Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szilvásvárad Maraton | 2007. május 27.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
516 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
megtetszett ez a gyalogtúra :)
jövõre meglessük közelebbrõl.

hótlazán, könnyedén séta felfelé, egy kézzel tolt bringa :)

irónikus.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Kedves kollégáidnak adunk bringát, aztán megnézzük, mit alkotnak. Csak ne vegyék rossznéven, ha rövid idõn belül kiröhögjük õket.:D

Ott még õk is feltekernek. :)

Na félreértés ne essék. Nem az a baj, hogy a 47% meredekségû gyökeres-köves terminátor szakaszokon megindul a "tolás", ha valaki elpörög, vagy nem elég erõs. Ami bosszant, az az a tipikus magyar jelenség, hogy az emelkedõ elsõ jelére sokan élbõl leszállnak, meg sem próbálnak feltekerni. Szó sincs itt kipörgõ kerekekrõl, meg begöcsölõ combokról, egyszerûen az emelkedõ "látványa" már leszállásra késztet 600 embert. És rohadtul tudom, hogy mondjuk ebbõl a 600-ból 400 simán felmenne, ha esetleg megpróbálná.

Éppen ezért kicsit megalázónak találom BringaTV montázsát.

Nem megalázó, csak sajnálatos. Ez a valóság. És messze nem a legdurvább emelkedõje volt a versenynek - ez ennek a fényében a legszomorúbb.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

palladium

palladium

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
A tavaji Duna Maratonon a 3 kategóriát különválasztva, egymás után indították, míg a Mátra Maratonon 30 perces különbséggel. Sz'tem mindkettõ alkalmazható eljárás lehetne.

Két éve én is toltam a "gyászos" szakaszon - 11 évig bagóztam és a verseny elõtt 1,5 éve tettem le a koporsószeget -, de az idén röhögve tekertem fel, ami nagyon jól esett az egómnak. Éppen ezért kicsit megalázónak találom BringaTV montázsát. De a tolóknak is alkalmazkodni kell: engedjék el a gyorsabbat. Nekem a szûkitõnél le kellett szálnom, mert kérés ellenére sem engedtek el. Szerintem a rajt elõtt erre külön fel lehetne hívni az indulók figyelmét, illetve a nevezéskor kiadott brossúrán is jelezni lehet a sportszerû viselkedés mintáit.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Valahol azért a kettõk között az igazság. Nézd - azért mégiscsak egy verseny; nem lehet olyan szinten amatõr pályát csinálni, amin mondjuk az anyám is vígan végigtekerne. :chin:

A baj csak az, hogy pl a Gardán is van egy sportos idõlimit, de van ellátás is...magyarországon meg cipelhetsz 3 kiló vizet a hátadon, meg elemózsiás kosarat, ha jót akarsz....vagy csinálják meg úgy a pályát, hogy szintidõn kívül ne tudj végigmenni, vagy az uccsó versenyzõt is várja kaja, póló, zene..stb...ha 8-kor ér is be...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Valahol azért a kettõk között az igazság. Nézd - azért mégiscsak egy verseny; nem lehet olyan szinten amatõr pályát csinálni, amin mondjuk az anyám is vígan végigtekerne. :chin:

Jaja, a tolás meg "monnyon le". Komolyan mondom, mutattam a kollégáknak a filmet a BringaTV-n, azon a gyászzenés résznél leestek a székrõl a röhögéstõl, nekem meg úgy égett a pofám, hogy csak na.

Kedves kollégáidnak adunk bringát, aztán megnézzük, mit alkotnak. Csak ne vegyék rossznéven, ha rövid idõn belül kiröhögjük õket.:D

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

"Komolyan mondom, mutattam a kollégáknak a filmet a BringaTV-n, azon a gyászzenés résznél leestek a székrõl a röhögéstõl, nekem meg úgy égett a pofám, hogy csak na."

Azt sem értem, hogy ezen mi a röhögnivaló és azt sem, hogy Neked az miért szégyenteljes, ha más tolja. Akkor miért mutattad egyáltalán?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Meg a másik: mért nem tudtatok tekerni a hernyóknál?

