"viszont nem véletlenül nem választható opció a posta kint. sokkal inkább dpd, dhl."
Mar bocs, de a nemet postanak annyira szarul ment, hogy megvette a DHL -t
Nemetorszagban mar minden helyi posta dhl, szoval nem ertem mirol beszelsz.
Amcsibol mindig USPS EMS -el rendelek, es meg sokan masok. Ez megint nem a teged igazol.
A nagy cegek gyakran valasztjak a csomagkuldo cegeket. ( UPS, TNT, DHL )
A postanak sajnos az a sajatossaga, hogy szabott araik vannak, es rendkivul rugalmatlanok. En utanajartam az itthoninak, mondanom se kell hogy vicc. Viszont az atlag embernek sokkal jobb mint a dragabb csomagkuldo cegek. ( most nem felteltenul a magyar postarol beszelek, mert az egyszeruen szar )
A Honkongi ceg akitol rendelunk, csak TNT -vel szallit. Eloszor nem tudtam miert. Aztan megkerdeztem oket, es elmondtak hogy milyen felteleket ( arakat - szolgaltatast ) kaptak mint nagybani "vasarlo". Mostmar ertem oket. : -)
Lcs: imadom a postat, mindig uj dolgokat tapasztalok, sohasem unatkozok, es nap mint nap bizonyithatom hogy igenis megerdemeltem az eletem
( kis tortenet ha nem baj: legutobb a postan kitett kivetito plasma media teven olvastam a posta sajat uj szolgatatasat, kb. egy honapja ment a reklam. Helyszin a nyugati nagyposta, talan a legnagyobb kozponti hely az orszagban. Rakerdeztem a szolgaltatasra, erre elkezdett magyarazni egy masik szolgaltatast, majd kozoltem vele, hogy az nem az, majd a no szinte lehulyezett hogy honnan veszek ilyeneket. Mondom az elobb olvastam a teveben. Olyan nincs, ott nincs ilyen, meg amugysincs ilyen szolgaltatas a postan, es a Manci neni se tud rola, pedig o ott a helyi uristen. Gondoltam csak nem halucinalok, meg amugysem szoktam napkozben inni, szoval valszeg jol lattam. Leultem, es fel 10-15 percet bamultam azt a szart, hogy lassam ujra a reklamot. Es heureka, megjelent a hirdetes, onnantol biztos voltam hogy nem en vagyok a hulye. Elballagtam a kifejezetten erre a celra kiepitett informacios ablakhoz, majd megint rakerdeztem, magabiztosan. 4! dolgozo no jelent meg azonnal, es elkeztek bujni a posta szabalykonyvet vagy mi a szart. negyed ora mulva meg is talaltak hogy mirol beszelek. Persze nagy marhasag volt, valami nemzetkozi legalabb tobb ezres nagysagrendu, azonos tartalmu csomag egy ideju feladasara vonatkozott. De a lenyeg nem is maga a szolgaltatas volt. Gondolom mindenki erti miert irtam ezt
)