Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
A lágy zsír ismétlem szinte folyékony(még csöpög is,autóknál a legjobb féltengely kenõanyag-nagyon finom futás és jó terheléstûrõ)amúgy sokkal jobban a kenési helyen marad jól átjárva a perselyeket még a felsõbb pontokon is.

A jó szimeringnek mindent meg kell fognija ami ki illetve be akarna jönni-menni.

A 04' Duke Sl U-Turn nem olajfürdõs teló(külön csillapító egység van benne),csak a gyár ír neki olaj kenést amit eddig a nekem a RockShox RedRum-a végzett(ami elég sûrü) amit mostanában nem sikreült beszereznem és a sima telóolajat gyengének találom.

Amúgy nem ezzel a lágyzsírral lett összeszerelve hanem sikreült szereznem sûrübb fajta hydraulika olajat ami szinte agyanaz mint a RedRum(még a szine is).

GT-Atee

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Adok a Niztous hoz kis toatkenyeret és már lehet is kenni rá a zsírot :D
Sala,mennyire vegyem szentírásnak a lábon lévõ adatokat az SL-nél? tapasztalat útján tudom meg a helyes utat ,igaz?:)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
õõõõõ

Lehet, hogy a kis zsírhordó manócskák odarakták játszásiból

az enyémben olaj van ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
de miért tennél zsírt egy olyan telóba aminek a tömítései megengedik az olaj használatát? egészen pontosan milyen hasznod származna belõle? azon kívül, hogy hidegben lassabb lesz a mozgása?

sala: milyen telóba raknak még zsírt kenésnek?

Feltöltött kép

nitrous és áll a zsír a telón. ûbergagyi :)

tam: légkamrába is pár csepp olajat kell rakni szvsz.

de aki akar, nyugodtan rakjon zsírt az olajfüris telójába.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a legkamra melle-ala kell egy kis judy butter amugy
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

ez nem manitou, hogy kerül bele zsír? mellesleg ha elolvasná mindenki a service guideokat, akkor nem kérdeznétek állandóan hülyeségeket. gyk: -> ITT <-

lépjünk már tul Kérem a manitou és a zsir kapcsolatán ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
A lágy zsír = majdnem folyékony zsír ami csak a szárak kenését végezné (+ ezt még lehet keverni hydro-olajjal),csak kenésnél beszokot válni.Lehet,hogy hülye kérdés de szerintem nem.Nem mindig a gyártó elõírása a szent.
GT-Atee

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ez nem manitou, hogy kerül bele zsír? mellesleg ha elolvasná mindenki a service guideokat, akkor nem kérdeznétek állandóan hülyeségeket. gyk: -> ITT <-

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Duke-ba kenõanyagnak mit javasoltok(nem csillapításnak,az zárt benne)lágy zsírt vagy esetleg valami sürübb olajat?
GT-Atee

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Még egy kérdés, csak hogy biztos legyek a dolgomban.
"Állítólag" ;) a bal szárban lévõ teljesen jó. Ugye, hogy a Duke/Psylo gyári szimmeringnek teljesen be kell mennie egészen a szimmering pereméig? Azaz az sem jó.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
van hozzá célszerszám, de mondjuk egy 32-es pvc csõ is megfelel a célnak. sõt raktam én már be ks gombbal (gyk a vízcsapon amit tekergetsz) is amikor nem volt semmi kéznél.

off: mondjuk abba a boltba se vinnék be még egy ceruzát se kihegyeztetni ...

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Hát... Van ilyen bicikli... Vagy mondhatnám: Megesikl... Néha még a csiga is bedõl a kanyarba...
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Csak úgy megy a helyére, ha kiveszed a becsúszót.
Módszer: - Megfelelõ méretû krovafejet ráilleszted és kalapáccsal beütöd.
Azért kell a krovafej, mert akkor körkörösen és egyenletesen kapja a szimmering az útbaigazítást. Ha tenni akarsz alá vmit, az zsír legyen, mert segít helyre csusszanni. a becsúszó meg nekifeszíti úgy a falnak, hogy nemigen akar kijönni.

Mostmár nagyon kezdek a plafonon lenni. Több tekerést hagytam ki emiatt. És most megint szét kell szedni. Új olaj is van benne.
Nade abbahagyom a "sírást" :) , valamit majd intézek.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

És ez a gumikalapács bevetése mûködik szétszedés nélkül? Na mindegy, holnap beugrok egy másik boltba, hátha az be tudja tuszkolni hirtelenjében.
Idegesítõ.

Csak úgy megy a helyére, ha kiveszed a becsúszót.
Módszer: - Megfelelõ méretû krovafejet ráilleszted és kalapáccsal beütöd.
Azért kell a krovafej, mert akkor körkörösen és egyenletesen kapja a szimmering az útbaigazítást. Ha tenni akarsz alá vmit, az zsír legyen, mert segít helyre csusszanni. a becsúszó meg nekifeszíti úgy a falnak, hogy nemigen akar kijönni.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
És ez a gumikalapács bevetése mûködik szétszedés nélkül? Na mindegy, holnap beugrok egy másik boltba, hátha az be tudja tuszkolni hirtelenjében.
Idegesítõ.
White Horse

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Minden para nélkül gumikalapáld bele. Ha nem szorulna, a becszúszó egyszerûen kihúzná mozgás közben. A boltos meg... ... ...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Pillanatragasztó nem játszik szerintem :) Egyszerûen nem odavaló.
De jobban nem is lehet benyomni :chin: Pedig totál be kell.
Boltnevet meg nem írok, mert amúgy tök rendesek, csak most el vannak havazva munkával.

Mod: Amúgy mivel lehet ezt belenyomogatni?
White Horse

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát szerintem meg a boltos ne mondjon ilyet, ha fizetsz neki, csinálja meg õ rendesen, ne te szenvedj vele.

én kezdetnek jól belenyomogatnám, szenvednék vele, aztán fognék pár csepp pillanatragasztót (jó erõs fajtából), és finoman beragasztóznám, majd úgy nyomnám bele.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Mi a fütyivel lehet egy Duke szimmeringet a helyére rakni? A boltos próbálta, de ennyire futotta:
KÉP
Idegesít, mert 7000 HUF volt a csere, és félek, ki fog jönni. Boltos szerint használjam, idõnként nyomkodjam vissza, ha nem jó, akkor vigyem vissza. DOH :(
White Horse

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Hozzáteszem, amit könnyen be tudok szerezni: Valvoline 5W-20 -as telóolaj.
Az jó lesz nekem? Mert a minõségét imerem, de bringába még nem teszteltem...

Nekem a Motorex bevált, annakidején a Dukeban és most a Rebában is. Sokkal jobb mint a gyári.