Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Egysebességes bringa építese házilag

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
304 replies to this topic

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Sziasztok!

Elsõ körben az lenne a kérdésem, hogy a következõ két bringa közül szerintetek melyik a jobb választás egy szinglihez?
(Lehet hogy egyik sem az ideális, de ezek vannak...)

http://author.uw.hu/b1.jpg
http://author.uw.hu/b2.jpg

Köszi,

Alfa

én torino-ra szavazok
és személy szerint még a festéssel sem bajlódnék

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Mindkét váz papucsa alkalmas láncfeszítésre. Amennyiben bírod az angolt, az alábbi két link sok mindenen átsegít:

http://www.mtbr.com/faq/ssfaq.shtml
http://sheldonbrown.com/gears/

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 posts
Kezdetnek bíztató, attól tartottam hogy az lesz a válasz, hogy egyik sem jó...tehát technikailag mindkettõbõl lehet szingli?

Elsõ körben az outi a vonzóbb, könnyebb és kicsit finomabb a váz kinézetre, már ha ilyesmirõl lehet beszélni ezeknél a "csodáknál". :-))

Akkor nekilátok szétkapni õket...szerintem még lesznek kérdések...:-)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Szerintem mindegy, attól függ, hogy az országúti vonzalom erõsebb-e, vagy a hegyi.

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts
én a sárga-lilára szavazok, a papucsa mindkettõnek jó, de ezen normális fékkonzol van és belefér egy 32c körüli gumi tuti. Szuper városi gép lehet.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
A Torinó a nyerõ szerintemmm :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 posts
Sziasztok!

Elsõ körben az lenne a kérdésem, hogy a következõ két bringa közül szerintetek melyik a jobb választás egy szinglihez?
(Lehet hogy egyik sem az ideális, de ezek vannak...)

http://author.uw.hu/b1.jpg
http://author.uw.hu/b2.jpg

Köszi,

Alfa

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Igazad van mcGywer, de a saját cuccnak máshogy örül az ember. De a vásárolt az biztos jobb meg szebb is, mégis csak iparilag elõállított. Azért köszi a segítséget. Majd gyûjtök valami pofás darabra.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Köszi Enté, én is ilyesmire gondoltam. Középpen ketté esztergálni, bele egy csõvet sajtolni valami ragasztóval. ( Na ügye, hogy lehet kultúráltan is válaszolni!!!!!)

Ez továbbra sem változtat azon hogy olcsóbb venni egy új agyat, mint fûrészeléssel és a megfelelõ anyagú/átmérõjû csõ és a speckó ragasztó beszerzésével pöcsölni. De a döntés a továbbra is a tied. ;)

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Köszi Enté, én is ilyesmire gondoltam. Középpen ketté esztergálni, bele egy csõvet sajtolni valami ragasztóval. ( Na ügye, hogy lehet kultúráltan is válaszolni!!!!!)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Lehet ragasztani régen kismillió ilyen agyat gyártottak (Nuke Proof, Formula, Hope, stb.), csak nagyon jó ragasztó és megmunkálás kell hozzá. Régen Balage gépében régebben volt egy "big bráner" fedõnevû 17-18 centis fûrészelt majd ragasztott stucni, és a használója még mindig él. Sõt most is gyártanak nagyon sok karbon közepû, ragasztott stucnit. Inbred meg csak puffog... :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
valószínûleg azért kaptál ilyen választ, mert ha a házi tákolmányod egyszer megnyekken, és befordulsz vele egy kamion alá, akkor nem szivesen venné senki itt a szivére, hogy õ javasolta neked...
gondolkozz el ezen.

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Bocsi a helyesírási hibákért, felment a pumpa!!Helyesen: Inbred és elbeszélgetnék

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Köszi az "értelmes" hozzászólásokat!! imbred veled szívessen elbeszékgetnék !! Nagyon értelmes vagy. Neked zolkow köszönöm én is ilyesmire gondoltam.Azt nem értem, hogy segítséget kértem és nem bunkó véleményt, akkor miért írsz? Mert nem érlek el? Választ nem kérek erre ezennel lezártam a témát a részemrõl!!!!!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Azért csak van valami megoldás( hegesztés, ragasztás)?

szerintem ragasztástechnikailag kivitelezhetõ, kellõ felületen kell ragasztani, pl. egy a csonkokra rápasszoló csõvel, de akkor sem látom az értelmét... nehezebb, gyengébb, ki tudja mekkora élettartamú, és még csomó munka is van vele stb..

inbred

inbred

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

Létezik megoldás. Bambuszt kell venni és azt méretre vágni, majd spárgával erõsen rögzíteni. Ezután fõzni kell egy lábosban csirízt, s azzal az egészet jól bekenni 3 lépcsõben, hogy jól megkössön. Arra figyelj oda, hogy a szemedbe ne kerüljön mert az fájhat. Ez elég olcsó megoldás és hand made is.
Béke poraidra, nem kár érted.
[SIZE=1][/SIZE]

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Meg a perec is home made lesz, mikor szétesik az agy. Szerintem máshol éld ki a kreativitásod, 5.800 ft. egy B+ agy.

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Hali!! Egy teknikai kérdésem lenne! Teszem, ha van nékem egy menetes hátsó agyam. És középpen elmetszem valahogy, a peremtávolság végett. Széthúznám Kb: 2 cm-t. Hogy tudnám megint összevarázsolni? Ha lehetséges egyáltalán. Tudom, hogy vannak ilyen gyári agyak is, csa pénzem nincs rá. Ez meg mégis az én kezem munkája lenne. home made. Elõre is köszi a segítséget.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
szép darab, monnyuk az a kormány elég furán áll úgy felfelé...