Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szilvásvárad Maraton | 2007. május 27.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
516 hozzászólás a témában

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Röviden mentél? Ha igen, mennyi volt az idõd?

Valami 3 óra.
Igaz azt hozzá kell tenni, hogy kb a 26.km-ig folyamatosan bevártam egy elsõbálozós sporttársat.

Éppen azon gondolkoztam, hogy kisbicajjal kb 45 perccel jobbat tudtam volna menni. Végülis mindegy is mert a cél nem a célbaérés idejének minimalizálása volt.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

hehe...

nekem szólt az egyik spori, hogy jobbról jön, lehúzódtam balra, erre gyorsan helyesbít, hogy bocs nem jobbról hanem balról jövök, gyorsan vissza jobbra, aztán jót mosolyogtunk mind a ketten és haladtunk a saját tempónkba tovább :D

Hehe, ez akár még én is lehettem, én ugyanis nem nagyon tudom az irányokat. :) Mármint éles helyzetben. Bár leginkább csak az aszfalton elõzgettem.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
4ó, 6ó, 8ó volt a szint, a honlapra elõre felrakták, de nem veszik komolyan.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Idei elsõ és valszeg uccsó maratonom volt ez.

Jó volt tetszett, de totál megpusztultam a végére.
14 éve bringázom, de még nem volt soha hogy igy görcsölt volna a lábam.
Pontosabban a combom, ami sohasem szokott. (Lehet a nyereg volt alacsonyan)

110. lettem ami háát elég hitvány eredmény.
Az gondoltam sokkal könnyebb lesz.
Mentálisan az tette be a kaput, hogy lefelé is tekerni kellett, hogy ne álljon meg a gép.

Fékezni viszont nem kellett szerencsére, szóval az sem kopott a sár miatt.
Amit viszont nem értek, az az, hogy miért megy valaki jobbra, ha üvöltök hogy jobbról jövök, nála 2x nagyobb tempóval.

Felfelé végig féltem ezért inkább lassabban mentem. :D
Bár az aszfalt utáni emelkedõn majdnem végig feltekertem ezzel a rohadt döggel.
Ha legközelebb maratonozni támad kedvem asszem vmi kisebb bicajt viszek.

Apum 6. lett master 3-ban. Neki big riszpekt.

Összességében jó volt. Hullafáradtság rulez.

Röviden mentél? Ha igen, mennyi volt az idõd?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Inteligencia kérdése ki hova áll rajthoz egy versenyen. Mindig lesznek balf*szok.

Henger :
Szerintem én a középtáv 6 órás idejével sokkal jobban kihajtottam magam mint te mondjuk egy 5 órás hosszútávval. Mivel olyan maratont nem inditanak hogy havi 270 óra meló mellett Mtb maraton ha lehet ne zárj ki a versenyekbõl, és biztos a lassúak között is van csomó ember aki edzene többet de ilyen olyan okok miatt nincs lehetõsége, igy a versenyeken csak saját magát akarja megmérettetni és nem a dobogora hajt. (nincs gulyás, rámvaló polóméret azt már megszoktam az a gyorsak privilégiuma :wallbange).

Jelmondat : Nyáron sokáig van világos légy beválalos.

Egyetértek és megtoldom egy fejlámpával :D, és autóhiány/rossz tömegközlekedéssel és rikta hétvégi ráéréssel, mert most is mennék Kõszegre is meg mindigm ennék mindnehova, de ez az évi 9-10 maraton is nagyon nagyon necces lesz, félek ebbõl pár kiesik :(
Miért, mennyi volt a szint? Elsõ idejének 2×ese?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Én is azért edzettem 2,5 hetet verseny elõtt, hogy menjen a közép szintidõn belül, de sajnos kicsúsztam 7 perccel (a plusz 3km miatt :) ).

Feltartott a többi bringás :)

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
hehe...

nekem szólt az egyik spori, hogy jobbról jön, lehúzódtam balra, erre gyorsan helyesbít, hogy bocs nem jobbról hanem balról jövök, gyorsan vissza jobbra, aztán jót mosolyogtunk mind a ketten és haladtunk a saját tempónkba tovább :D

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Idei elsõ és valszeg uccsó maratonom volt ez.

