Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Hi!

Akinem van egy Rock Shox Tora 302 U-Turn-je leírná nekem hogy milyen magas az egész teló? Egy wheeler pro 19es vázba kéne de nem szeretném ha geo rovására menne! Most egy rst capa t5 van ez 47cm magas!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Apropó, 2011-es RLT! Az RL-hez képest azon kívül, hogy csak ez nem csak OEM-ként, azaz új kerékpárral kapható, hanem aftermarket is, mi a különbség az RL és az RLT között? Valamiért eddig azt hittem, hogy a T biztosan a tapered rövidítése, de ahogy néztem az RS oldalát, nos, úgy tûnik, nem azt jelenti.
RLT-nél ennyi különbséget látok: "Tooled Floodgate and External Lockout" Ez az RL-nél "External Floodgate and Lockout". Nem valami egyértelmû ez a "T". (RLT Ti-nél mondjuk már nincs kérdésem, arról csomót cikkeztek a lapok, az speciel tiszta.) Asszem. :-)

akkor jó eséllyel kb annyi
kivûlrõl tekergethetõ gate, meg imbusszal
(régen se volt túl sok különbség az sl, race ,meg team verziók közt)
mongy az nem tiszta mért kell minden évben full átnevezgetni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Továbbá ha valaki tud valamilyen hasznosat mondani a Reba RLT belérõl, azt is szívesen vesszük. Mennyire mûanyag, mennyire tartós, mennyire volt szem elõtt a gyártási költség vagy a megfelelõ mozgás, ilyesmi. :)

Apropó, 2011-es RLT! Az RL-hez képest azon kívül, hogy csak ez nem csak OEM-ként, azaz új kerékpárral kapható, hanem aftermarket is, mi a különbség az RL és az RLT között? Valamiért eddig azt hittem, hogy a T biztosan a tapered rövidítése, de ahogy néztem az RS oldalát, nos, úgy tûnik, nem azt jelenti.
RLT-nél ennyi különbséget látok: "Tooled Floodgate and External Lockout" Ez az RL-nél "External Floodgate and Lockout". Nem valami egyértelmû ez a "T". (RLT Ti-nél mondjuk már nincs kérdésem, arról csomót cikkeztek a lapok, az speciel tiszta.) Asszem. :-)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
írj sala fórumtársnak egy privátot....

fiath.

fiath.

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
valakinek van még valami ötlete az én problémámra?
most összeraktam újra a csillapítás felõli oldalt, de a lock out egység alján lévõ rugót és alátétet ( ami vmi visszacsapó szelep lehet) megforditottam, így ugyanolyan könnyedén jár a nyomórúd, mint amikor még jó volt, viszont nincs lock

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Ha telóolajjal bekened az O gyürüt az teljesen OK.

Köszönöm! Holnap neki is állok. Már csak a fék adapterre várok, amit lerendeltem.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Solo air belesõ útállításhoz mint mondtátok kell egy zéger fogó, 24-es krova, imbusz kulcs, illetve 5, és 15W-s villa olaj pl motorex. Kérdésem, hogy a rugózó rész, azaz a solo air oldal nyomórúdján elhelyezkedõ légzáró szimmeringekre kerüljön valamilyen zsír, ahogy azt a SRAM-os service videón látni, és ha igen, akkor milyen zsír legyen az? Tudom, hogy felülre kell majd 3ml 5W-s olaj oda is a kenés miatt, gondolom, de valamilyen piros zsírrar lekenték, és ezért kérdezem, hogy kell e rá, vagy elég ha a becsúszóba való visszatolás elött pici telóolajjal ujjal átkenem?

Hogyha majd a héten bekerül a gépbe villa, megírom a tapasztalatokat, ha gondoljátok, mert ahogy nézem sokan nézegetnek Recon-t vásárlás miatt. Meghát érdekes is lehet talán, mivel ez a Gold széria. A "komoly" 70 kilóm alatt kolbászkodni' bizonyosan nem fog. :)

Ha telóolajjal bekened az O gyürüt az teljesen OK.
Failure is always an option.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Solo air belesõ útállításhoz mint mondtátok kell egy zéger fogó, 24-es krova, imbusz kulcs, illetve 5, és 15W-s villa olaj pl motorex. Kérdésem, hogy a rugózó rész, azaz a solo air oldal nyomórúdján elhelyezkedõ légzáró szimmeringekre kerüljön valamilyen zsír, ahogy azt a SRAM-os service videón látni, és ha igen, akkor milyen zsír legyen az? Tudom, hogy felülre kell majd 3ml 5W-s olaj oda is a kenés miatt, gondolom, de valamilyen piros zsírrar lekenték, és ezért kérdezem, hogy kell e rá, vagy elég ha a becsúszóba való visszatolás elött pici telóolajjal ujjal átkenem?

