

info@sportaktiv.hu

info@sportaktiv.hu

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Nem egy nagy ördöngösség - eddig is megtehették volna. Jobbra visz az erdészeti út az erdészház mellett. Ennek a végébe csatlakozott be a meredek mászás utáni lejtõ.

Uraim, mielõtt olyanokat írunk, hogy "nem is értem, miért" meg "megtehették volna", kérem azt végiggondolni, hogy egy maratonpálya kijelölése nem abból áll, hogy kiszalagozzuk, amerre nekünk tetszik, hanem vannak engedélyek, amivel rendelkezni kell hozzá, azaz a terület tulajdonosa elég nagy mértékben beleszól abba, merre járul hozzá a vonuláshoz! S ha egyszer úgy döntenek, hogy egyik éveb erre lehet, amarra meg nem, a következõ évben meg ezt felülbírálják, akkor sok minden nem lehet tenni, legfeljebb ésszerû kompromisszumokat keresni.

S még egyszer a térképrõl: bizony, sokszor a területek tulajdonosai nem járulnak hozzá, hogy elõzetesen kikerüljön a pályarajz, mert így is (a kelleténél jobban) féltik az erdõket, mezõket a bringásoktól, nem akarják, hogy még többen rakják arra a kerekeiket.

Összefoglalva: az esztelen kritika és emelt hang elõtt érdemes kicsit tájékozódni, gondolkodni, hogy mit is jelent, mivel is jár a versenyszervezés!

Fetzer Robi

Ui.: a nick megtévesztõ, az idén nem vettem részt a szervezésben (majd csak a lebonyolításban), de ezért nem akartam új regisztrációt gyártrani. Így a fentebb leírtak nem feltétlen képezik a Sportaktív Team hivatalos álláspontját!
www.sportaktiv.hu

"Nagyember"

"Nagyember"

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Kedves gesztus a Sportakív részérõl a térkép, csak éppen fordítva rajozták be az egészet.
Fejjel lefelé van a térkép, de a településeket "jó irányba" írták föl!
Reméljül ez csak egy apró "malör" a Sportaktív részérõl!

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Mikor indultok, honnan?

ahogy írtam még nincs pontos idö és hely de valahonnan pestrõl:) de ígérem ha tudok pontos ídõt s helyet írok.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Sziasztok!
Úgy néz ki hogy vasárnap egy páran bejárjuk a Duna maraton rövid távját (lehet a közepet de ezt még nem tudjuk). ha valakinek van kedve csatlakozni hozzánk akkor nyugodtan jöjjön .A tempo nem verseny tempó lenne de nem is "csiga lassu" Ja és persze nem azonnal rohannánk is vissza ... Majd ha már tudok pontos talihelyet és idõt akkor majd írok ide
www.zsirafok.hu

Mikor indultok, honnan?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sztem korrekt válasz a szervezõk részérõl! És riszpekt a térképért!

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás
Sziasztok!
www.zsirafok.hu

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Sziasztok!

Tegnap egy kicsit ingerültebben adtam hangot azon véleményemnek, hogy miért nem kapunk részletes pályainfót a Duna Maratonról.

Ezért most minden érintett szervezõtõl szeretnék nyomatékkal elnézést kérni, és munkájukhoz sok sikert kívánni! A becsület úgy kívánja, hogy feltegyem ide a felvetésemet és a kapott választ is:

"Kedves Szervezõk!

Kb. 1 hónapja írtam nektek egy segítségkérõ e-mailt, amit válaszra sem méltattatok.
Most a forum.bikemag.hu fórumhoz fordultam, hátha ott találok egy sportszellemû embert, akinek van is információja.

Mellékelem nektek a hozzászólásomat!

Üdvözlettel:

Zsolt"

„Szerintetek a Duna Maraton szervezõi miért kezelik államtitokként a pályatérképet vagy a részletes pályaleírást? A weblapon levõ térkép igazából semmire sem jó. Érdemes megnézni a másik három Topmaratonos rendezvény térképinformációit, ezek közül is kiemelkedõ szinvonalú a Szilvásvárad Maraton anyaga. Ezekkel teljesen beazonosítható és bejárható az útvonal.