Jó volt tetszett, de totál megpusztultam a végére.
14 éve bringázom, de még nem volt soha hogy igy görcsölt volna a lábam.
Pontosabban a combom, ami sohasem szokott. (Lehet a nyereg volt alacsonyan)

110. lettem ami háát elég hitvány eredmény.
Az gondoltam sokkal könnyebb lesz.
Mentálisan az tette be a kaput, hogy lefelé is tekerni kellett, hogy ne álljon meg a gép.

Fékezni viszont nem kellett szerencsére, szóval az sem kopott a sár miatt.
Amit viszont nem értek, az az, hogy miért megy valaki jobbra, ha üvöltök hogy jobbról jövök, nála 2x nagyobb tempóval.

Felfelé végig féltem ezért inkább lassabban mentem. :D
Bár az aszfalt utáni emelkedõn majdnem végig feltekertem ezzel a rohadt döggel.
Ha legközelebb maratonozni támad kedvem asszem vmi kisebb bicajt viszek.

Apum 6. lett master 3-ban. Neki big riszpekt.

Összességében jó volt. Hullafáradtság rulez.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Inteligencia kérdése ki hova áll rajthoz egy versenyen. Mindig lesznek balf*szok.

Henger :
Szerintem én a középtáv 6 órás idejével sokkal jobban kihajtottam magam mint te mondjuk egy 5 órás hosszútávval. Mivel olyan maratont nem inditanak hogy havi 270 óra meló mellett Mtb maraton ha lehet ne zárj ki a versenyekbõl, és biztos a lassúak között is van csomó ember aki edzene többet de ilyen olyan okok miatt nincs lehetõsége, igy a versenyeken csak saját magát akarja megmérettetni és nem a dobogora hajt. (nincs gulyás, rámvaló polóméret azt már megszoktam az a gyorsak privilégiuma :wallbange).

Jelmondat : Nyáron sokáig van világos légy beválalos.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is azért edzettem 2,5 hetet verseny elõtt, hogy menjen a közép szintidõn belül, de sajnos kicsúsztam 7 perccel (a plusz 3km miatt :) ).

A sebesség mindent megold.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Nem hinném, hogy valakit megbántottál, pont arra jó a fórum, hogy mindenki megossza a véleményét a többiekkel. Alapvetõen én is hasonlóan gondolkodnék, az elsõ maraton, amin elindultam az elsõ Dunamarci volt, és az akkori "rövidtávon" a 70. hely környékén értem be, szóval nem sok kollégát tarthattam fel. Mégis szerintem a mostani 30-40 kilis rövidtávok pont arra jók, hogy az is elindulhasson, aki nem edz rendszeresen, de szeretné kipróbálni a fílinget. Lehet, hogy megtetszik neki, és utánna egyre többet teker, hogy a következõ versenyen már legyen valami kondija, vagy persze az is lehet, hogy elmegy a kedve az egésztõl. Külföldön elõszeretettel jelzik, hogy a rövidtáv nem is igazi maraton, csak egyfajta próbaverseny hobbitoknak.
Ausztria, Kenguruk földje!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Henger, Absolonhoz mérve te is egy hendikeppes csiga vagy. Kinek mennyi ideje / kedve van edzeni úgy megy. A maraton tömegrendezvény, van egy rakás weekend warrior. Csak az a gáz, ha az ilyen arcok elkezdenek betolakodni a rajt elsõ soraiba.

Igen, tudom, de nem indulok VK-n. Azért lásd be, ha a hosszútávnak 8 óra a szabály szerint kiszabott ideje, nehogy már egy harmadakkora távra ne legyen elég 6-7 óra. Ez verseny, nem túra. Ezt mindenféle fennhéjazás nélkül ki merem jelenteni. Aki nem elég edzett (gyors lassú, akármi), hogy végigtekerjen egy magyar maraton rövidtávját annyi idõ alatt, mint a "profik" (sokat edzõ amatõrök), annak vagy többet-jobban kellene edzenie, vagy nézzen más rendezvények után. Hidd el, ha nem bírnám, nem indulnék hosszútávon. Több ismerõsöm is "visszalépett" hosszúról középre, mert nekik logikusnak tûnik az edzettségükhöz megfelelõ táv választása. Volt olyan is, aki egész évet kihagyott, mert tudta, hogy normális edzés nélkül nem érdemes versenyezni. Bocs, ha valakit megbántottam, de ez a véleményem.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Az esést vagy a fejlõdést? :D
Thx amúgy, igyexem, csak az új gépen még bátortalan vagyok, az új gumik meg SPD miatt inkább óvatos vagyok egyelõre; de még áll a lejtõzés a Trekkel, még nem vitték el :D. Azzal már nem (sokat) vernél rám lefele; igaz, felfele közelebb lennél hozzám mintha a Scottal megyek. Nekem azt volt jó látni hogy a fölefeléket jobban bírtam mint korábban, és hogy a táv 3/4e fele mások jobban fáradtak mint én és kényelmes tempóban menve mégis elõzgettem :).

