Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Egysebességes bringa építese házilag

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
304 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jujj de elcsöppentem : http://www.pinkbike.com/photo/1361423/
finom :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Mivel ezek a rendszerek alapvetõen a jól belõtt láncvonalra épülnek, ezért nyilván a semmi az ideális...
Én azt mondanám, hogy 2-3mm-nél ne legyen nagyobb, mert akkor nem fut szépen a lánc, romlik a hajtáshatékonyság meg miegymás

manoe

manoe

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Az a rövid kédésem lenne, hogy egysebességes bringa esetén elöl a lánctányérnál és hátul a racsninál mért láncvonal között mennyi a megengedhetõ eltérés?

Válaszotokat elõre is köszönöm!

Üdv:
-Bálint

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Fully SS konverzió, rugós láncfeszítõvel:

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Na, zsenge fiatalkorom óta elõször ültem fixin, kollega nagylelkûen felajánlotta egy körre. Szürreális élmény volt. :D Azt hiszem, ehhez valami kapcsolót át kell odabent billenteni. Ameddig ez nem történik meg, tovább hallgatom a szabadonfutó kerregését.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
A mono most lett cserélve, megnéztem, nem lötyög, sõt a hátsó tengely sem. Nem szoktam túlspanolni a láncot, ennek ellenére kb. olyan 100km-ként picit utána kell húzni. Na mindegy.

Amióta meglett ez a csúszópapucsos váz, a félláncszemre nem is gondoltam :mybad: , köszi!

Lassan áttérek fixire :P

mikp71

mikp71

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
nem mértem meg. hétvégi gyerekekkelmenõs, dragster élményvitrinkerékpár:-) a hátsó agy excenteres.

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás

Nektek milyen gyakran kell utánállítani a lánc feszességén? Nekem ez minden 7végén program. Most lassan a papucs végére érek, de ha 1 szemet kiveszek, akkor meg túl rövid... sz*ptam...

ilyen nekem is volt!
a hiba oka az volt, hogy kotyogott a középcsapágyam (még most is), és ettõl függetlenül megfeszítettem a láncot ahogy azt illik. Igen ám, de ettõl tekerés közben több ponton még a lábam ráfeszített, és mást nem tudott kitalálni a rendszer mint hogy megnyújtja a láncot. 1000km alatt sikerült egy teljes láncszemnyit nyújtanom, természetesen a fogaskerék is "jól" viselte a dolgot"
mióta odafigyelek feszítésnél és a hajtókar legfeszesebb pontjában állítom szorosra (így máshol picit lötyög, de hát ez van) azóta nincs baj.
gondolom nem teljesen központosított hátsó lánckerék (pl tárcsás agynál) is okozhatja ugyanezt.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Üdv!
Komp-lett a sznobálykom, nézze meg, aki!

Csinoska! A WI agy excenteres?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Nektek milyen gyakran kell utánállítani a lánc feszességén? Nekem ez minden 7végén program. Most lassan a papucs végére érek, de ha 1 szemet kiveszek, akkor meg túl rövid... sz*ptam...

Ööööö mennyit mész hetente? 700 km alatt háromszor kellett feszítenem.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Félszem, esetleg?

Feltöltött kép

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Szíp!!
Nem mérted meg véletlenül?
Ez csak ilyen aszfaltos kirándulós vagy nyomod majd vele terepen is?

mikp71

mikp71

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Üdv!
Komp-lett a sznobálykom, nézze meg, aki!http://pix.bikemag.hu/showphoto.php?photo=200574&cat=500&ppuser=186566
Lista:
váz, villa Cannondale CAD1 18"
kormánycsapágy Chris King
hajtókar/közép Deore 44T
kormány Icon
markolat Lizard Skins Moab
szarv Onza
nyereg San Marco Aspide
pedál Eggbeater C
hátsó kerék WI Eric's ENO, Sun CR 18
elsõ kerék AC micro/machIV
szabadonfutó W.I. Eno 16T
lánc Connex 808
stucni, nyeregcsõ Thomson Elite
nycsbilincs KCNC
fékek Avid SD7
bowden Nokon
gumi Conti GP/Schwalbe Marathon
kormányvég Hope grip doctor
lánckerékcsavar KCNC
kulacst, fékcsavar Extralite
hajtókar csavar Tiso

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Úgy nem ér! :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
természetesen nem vagy puding, de én általában egy busz mögött szoktam "utazni" és Budaörsnek tõlnük a suli felé van egy enyhe lejtése :)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Biztos én vagyok a puding, de nekem 44:16-tal sem jön ki a 30-35 utazó. 25-30 között kényelmes, fölötte mókuskerék.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Milyen lesz a hajtómûved?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én 42-16al fogom hajtani, itt Budaörsön ezzel egyedül csak a templom utáni emelkedõn kell kiállni, ha fáradtabb vagyok, de a 30-35ös utazósebességhez pont jó. általánosságban talán a 2:1 arány az ideális...

up: én egy ilyet szereztem használtan 3000 ftért az apróból (+1000 ftért kaptam hozzá egy használt B+ SPD pedált, városba tökéletes), de a 42-es nagytányérja alig volt használva. emellé most veszek mindjárt hazafele menet valami olcsó sh vagy b+ monoblokkot...

http://ebike.hu/term...g-tengelyes/151

városi bringára én nem vennék új hajtómûvet, bár nekem kevés a $...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én is egy SS bringa építésére készülök :)
Bár ez csak egyetemre járós lesz.
Milyen áttétel mondható optimálisnak?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Schnitt

Schnitt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Már törik elõtted az utat: http://www.goraka.hu/csakjani

Köszi, már be is gyûjtöttem a címét, és írtam neki.
+ + +