Hogyha majd a héten bekerül a gépbe villa, megírom a tapasztalatokat, ha gondoljátok, mert ahogy nézem sokan nézegetnek Recon-t vásárlás miatt. Meghát érdekes is lehet talán, mivel ez a Gold széria. A "komoly" 70 kilóm alatt kolbászkodni' bizonyosan nem fog. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Megfordult a fejemben, hogy venni majd egy Recont, mert aránylag olcsók és általában nincsenek szétcsapva. De ugyanígy megfordult a fejemben a Marzo 55R is...:)
.

útóbbit én kihagynám a helyedben.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Megfordult a fejemben, hogy venni majd egy Recont, mert aránylag olcsók és általában nincsenek szétcsapva. De ugyanígy megfordult a fejemben a Marzo 55R is...:)
De csak érdeklõdtem, köszi.

Izomtéridõninja-geológus!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Neked hogy bírja a Recon? Ha jól emlékszem te sem vagy pehelysúlyú.:) Nekem legutóbbi emlékem az, hogy kicsit csavarodott... de lehet rosszul éreztem.

egyelõre jól. abszolút semmi zavaró kolbászság. lehetne szebb a mozgása, de ahoz hiányzik a kék farok :)

amúgy 4000 km után akarom szétkapatni, emlékezve bizonyos bikemag cikkre.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
ja,recon sl-el nekem is elõjött egy aprócska probléma.egy fémes csattanás,de a teló ugyanolyan szépen mozgott.pop lock-os verzió,csak a kar nincs rajta,de az eset után egyszerûen lehet a tetejét csavargatni.szétszedéskor a lock out egység nem volt kimondottan egység,a teteje külön volt az aljától, amiben van a hosszú és a rövid rugó.egy robbantott ábrát tudtok nekem errõl linkelni,mi hogyan mihez kapcsolódik?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
akkor a csillapításban lesz valami gond az olajáramlással szerintem...

fiath.

fiath.

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
nem folyik le, nekem is az volt, de meglepõdtem és nem :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
az a gyanúm, hogy lefolyik az olaj a lábba....
de majd jön Sala mester és kiigazít ha tévedtem.

fiath.

fiath.

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
rosszul fogalmaztam, megindulni megindul, megy 1-2 centit ugy ahogy eddig is, majd belassul az egész

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem mozog semmit vagy csak nehezen indul meg?

lehet h valami a lock-out tekerõvel/egységgel van, vagy befolyt az olaj a lábba....

fiath.

fiath.

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Sziasztok !
Van egy 2010-es recon sl -em, és a mai bringázás után vmi gebasz történt a turnkey, vagy a csillapitás környékén.
Az a tünet, hogy nagyon nehezen indul meg a villa,mintha az olaj akadályozná az útjában.
Már szétszedtem, kipucoltam , ellenõriztem h minden alkatrész épségben van, de ugyan az. A csillapítás felõli oldalt eddig még nem szedtem szét tehát a gyári olaj és mennyiség volt benne.
Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszöném.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

meg ezek a reconok túlnyomórészt SL verziók, azokban meg egész biztos nem lesz baj a motion control-lal
:)

én simán megvenném, ha nem lenne már itthó egy
de ha lenne pénzem Asszony merida juliettjébe biztos vennék egy olyan szép fehéret.

Neked hogy bírja a Recon? Ha jól emlékszem te sem vagy pehelysúlyú.:) Nekem legutóbbi emlékem az, hogy kicsit csavarodott... de lehet rosszul éreztem.

Izomtéridõninja-geológus!

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Teló vásárlása elõtt vagyok inkább használtat vennék! Szóba jöhetnek RS Dart3, Tora sl, ST Raidon lod 120 air.
60kg körül vok XC AM re kéne. Szeretem a nehéz terepet meg az aszfaltot is egyaránt! Melyik a 3 közül?