Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

keress egy r-sevent akkor....azokbol néha akad 1-2

Hát én már nem is tudom komolyan :S
Telefonban egyszerûbben tudnék választani, mert ismerem a telókat meg a garis visszajelzéseket.

Tényleg tanácstalan vagyok teleszkóp ügyben...
Jó lenne 50k alatt megúszni. Újat akarok, és olyat amin van v-fék konzol. És nem volna rossz ha bírná is valameddig mert nem állok túl jól, nem akarok évente telót venni.
Ami most részemrõl benne van a kalapba az a Tora(39k-ét újat kínáltak lock karral együtt), Recon(van ebben az árban de nincs V-fékes verzió), Manitou Sliver (ez kicsit magasabb árban, de nem ismerem a Manitout, de van V-fékes verzió).
Tanácsok? Tapasztalatok?
Tora nagyon bazári minõség? Gondolok itt az acél becsúszóra.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
keress egy r-sevent akkor....azokbol néha akad 1-2

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

nem hamísítják...

boltban van túlárazva....60-ért már rebákat lehet venni....

vegyed nyugodtan

Nem is az a baj. Csak fékbakos verziót senki nem árul. :(

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem hamísítják...

boltban van túlárazva....60-ért már rebákat lehet venni....

vegyed nyugodtan

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Egy hülye kérdés! Hogy van az hogy a net tele van 41-42 ezer körül új Recon villával a boltban meg méregdrága?! Hamisítják már ezt is? Mert mondjuk e-bay-en sem találtam 48k alatt...
Sajnos egyik hirdetett Recon sem fékbakos :( Tökön ebbe a burzsuj tárcsafékes világba! :D

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
aminek külön van olaj kenés céljából a lábban azokra mindre igaz. így logikus.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

használat elõtt minden ilyen villát fejre kell állítani!!!!

Szia Sala! Ez igaz az új dual air-es cuccokra is, mint pl. egy 2011-es Reba, vagy csak a Solo Air-es villákra érvényes?

elodka97

elodka97

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
valaki esetleg tudna nekem abban segíteni,hogy a rock shox tora sl soloair átütõtengelyes teleszkóp mien??? valakinek esetleg van véleménye róla?

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

ha nincs kikönnyitve a láb, ergo az olajtér nem kisebb, nyugodtan mehet a 15ml

jó az 5ös is a lábba, használat elõtt minden ilyen villát fejre kell állítani!!!!

Ezeket a tanácsokat megfogadom énis. Lábanként megy még bele majd a 6-6ml 15-ös olaj mellé még egy kevés. :) A fejre állítás pedig tényleg jó húzás lehet.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Üdv!
Vasárnap lettem rá figyelmes hogy a villám(judy sl 2001) mintha nem nagyon akarna csillapítani. Ha töltök rá egy kis olajat az megoldhatja a problémát? Lehetséges hogy elment belõle az olaj? Bár sehol nem tapasztaltam olajfolyást.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Köszönöm a segítséget! Úgy tûnik, a szelep mellett eresztett a Reba. Csudajól van ám összerakva gyárilag! Szóval most rendben van. Az már más kérdés, hogy ráparáztam és úgy túlfújtam, hogy ennyi erõvel a merevvilla jobb választás lenne... :) Majd csak beérik a dolog! :cool2:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nincs mit

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

jó az 5ös is a lábba, használat elõtt minden ilyen villát fejre kell állítani!!!!

Köszi a választ!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

fuck me, i'm famous!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

összes RS lábba 15ml kell, kivéve a szûkebb SID-eket.

amelyik rugós, ergo fel tud menni az olaj a becsuszóba (enm zárt az alja) oda mehet több is. hisz elfér

MCD probléma: most gyártatok utángyártott karmantyúkat, ami reményeim szerint megoldja a sorozatos olajfolyásokat.

