Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szilvásvárad Maraton | 2007. május 27.

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
516 hozzászólás a témában

#81
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Nati: Nem baj, úgy is tudjuk, hogy aki lassú menjen rövid távon, vagy dögöljön meg...száradjon le a keze annak, aki végignyom egy hosszútávot 8 óra alatt...sztem az elsõ versenyzõ beérkezése után fél órával le kellene zárni a célt, hogy a többi lúzer, aki nem teker havi 2000km-t, az nehogy örüljön a teljesítményének...szeretem ezt a hozzáállást...olyan BB-s...


Jaja, ezzel én is így vagyok!

Viszont, tévedésben vannak egyesek: ez egy maraton. Aki komolyan akar versenyezni, az vagy menjen xc-zni, vagy pedig legyen annyira erõs, hogy felnyomja magát az erõsebbek közé a maraton elsõ felében. Gyerekek, nénik, kezdõ kerékpárosok közt miért akar valaki király lenni? Vagy akkor pedig ne panaszkodjon. Nekik ugyanolyan joguk van elindulni egy maratonon, ugyanis a maratont, MO-on éppúgy mint külföldön, ugyanannyira rendezik a profiknak, mint az amatõröknek. Sõt, ez utóbbiak többen vannak és õk adják a pénzmagot is, nem a profik.
A másik pedig, hogy nekik is ki kell magukat próbálni valahol.
A harmadik pedig, hogy sokan közülük valszeg soha életükben nem fognak versenyezni, õk csak a poén miatt csinálják a versenyt. Így inkább õk egy jót túráznak, menetelnek a többi haverral, vagy ismeretlen ismerõssel! Ezt jobb ha elfogadjuk, ugyanis ez a dolog nem fog változni!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#82
enté

enté

    titanium freak

  • fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Rosszul értelmezted. Azokról írtunk akik õrült tempóban nyomják az elsõ 5-10 km-t, tolonganak, mindenkit lenyomnak, aztán egyszerre megdöglenek és leginkább ott ahol a többiek feltekernének. Nem azokról van szó akik tudják, hogy nem az elsõ emelkedõn dõl el a verseny és nyugodtan tekernek. Ebbõl a szempontból az idõeltolásos rajtolásnak nagy a létjogosultsága. Ez a tolongás ugyanúgy megvalósul a Critical Mass felvonuláson is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]


#83
Larry King

Larry King

    vendég

  • fórumtag
  • 48 hozzászólás
Tisztelt Fórumozók !
Elképedve olvasom néhány "versenyzõ" hozzászólását a versenyeken indulókkal kapcsolatban. Azt hiszem nagy baj van azok felfogásával, akik a rövid távon indulókat és a lassabban haladókat felesleges akadályozó tényezõnek tekintik. Személy szerint 8 éve indulok mountain bike versenyeken,kizárólag hobbyszinten bringázom, általában a középmezõnyben végzek. Kétgyermekes családapaként heti kétszer-háromszor tekerek edzés jelleggel. Nekem a verseny szórakozás, kellemes idõtöltés és persze sport. A maratonokat úgy gondolom nekünk, örömbringásoknak is szervezik.
Kíváncsi lennék azok eredményeire, akik itt osztják az észt a fenti témával kapcsolatban. Gondolom a dobogós helyekért nem ti vagytok versenyben...
Akkor meg kisebb arccal, gyerekek !

#84
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
3-4x én is lekényszerültem a nyeregbõl, és nem éreztem kínosnak, illetve, persze de, de a hátfájás erõsebb volt nálam :-/

#85
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A tandemes párosról csak annyit, hogy a fiatalabb srác fogyatékos és részemrõl becsülöm azokat a szülõket, akik ilyen élményekbe is bevonják a gyerekeiket.


A tandemes párosra senki sem tett nagatív megjegyzést, sõt, csak vicces, hogy elõször az embernek nem esik le, hogy tandem. :)

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#86
palladium

palladium

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás
Egyébként könnyen fel lehetne mérni a nevezõk edzettségét. A bp-i vivicitara történõ nevezéskor kötelezõ volt megadni a táv várt teljesítésének az idõtartamát, nem csa úgy puff bele a közepibe. Szóval minden csak szervezés kérdése. Föleg most, hogy már egyre többen indulnak egy-egy versenyen - ami nagyon örvendetes, ne má', ho' Mo. legyen a leglustább nép ejrópában -, így a lebonyolítás, egy bizonyos létszám felett, már komoly logisztikát/felkészülést (átgondolt) igényel(ne) a rendezõk részérõl.