Remélem jövõre már szárazon is kipróbálhatjuk ezt a marcit, hosszútávosoknak(akik korábban indulnak) is jutó sós tésztafeltéttel (pl bolognai, nyamm :) )!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Laza könyök, laza láb és nagy lendület! Akkor no bukta. De fejlõdsz MCPite, és ezt jó volt látni! :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Jó, de ez nem kimondottan ezt a versenyt minõsíti, mindig ez van. Vagy lehet azt csinálni, mint én (ez se jó...), beállni amennyire csak lehet elõre (na most ez reálisan a felénél egy kicsit elõrébb kivitelezhetõ, mivel nem vagyok hajlandó 40 percet ott ácsorogni...) - majd az elsõ hegyen kommentárok nélkül végigcikk-cakkozni a népet, s felmenni az elejére, ahol már tök jó ritka a mezõny, s mindenki küldi is rendesen.

Az elsõ pár km-n be sem merem akasztani a cipõt a bénázó/elõzõ forgatagban... Ligthos kerülgetés elég; 1× elõztem vissza mezõny 2/3át, akkor a sár miatt coptam be; többet nem töröm magam ennyire :)
Ha már bátrabb leszek a pedállal akkor több helyütt próbálkozok tekeréssel, de pl aszfalt végén nem mertem, még relatíve friss a térdmen a múltkori seb, meg így is estem elöttem szötymörgõ/esõ miatt...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Dante! Máskor ezt teszem. A tolás csak idegesített

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Nekem szerncsére csak egyszer kellett leszálnom, mert tolták elöttem és nem tudtam elmenni. Kb 20 m-et én is toltam, aztán rájöttem, hogy tekerni könnyebb, mint tolni :-) Visszapattantam és felmentem. És el is engedtek mindenhol

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jó, de ez nem kimondottan ezt a versenyt minõsíti, mindig ez van. Vagy lehet azt csinálni, mint én (ez se jó...), beállni amennyire csak lehet elõre (na most ez reálisan a felénél egy kicsit elõrébb kivitelezhetõ, mivel nem vagyok hajlandó 40 percet ott ácsorogni...) - majd az elsõ hegyen kommentárok nélkül végigcikk-cakkozni a népet, s felmenni az elejére, ahol már tök jó ritka a mezõny, s mindenki küldi is rendesen.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Na ezért lenne jó, hogy legalább a különbözõ távokat külön-külön indítsák el! Én sem vagyok egy profi hegyi menõ, de engem is dühített, hogy már az elsõ mászásnál egy hatalmas "hernyó" gyalogolt elõttem, amit értelmetlenség volt nyeregben letudni! De ez egy ilyen verseny volt. Ja, én a mezõny utolsó harmadában rajtoltam.

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás

Mostanában meg tényleg ott a nyomulás, de olyanoktól, akik aztán tényleg az elsõ mászást már tolják.

Víkendvarior paradoxon:
Ha beállok a rajtnál oda ahova reálisan várom magam, az elsô emelkedôn nem tudok menni azoktól akik túlválalták magukat.
Ha bekezdek erôsen, az elsô emelkedôn kiköpöm a tüdômet és tölem nem tudnak menni azok akik reálisan mérték fel az esélyeiket. :P

"légyszi' engedjetek el"
"Balról"
"Jobbról"
"Középen"
"Köszönöm"
Azt hiszem ezek a legfontosabb "szakszavak"

Az már a csúcs ha a leelôzni kívánt versenyzô visszajelez egy egyszerü "Gyere!"-vel. Amivel azt jelzi, hogy hallotta és elenged.

Utópia? Nem kéne, hogy az legyen.