Hiába fordulok a szervezõhöz e-mailben, válaszra sem méltat. Technikailag alkalmatlanok egy térkép összehozására vagy nemes egyszerûséggel tesznek a fejünkre? (Pedig úgy gondolom, hogy a nevezési díj befizetéséért némi szolgáltatás is járhatna...)

Azért vagyok tanácstalan, mert az idén indulok elõször a Duna Maratonon, és teljesen ismeretlen számomra a helyszín. Csak megjegyzem, hogy ha engem kérdezne valaki a hazai pályámról (Bükk), simán berajzolnám neki egy turista térképre az útvonalat.

Kedves Sporttársak! Kérem, segítsen valaki. A hosszú távra lenne szükségem.”

Íme a válasz:

"Kedves Zsolt! Szomorúan olvastam ingerült mailodat,mert valamilyen okból hibáztunk,és nem válaszoltunk kérésedre.Ezért elnézést kérünk.Kérdéseidre a válaszok: A részletes térképet nem azért nem tesszük fel a honlapra,mert15év versenyrendezési tapasztalata ellenére tök hülyék vagyunk hozzá,hanem azért,mert a Nemzeti Park csak a veseny napjára adja ki a pályahasználati engedélyt.A versenyszabályzat szerint a maratonversenyek elõtt nincs hivatalos edzés, és pályabejárás. Awww.dolomitisuperbike.com oldalon megtekintheted az idei maraton vb pályatérképét.amely nincs olyan részletes,mint a miénk. És végül,hogy mit adunk a nevezési díjért: 2000 FT értékû pólót,8 frissítõ állomáson1000Ft értékbenisotóniás frissítõt,csokit,banánt pogácsát,ásványvizet,120 ember,8km kordonszalag,150infotábla,12 rendõr,3 mentõ,bitoítja,hogy jól érezd magad a pályán.Minden befutó emlékérmet,és étkezést kap. A verseny elõtt ingyenes szervízszolgálat.A veseny után bringamosó,zuhány kulturált wc áll a rendelkezésedre.Várunk szeretettel. Harangvölgyi andrás fõrendezõ

Utóirat:légyszives a válaszunkat is tedd fel a fórumra,így sportszerû"

Tanulság:

MAI ROHANÓ VILÁGUNKBAN AZ EMBER NÉHA AZOKAT BÁNTJA, AKIKTÕL A LEGTÖBBET KAP!
LEGYÜNK TÜRELMESEK ÉS MEGÉRTÕK EMBERTÁRSAINKKAL, ÉS TISZTELJÜK A MUNKÁJUKAT!

Még egyszer elnézést!

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Hmmm. Pilisszentlászló és Mester-rét közötti út közös a közép és hosszútávnak. Mégis a hosszútávnak 16km, középnek csak 13km a köztük lévõ táv. A hosszútáv biztos kap közben egy függõlegesen 1,5km-es falmászást :-)
(Itatópont km-ekbõl számolva 90/54 - 74/41km)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Közben Sportaktívék is tevékenykedtek, összehoztak egy térképet, egy új településnévvel, amit úgy hívnak, hogy Piliszentmarót :)

http://sportaktiv.hu...fejjelle_er.JPG

Ez a térkép sztem tökéletes...asszem vasárnap be is járom a közepet...

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Közben Sportaktívék is tevékenykedtek, összehoztak egy térképet, egy új településnévvel, amit úgy hívnak, hogy Piliszentmarót :)

http://sportaktiv.hu...fejjelle_er.JPG

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az tetszik, hogy több középtávos van, mint rövidtávos. Remélem tényleg elválasztják a távokat rajtnál ahogy igérik.

A sebesség mindent megold.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ez tökéletes, köszi a linket!
Holnapra csinálok térképet, meg szintdiagrammot nektek.
Egy középtáv még érdekelne!