#87
vcsibe

vcsibe

    vendég

  • fórumtag
  • 20 hozzászólás
Én középtávon indultam, de még van mit fejlõdnöm... Két éve még a szilvásváradi rövidtávval kezdtem maratonos pályafutásomat, tavaly a Bükkön már középtávra átnyeregeltem.
Sajna sokan tényleg nem mérik fel, hogy milyen egy ilyen versenyen a 70 km-es táv és kapásból azzal kezdenek, mivel aszfalton ennyit le tudnak tekerni. Csakhogy a terep az kétszer nehezebb annál.
A legjobb tényleg az volna, ha elsõnek mindenki kipróbálja a rövidtávot, akár milyen profi is, hogy milyen egy ilyen verseny.
Én is lemaradtam a gulyásról, de végül a tészta elégnek bizonyult, bár tényleg jó lett volna, ha több féle feltét van, bár mi ezzel jól jártunk. Egy tört magyarsággal beszélõ ember elöttünk kérdezte, hogy milyen kaja van és mivel sem a diós, sem a mákos tészta nem nyerte meg a tetszését, otthagyta nekünk a jegyét. :D
Pólóból én is csak L-est kaptam, bár egy S-essel többre mentem volna, már vagy egy karton hálópólóm...

#88
Cickond

Cickond

    vendég

  • fórumtag
  • 90 hozzászólás
Hali Mindenkinek!

Kissé elszomorodva olvastam egyik-másik hozzászólást.
Amatõr vagyok, viszont nagyon szeretek kerózni, de sajna, nincs sok idõm edzeni. A maratonokon a feeling és a jó társaság miatt szoktam elindulni, de ha biztosan célba akarok érni, akkor a meredek emelkedõkön tolnom kell a gépet.
Természetesen vannak olyanok is, akik nem képesek félreállni, de nem ez az általános. Aki tolja, annak minimum szélen kellene tolnia vagy legalább sûrûn hátraforgolódni, hogy jön-e valaki mögötte ezerrel. Amikor én toltam, miattam pl. senkinek nem kellett leszállnia a bringájáról, sõt, még biztattam is azokat, akik nyomták felfelé.
El kell fogadni, hogy a kerós és a futós maratonokon az indulók túlnyomó többsége ilyen-olyan szintû amatõr. Széles tömegsportbázis nélkül egy sportágnak sincs reménye a fejlõdésre. Nem hiszem, hogy a szponzorok bõkezûen támogatnának egy olyan eseményt, ahol százan indulnak. Azt a rendezõknek kellene megoldaniuk, hogy a különbözõ szintû sportolók minél kevésbé zavarják egymást verseny közben. Erre már elõttem is többen tettek ésszerû javaslatokat.

A tandemes párosról csak annyit, hogy a fiatalabb srác fogyatékos és részemrõl becsülöm azokat a szülõket, akik ilyen élményekbe is bevonják a gyerekeiket.

Mindenkinek jó hétvégét és sérülésmentes felkészülést a következõ maratonra!

#89
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
MC Pite - reálisan a Szilváson a hosszút az emberek kb duplaannyi idõ alatt nyomják le, mint a közepet. Ezt számold ki, hogy mennyi (tényleg nem tudom), de ha mondjuk este 8ra be akarsz érni, akkor egy 5 órán belüli középtáv kell stb.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#90
palladium

palladium

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás
eredi = erdei; krály = király

#91
palladium

palladium

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás
A rajt elõtt kb. 15 perccel áltam be, majd a betonon elég sok mindenkit megelõztem, az elsõ eredi emelkedõn szintén. Utána szinte magammal kellett csak megküzdeni. Végül is erre számítottam a korábbi tapasztalatokból alapján. Én végig élvezetem az egészet. Visszagondolva még jól is esett, hogy sokakat megelõzhettem: a félszemû a krály a vakok között :-)

#92
MC Pite

MC Pite

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ott még õk is feltekernek. :)

Na félreértés ne essék. Nem az a baj, hogy a 47% meredekségû gyökeres-köves terminátor szakaszokon megindul a "tolás", ha valaki elpörög, vagy nem elég erõs. Ami bosszant, az az a tipikus magyar jelenség, hogy az emelkedõ elsõ jelére sokan élbõl leszállnak, meg sem próbálnak feltekerni. Szó sincs itt kipörgõ kerekekrõl, meg begöcsölõ combokról, egyszerûen az emelkedõ "látványa" már leszállásra késztet 600 embert. És rohadtul tudom, hogy mondjuk ebbõl a 600-ból 400 simán felmenne, ha esetleg megpróbálná.


Nem megalázó, csak sajnálatos. Ez a valóság. És messze nem a legdurvább emelkedõje volt a versenynek - ez ennek a fényében a legszomorúbb.


Elején valsznû jobba nneveltek lehetnek, mert minden 5.-10. ember a kerülési kérelemre süket, pedig azt nem szoktam halkan mondani; spec a felkígyózó részen is majd folyamatosan pofáztam én is elöttem menõknek hoyg engedjétek már el õket (akik tekernek). Ezért toltam ott, nem a naaagy emelkedõ miatt. Ördögoldal más, ott erõnléti/SPD-s esés félelmes problémák voltak :).

