Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 hozzászólás
köszi a válaszokat, igen az oljajcsere ráfér évente, ezt tudom... de lehet eladnám így, és vennék valamit az árán(lehetõleg újat) ... nem érdekel valakit?

rebából melyiket érdemes venni ami olyan 70ezer körül van?

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Ha valóban a villa kotyog, akkor szimering és becsúszó persely csere+olajcsere a nellában kb 10ropi. Sid Xc be annyi volt tavaly. Érdemes megnézetni ha tényleg ez a baj, nehogy más belsõ baja is legyen a kotyogástól. Évente legalább egyszer amúgy is ráfér egy olajcsere...NEm árt ha átnézik, elvégre használtan vetted!

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Biztos, hogy a villa kotyog? Korm. csapágy esetleg?

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy pici problémám... vettem egy Sid team villát,használtan, és most sikerült összerakni a gépet olyan állapotúra hogy guruljon, viszont meglepõdve tapasztaltam hogy a villa kotyog, legalábbis szerintem nem természetes a mozgása... amúgy szépen mozog, nincs más baja... hogy lehetne ezt a kotyogást megszüntetni valami költséghatékony módszerrel???

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hát tényleg nem ugyanarról a sárról beszélünk, a láncot brigeciolba szoktam ilyenkor rakni, de nem jellemzõ, hogy nagy sárba kimegyek (csak versenyen), sarazás után másnap kimenni, soha.

A sebesség mindent megold.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Szerintem nem ugyanarról a sárról beszélünk. Mi van a hajtórendszereddel? Nekem szerencsére csak a láncot kell tisztogatni, de az is rendszeresen barna amorf alakot ölt. Ha nem mosom le és kenem át aznap, hogy megyek másnap megint tekerni???
Ausztria, Kenguruk földje!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én lazán fölviszem a lakásba sárosan, aztán ha van kedvem valamikor lemosom a ház elõtt. Most 2 centis sár van az alsócsövemen, úgy rászáradt, hogy leverni sem lehet, de a becsúszók természetesen tiszták, mindig letörlöm õket vizes ruhával.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
hoppá, duplán postoltam - javítva

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
"Don't stop at the local car wash and yr bike w a power sprayer."
Azért elvinném a Sramos mérnök urat mondjuk holnap egy 4-5 órás körre, aztán megtisztíthatná a nyelvével a gépem, mielõtt felviszem a lakótelepi "luxusappartmanunkba". Persze betehetném a mosogatóba is...:D Csak latolgattam az esélyeket, mi a bánatot csinálnék én a local car wash nélkül. Ha egyszer kell, akkor kell, csak ésszel csináld és ne engedd, hogy más mossa, pláne ne a benziunkutas!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

CLEANING DO's and DON'TS

Do: Wipe all excess water, mud, and sand from the upper tubes, lower tubes, and crown area with a clean rag or bristle brush (Park makes a great one!).
Do: Wet a rag, or spray your fork with isopropyl alcohol or degreaser. Wipe the crown, top caps, upper tubes, dust seals, and lower legs clean.
Do: Apply fork oil, RedRum, or Teflon-based lubrication to the upper tube area nearest to the dust seals. Cycle the fork a few times to circulate the lubricant. You can even gently pinch the dust seal, nearest to the upper tube, and add some lubrication (mentioned above) to the inside of the dust seal. This will lubricate the foam ring. Wipe away any excess oil from the upper tubes and dust seals.
Don't: Stop by the local car wash and spray your bike with a power sprayer. This can force water into the dust seals and contaminate your seals, foam rings, bushings, oil, and rebound damper with water, dirt, and sand.
Don't: Use a solvent (think WD40) to clean or lubricate your RockShox suspension.
Use suspension or Teflon-based lubricant. Solvent will damage o-rings, seals, and bushings.

www.sram.com

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

SOlo Air-es TOra becsúszóját kell valamivel kívülrõl kenni vagy csak elég letörölgetni ill. sarazás után alaposan lemosni???

Szerintem se kenegesd, de ne hagyd rászáradni a sarat, mert az rendesen megrövidíti a szimmeringek és a becsúszók életét is.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
en nem a kenes (azt a villa megoldja magatol), hanem a tisztitas vegett szoktam par csepp TF@-t fujni szimeringre, parszor lenyomom tovig, es lass csudat a retket, ami a szimeringnel megult azt felnyomja a becsuszora, onnan meg letorolheto. Haverom meggyozodese, hogy szilikonzsirral kell kenni vastagon a becsuszot, na az rombol.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egyszer én is lefújtam szilikonnal a szimeringet, aztán nem gyõztem zsírtalanítani.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
de minek?

a szimering az egészet letolja. ha nem, akkor nem jó a szimering. ha jó minõségû, akkor a villa belsejébe nem kerülhet a becsúszóról kenõanyag.

rst? nem teleszkópokról van itt szó? ;)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Ezt a becsúszó kenegetést bárki is komolyan gondolja? :chin:

Én bizony a becsúszót is végigtörlöm Brunox-os ronggyal.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

ha az RST-m mesélni tudna..:rocketman

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
továbbra sem a becsúszót kell kenni, max a szimeringet érdemes kis olajjal áttörölni. (és nem szilikonnal :)) de akinek úgy tetszik kenje meg vastagon libazsírral a becsúszót :P

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Most már törölgetem folyamatosan, és javul. A használati utasításban olvastam, h x óra tekerés után teflon bázisú olajat kéne rá tenni. Ezek szerint kb a spray is hasonló jóság.
Most már beleuntam sok mindenbe, abba is, h a ~10 fokban mozgásán szarozzak, úh nem érdekel, jöjjön a meleg. Addig tényleg nem csinálok vele semmit.
Köszi.

edit: Próbáltam torát, egy újabb példa a mozgásra, kezdem érteni milyen igényekkel is rendelkeztek ti, tapasztaltabbak.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
meglesz köszi..