Jaja, a tolás meg "monnyon le". Komolyan mondom, mutattam a kollégáknak a filmet a BringaTV-n, azon a gyászzenés résznél leestek a székrõl a röhögéstõl, nekem meg úgy égett a pofám, hogy csak na.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nati: Nem baj, úgy is tudjuk, hogy aki lassú menjen rövid távon, vagy dögöljön meg...száradjon le a keze annak, aki végignyom egy hosszútávot 8 óra alatt...sztem az elsõ versenyzõ beérkezése után fél órával le kellene zárni a célt, hogy a többi lúzer, aki nem teker havi 2000km-t, az nehogy örüljön a teljesítményének...szeretem ezt a hozzáállást...olyan BB-s...

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Idén csak egy februári kerékpáros újság. Biztos hasznos annak, aki nem olvasta, nem vette meg, én sem. De az egésznek olyan érzete volt, hogy a kimaradt példányokat odalökték.

Ennek az az oka, hogy meg szeretnék ismertetni veled a magazint. Feltehetõleg a mezõny fele még nem találkozott vele, illetve sokan nem tudják, hogy a bringa utódja. Ha tetszik, akkor remélik (na jó, -jük), hogy az olvasója leszel a jövõben. Szóval ne vedd a lelkedre, hogy a remitendából kaptál, ez egy reklám.
Ausztria, Kenguruk földje!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Meg a másik: mért nem tudtatok tekerni a hernyóknál? Én az elsõ felfelénél is szinte végig tekertem (ahol nem, ott a beszûkülés miatt tényleg le kellett szállni, de aztán visszaültem), pedig engem és egy másik srácot leszámítva mindenki tolta. De szerintem 1/1-ben igenis lehetett tolósebességgel haladni, lavírozni. Ráadásul amikor udvariasan odaszóltam emberkéknek,hogy "bocsi engedj el" vagy hasonló, akkor nem volt olyan, aki ne lépett volna félre! Ráadásul nagyon erõlködnöm sem kellett ezen a felfelén az 1/1 miatt.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Henger! Az 5-6 óra most a sár miatt volt. Tehát aki béna és gyenge, azt nagyon lelassította ez a fajta terep még röviden is. Szerintem sokan nem is tudták, mire vállalkoznak. Pl. volt egy csomó gyerek. Egyik csapattársam (aki már eléggé a hátvédben masírozott) találkozott egy tízéves kislánnyal, aki EGYEDÜL VOLT!!! Mint kiderült két orvos szülõje is indult a marcin, de képzeljétek el: magára hagyták õt! Nem tudjuk, úgy gondolták-e, hogy most beledobják a mélyvízbe, vagy csak nem egyezett a tempójuk, de a lényeg, hogy egy tíz éves pici lányt ott hagytak egyedül a dzsuvában, a jégként csúszó sziklákon. Szerencsére Ildi végig kísérte egy másik lánnyal együtt. Kérdem én: mi van ha a kislánynak defektje lesz? Mi van, ha valaki elgázolja hátulról? Mi van, ha eltéved? Mi van, ha eléhezik? (nem volt nála se kaja, se defektjavító cucc). Mi van, ha elcsúszik és eltörik valamije, vagy még rosszabb???????

Én ettõl totál kiborultam. Na ezek után már ne csodálkozzunk azon, hogy valaki több mint 5 óra alatt teszi meg a rövid távot. Valszeg ezeknek az embereknek jóval kevesebb lenne az idejük, sõt sokan még a limitidõbe is beleférnének, de az idõjárási viszontagság megnyújtja ezt. És szerintem a verseny elõtt sokan nem is tudták, mire számíthatnak a pályán. Ha tudják, akkor lehet, hogy nem indulnak el, ki tudja.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.226 hozzászólás

A végén majd úgy indulunk, mint az országúti idõfutamokon. :)

Az szép lenne. Tartana kb. három négy napig.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A végén majd úgy indulunk, mint az országúti idõfutamokon. :)

A sebesség mindent megold.

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.226 hozzászólás
Sziasztok!