Melelsleg lenne 1-2 hosszútáv amit megnéznék; és anyukádnál lehet (nem tudom) hogy jobban tolom azért, de nem indulnék mert úgy vannak vele hogy a profik beérnek és kaja/frissítõ/póló már szevasz innentõl. Ismikkel ilyen hosszú túrákat tolunk, igaz, 1-2 rétes-fagyi becsúszik, de nem lazsálva megyünk; szal nem másnap reggele érnénk csak be.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám


#93
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én elhúztam az aszfalton, s felmentem az elejére, ott már senki sem tolja. Csak észreváteleztem, hogy ez így azért gáz egy kicsit, nem éreztem magam "akadályozva".
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#94
palladium

palladium

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás
Dante,
Lehet morogni, de ha belegondolsz a ~1300 idnulóból 300 ember lehetett az, aki versenyként gondolt a rendezvényre. Mivelt nyitott nevezés volt boldog-boldogtalan nevezhetett, ezért fordulhatott elõ, hogy 10 éves gyerekek is indulhattak. Mh.., amit durvának találok, mert 40 kilcsit letekertetni velük, nem éppen emberséges. És még finom voltam. Amíg az indítást nem oldják meg rendesen, addig csak egyet tehetsz a rajthoz korán beálsz, vagy furakodsz, illetve jelezni kell rendezõség felé, hogy ez így nem oké. Egyébként mindig lesz, aki rosszul méri fel képességeit és emiatt akadályoztatva érzed magad.

#95
Rémhörcsög

Rémhörcsög

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ja, azt én is néztem a videón, gondoltam magamban " Mi van? Akkorát esett hogy elfelejtette a bringáját is magával vinni?" :D
Tolós szakasz tényleg nem volt benne, most hogy a Katonasírokat kivették, bár az ördögoldalon nekem le kellett szállnom egyszer, mert elrúgott a gép :D , de nem álltam meg 5 percre inni meg nézegetni a távot...
Meg arra is kitalálhatnának vmit, hogy az uccsó 15 km-en ne legyenek ekkora veszélyben a rövidtávosok. Kiabálok, éles hip-hop kiáltással, szinte mindenki félrehúzódik, ennek örülök és általában kinyögök 1 "kössz"-t is. De volt hogy kiabálok, elindul balra, mondom magamban akkor elmegyek jobbról, ekkor elkezd jobbra húzódni, én kb 45-50 el mentem, õ meg kb 15-20 al. Akkorát kellet fékeznem mint az állat, de sajnos így is összekoccantunk... Tudom, nem az õ hibája, inkább az enyém, hiszen minek megyek gyorsan, mind2-en versenyen vagyunk...
Amúgy nekem nincs bajom ezzel a lassúemberkés dologgal, a felvezetõ szakaszon aki erõs, az úgyis felmegy oda ahol nincsenek tolós emberkék, hol ezzel a problem? Mondjuk az gáz h. rajtnál olyanok állnak az elsõ sorba akiknek nem igazán ott a helyük, meg ugye az erõnlét helytelen felmérése, mert ahhoz hogy letekerje az ember a hosszút, nem elég az hogy "kimegyek 2x a Margitszigetre kerekezni 1et". Én sem megyek hosszún.Gyenge vagyok hozzá.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

#96
jezso

jezso

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 512 hozzászólás

Az elsõ hegyen az aszfalt után 5km/h-val sétáltam felfelé és hallgattam hogy a mellettem sétálók azt elemzik, hogy miért nem lehet feltekerni, gondolkoztam, hogy megmutatom nekik, hogy simán fel lehet tekerni, de inkább élveztem a csoportos tolást :) .


Én ott inkább feltekertem.
Tolni gyûlöletes dolog.
Meg az nem is bicajozás vagy mi...

#97
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Na igen. Mert ha valami "vicsorgó" futást látok a bringa mellett, hogy "basszus, nem tekerek, de legalább így is nyomom neki", vagy valami...

A legjobb a tandemes páros. Amikor az elsõ bejön, nála még nincs bringa - azt gondoltam, hogy "lám-lám, felveszel egy bukót, s túrázol a Bükkben, ide bringa sem kell". :lol1:



énis néztem... csávókám sétál felfelé a dombon bringa nélkül...:)

#98
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az elsõ hegyen az aszfalt után 5km/h-val sétáltam felfelé és hallgattam hogy a mellettem sétálók azt elemzik, hogy miért nem lehet feltekerni, gondolkoztam, hogy megmutatom nekik, hogy simán fel lehet tekerni, de inkább élveztem a csoportos tolást :) .


A sebesség mindent megold.

 


#99
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

hótlazán, könnyedén séta felfelé, egy kézzel tolt bringa :)
irónikus.


Na igen. Mert ha valami "vicsorgó" futást látok a bringa mellett, hogy "basszus, nem tekerek, de legalább így is nyomom neki", vagy valami...

A legjobb a tandemes páros. Amikor az elsõ bejön, nála még nincs bringa - azt gondoltam, hogy "lám-lám, felveszel egy bukót, s túrázol a Bükkben, ide bringa sem kell". :lol1:
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#100
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

...vagy csinálják meg úgy a pályát, hogy szintidõn kívül ne tudj végigmenni, vagy az uccsó versenyzõt is várja kaja, póló, zene..stb...ha 8-kor ér is be...


Az elsõ szerintem teljesült, a másik pedig jó lenne, ha teljesülne. Arra nyilván nincs megoldás, ha valaki megáll a mezõn ücsörögni 1 órát stb...s ezért nem ér be.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)