A 2010-es Recon SL-be is?Nézegettem a service manualokat,2006-tól 2009-ig 15 ml-t ír,a 2010-esbe 6 ml-t.Viszkozitás a lábnál mennyire lényeges?A csillapításba 5w-t írnak,gondolom ettõl nem érdemes eltérni,a lábba nem mehet 5-ös?Így nem kellene kétféle olajba beruházni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
összes RS lábba 15ml kell, kivéve a szûkebb SID-eket.

amelyik rugós, ergo fel tud menni az olaj a becsuszóba (enm zárt az alja) oda mehet több is. hisz elfér

MCD probléma: most gyártatok utángyártott karmantyúkat, ami reményeim szerint megoldja a sorozatos olajfolyásokat.

fuck me, i'm famous!

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Aha Recon gold a Tk verzió.
Én 5w-s olajat tettem bele 6 ml-t, bár az is igaz hogy a szivacsgyûrût is jól eláztattam.
Amúgy ha emlékeim nem csalnak a 2009-es Reconomba még 16 mm olaj kellett a lábakba.
Ja és a másik telóm egy Sid, abba 5ml ír a manual, csak ott a láb belsõ térfogata jóval kisebb, mint egy Recon-é.

Recon Gold? :)

Én azt vettem az apróból. Szétkaptuk. Olaj volt benne, a lábakban is. A szivacsgyûrûk nem voltak rendesen kenve, és meg voltak csavarodva. Egy kevés zsír volt a karmantyún, de azért tettünk rá motorexet. A solo air tömítõgyûrûin is volt zsír, de azért az is kapott. Sietnek a srácok, ez van... :)

Viszont kérdem én, a gyári 6ml 15-ös olaj lábanként nem kevés kenésnek? :S Ez a gyári, megadott érték, de nagyon kevésnek tûnik.

Persze össze van téve, de utólag még lehet bele tenni (nem is kellene totál szetszednem, csak kicsavarni az aolsó csavarokat, és kicsit lejebb csúsztatni a lábat) ha kellene, és ajánlott.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Egy kis tapasztalat egy 2011 es reconról:

Zsír új teló, de szétszedem, hogy az olajat kicseréljem benne. Lehúzom a lábat, olaj nem igazán jön. Bal oldali szivacsgyûrû száraz, nem gond erre számítottam. Jobb oldali szivacsgyûrûn volt némi kenõanyag, ez lehetne akár pozitív is, de az a tény hogy a szimmering behelyezésekor becsípték a szivacsgyûrût a szimmering oldalfala, meg a szimmeringnek kialakított fészek oldalfala közé kicsit árnyékolta képet. Ennyire sietnek a gyárban?

Recon Gold? :)

Én azt vettem az apróból. Szétkaptuk. Olaj volt benne, a lábakban is. A szivacsgyûrûk nem voltak rendesen kenve, és meg voltak csavarodva. Egy kevés zsír volt a karmantyún, de azért tettünk rá motorexet. A solo air tömítõgyûrûin is volt zsír, de azért az is kapott. Sietnek a srácok, ez van... :)

Viszont kérdem én, a gyári 6ml 15-ös olaj lábanként nem kevés kenésnek? :S Ez a gyári, megadott érték, de nagyon kevésnek tûnik.

Persze össze van téve, de utólag még lehet bele tenni (nem is kellene totál szetszednem, csak kicsavarni az aolsó csavarokat, és kicsit lejebb csúsztatni a lábat) ha kellene, és ajánlott.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Zsír új teló, de szétszedem, hogy az olajat kicseréljem benne. Lehúzom a lábat, olaj nem igazán jön. Bal oldali szivacsgyûrû száraz, nem gond erre számítottam. Jobb oldali szivacsgyûrûn volt némi kenõanyag, ez lehetne akár pozitív is, de az a tény hogy a szimmering behelyezésekor becsípték a szivacsgyûrût a szimmering oldalfala, meg a szimmeringnek kialakított fészek oldalfala közé kicsit árnyékolta képet. Ennyire sietnek a gyárban?

2010-es, 0 kilométeresen vásárolt Reconom ugyanezeket a problémákat sorakoztatta fel az elsõ szétszerelés alkalmával.:S

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás