Üdv, gyűrű csere megtörtént! 200Ft volt a 10db teljes garnitúra minden méretben ami csak kell. Viszont a "probléma" nem oldódott meg. Egyébként ez a 80/100 as nyomórúd. Továbbra is enyhe szellentésre picit összeugrik. Mintha ekkor kerülne nyomás alá a negatív kamra. Nem lehet hogy ez ilyen? Egy virtuális sör valakinek? Ja azt még hozzá kell tennem hogy 2db ilyen sl villám volt és mind2 ezt produkálta.
Na ha leengedem a levegőt és újrapumpálom akkor 11cm de kb 70psi nél pukkan és leenged 1cm-t de ezen kívül semmi hibát nem produkál? Sztetek?
Neked lehet már későn adom a tippet, de lehet más is járt így azóta és tudok neki segíteni.
Az én solo air-es Rebámmal is hasonló történt. Használtan vettem a villát így az előéletét nem ismerem.
A tűnetek:
-120mm-ről beült 100-ra.
- Nehezebben indult meg, mint az előző dual air-esem
- Ha a megfelelő nyomásra állítottam rövid idő múlva a porlehúzó a levegős oldalon kijött a helyéről és a teló újra beült 2 cm-t. 50-70psi-re csökkent a nyomás.
- csak akkor állt vissza a jó méretre, ha szétszedtem
- adott esetben az út 120mm-ről 122-re nőtt
Komplett gyári O-ring cserét csináltam. PM600-assal zsíroztam a gyűrűket, ahogy a rockhox ajánlja, de semmi nem változott.
Ami megoldotta a gondom, hogy a tolórúd alján lévő szelepet kicseréltem (sima belső szelep) és a csövet 70%-os alkohollal átmostam.
Az első perctől kezdve sokkal szebben mozog a villa és problémamentes azóta.