Én is végigmentem ugyanúgy mint az eddigi összes Szilvásvárad maratont.
Nekem az egésszel kapcsolatban annyi az észrevételem, hogy a színvonal csökkent. Nem a maraton megrendezésével van baj. Mit kaptál a nevezési díjért? Végigmehettél a választott távon. Nagyon sokan mentek rajtszám nélkül. Néha még akadályozták is azokat, akik tisztességesen indultak el.
Tavaly a rajtszám átvételkor a csomagban volt még egy két apróság (zokni, italpór, energia gél). Idén csak egy februári kerékpáros újság. Biztos hasznos annak, aki nem olvasta, nem vette meg, én sem. De az egésznek olyan érzete volt, hogy a kimaradt példányokat odalökték. Ami nagyon pozitív, nagyon profin megszervezett volt a csippek visszavétele.
A legnagyobb póló méret az XL-s volt. Ez rám egy kicsit pici. Nem igaz, hogy XXL-est nem tudtak csinálni. Elõnevezéskor megkérdezik a méretett, lehet rá készülni. 2005-ben volt már gond a pólók mérete miatt.
Enté említette a frissítõpontoknál a kínálatról alkotott véleményét. Lényegében igaza van valamilyen szinten. Lényegében így lehetne a müzliszelettöl egészen a pacalpörköltig mindent kérni. Volt már olyan Szilvásvárad maraton ahol színvonalasabb kínálat volt a frissítõknél. Ha jól emlékszek a Mátrában volt pogácsa, ez kapós szokott lenni.
Kerékpármosó, szerintem mindenki látta, kevés. Igaz a sterimó nem tesz jó a csapágyaknak. Mint ahogy valaki már írta elõttem 10 bárral kivégezte a monoblokot. Azért lehet azzal úgy mosni, hogy a kerekekrõl, vázról a sarat leszedi, hogy a kocsit ne koszolja össze annyira. A zuhanyzó jó lenne, de a lányokra nem igazán gondoltak, vagy kitudja? :) .
Idén legalább a verseny alatt nem esett az esõ.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Nem az én dolgom, ki hogyan osztja be az idejét, az életét.

Nem a gyengébb résztvevök kizárása a normális megoldás a tumultusok elkerülésére. Sokan ugye kényszerböl nem napi 8 órát dolgoznak és, ha emellett valamennyire még készülgetnek is egy ilyen eseményre az inkább becsülendö. Eleve távonkénti és a távokon belül is osztott indításra lenne szükség. A távon belüli jobb csoportba kerülnének pl. a "profik" és az elözö év elsö x helyezettje és ezek y perccel elöbb indulnának. Nem hiszem, hogy egy ilyen rendszer müködtetésének pontos elméleti kidolgozása egy délelöttnél több idöt venne igénybe.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Henger :
Szerintem én a középtáv 6 órás idejével sokkal jobban kihajtottam magam mint te mondjuk egy 5 órás hosszútávval .

Nem hinném. Az edzéselmélet topikban szívesen társalgok errõl. Mint írtam, mindenki a maga edzettségének megfelelõ távra nevezzen. Amúgy én sem kaptam sem kaját, sem megfelelõ méretû pólót. Biztos nem voltam éhes 7 óra versenyzés után. Az meg a szervezõk bénázása, hogy egy _februárban_ megrendelt pólót ne tudjanak félretenni. Nem gond, legfeljebb legközelebb meggondolom, ismét erre a versenyre nevezzek-e.

Mivel olyan maratont nem inditanak hogy havi 270 óra meló mellett Mtb maraton ha lehet ne zárj ki a versenyekbõl, és biztos a lassúak között is van csomó ember aki edzene többet de ilyen olyan okok miatt nincs lehetõsége, igy a versenyeken csak saját magát akarja megmérettetni és nem a dobogora hajt.

Nem az én dolgom, ki hogyan osztja be az idejét, az életét.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Hehe, ez akár még én is lehettem, én ugyanis nem nagyon tudom az irányokat. :) Mármint éles helyzetben. Bár leginkább csak az aszfalton elõzgettem.

Azért a volt mezedet csak felismerted volna, amúgy fentebb volt valahol ördögoldal után már:D

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Larry King

Larry King

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Hali!
Eladó a Duna Maratonra egy rövidtáv-nevezés 2500 FT-ért!
Ha valakit érdekel,írjon!

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Háát igen.
Lassabb vagyok mint 4 éve. :)
Meg egyszer bekapta a lánc a szoknyámat is.
Ekkor megilyedtem, és úgy döntöttem inkább lassabban megyek :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Akkor ez elég rendesen el lett vaxolva. Menet közben nézelõdtem, hogy kit látok még nagybicóval, de ismerõs nem akadt az utamba. Aztán láttam bejönni egy SX Trailt a célba - ez lehettél Te -, de akkor már jó ideje ücsörögtem a célban.:)