Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Kereszt kérdés: Olajat cserélnék a csillapításban. 5W-s kéne. Melyik tipust ajálanátok?
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A biker-nek (a rockshox magyar nagykere) sincs? Menj be egy nagyobb boltba és mond nekik, hogy kérdezzék meg.

ja kérdeztss rá, mert rugóstagjuk is elõfordulhat olyan ami a katalógban nincs....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintetek lehet kapni a bikernél még a régebbi duplarugós boxxerekbe rugót?
mert apróban nem nagyon dobálják õket :(

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A biker-nek (a rockshox magyar nagykere) sincs? Menj be egy nagyobb boltba és mond nekik, hogy kérdezzék meg.

A sebesség mindent megold.

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Oké - de honnét vegyek rugót? Senkit nem találtam aki Tora rugót tartana 4000km-en belül... :(
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem a kék rugó jobb lenne alád, mint a fekete, ha a torába is úgy számítják a rugóerõséget, mint a pikeba. A pikeomban fekete rugó van és 105 kg-nál 15% körül van a beülése, 92kg alatt már túl kemény lenne. A rockshox táblázatait nem kell komolyan venni.

A sebesség mindent megold.

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Köszönöm megintcsak az útbaigazítást.

Ahogy most a madarak röptét látom (elõzõ életemben biztos Pontifex Maximus voltam, de hogy a Legfõbb Hídépítõt miért fordítják Legfõbb Madárjósnak...) ebbõl egy DT Swiss SSD 190L-es lesz (a többi egyszerûen nincs lockouttal és 190-es szemtávolsággal). Ezt raktárról igéri a Láncreakció, és jók a kritikái is.

Hasonlóképp lyukra futni látszom a 302-es Torám felokosításával, nincs hozzá XF rugó (fekete) elérhetõ távolságban - lehet hogy itt az alkalom hogy benevezzek egy Revelation Air U-Turnre... Legfeljebb eljön egy csomagban :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ha már tapasztalatról szóltál... Hol kellene megpróbálni? MC3.3 163 és 200 van (illetve vállalják hogy hozzák), 190-est legközelebb az amcsiknál találtam (igaz ott raktáron, és csak 260USD... :( ) Fox sehol ebben a méretben.

FOX és DT van itt
http://www.bikedisco...2=Shocks&webi=1
foxot elvileg a faktor is tart/hoz ekkorát
manituból csak 165/190 szokott lenni

mc3,1 és pearl 3,1 van itt
http://www.chainreac...x?ModelID=13153

de mondom a fox-szal nem leszel elõrébb, az a legzártabb állásban is eléggé pogózik...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Ha már tapasztalatról szóltál... Hol kellene megpróbálni? MC3.3 163 és 200 van (illetve vállalják hogy hozzák), 190-est legközelebb az amcsiknál találtam (igaz ott raktáron, és csak 260USD... :( ) Fox sehol ebben a méretben.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat... Mostanra bejött néhány email a magyarországi kereskedõktõl is, némiképp ellentmondásos a helyzet. Van aki azt mondja hogy válasszak inkább Foxot mert az hamar itt van, van aki szerint inkább Rock mert az hamarabb itt van...?!

Kiszedtem a bent lévõ 2.1-est, megméregettem és tényleg 7.5x2-es, azaz 190x50-es. A 200-asok itthon gyakoribb méretek, de jól érzem hogy hülyeség lenne betenni (orra nyomná nagyon a gépet)? A lengõkar geometria miatt a 200-as kb 5 centit nyomna a hátsó tengelynél mérve.

A szem átmérõjével már jobban vakarom a fejem. A telóban levõ (és elég fixnek látszó) csõtengely-darab 12-es külsõ. Ugyanakkor a Rock weblap szerint az Arionak 10-es szeme van. Vagy az én szemem nem jó?!

tapasztalatom szerint 190-est könyebb kapni itthon mint 200-ast, de ne vegyél bele nagyobbat

ha fox tagot veszel azt csak rp3-at vagy rp23-at tudsz venni, ilyen súllyal közel ugyanúgy fog pogózni vele mint a mostanival....
ha nagyon zavar a pogo akkor mindenképp valami erõsebben zárható tagot vegyél mc3,3 pl, vagy amit még megpróbálhatsz a manitu radium rl
kb itthon ezek kaphatóak

közdarabot meg jó eséllyel úgyis kell csináltatni, másik taghoz...

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat... Mostanra bejött néhány email a magyarországi kereskedõktõl is, némiképp ellentmondásos a helyzet. Van aki azt mondja hogy válasszak inkább Foxot mert az hamar itt van, van aki szerint inkább Rock mert az hamarabb itt van...?!

Kiszedtem a bent lévõ 2.1-est, megméregettem és tényleg 7.5x2-es, azaz 190x50-es. A 200-asok itthon gyakoribb méretek, de jól érzem hogy hülyeség lenne betenni (orra nyomná nagyon a gépet)? A lengõkar geometria miatt a 200-as kb 5 centit nyomna a hátsó tengelynél mérve.

A szem átmérõjével már jobban vakarom a fejem. A telóban levõ (és elég fixnek látszó) csõtengely-darab 12-es külsõ. Ugyanakkor a Rock weblap szerint az Arionak 10-es szeme van. Vagy az én szemem nem jó?!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

ez azért a kapcsolgatható tagokra nem igaz...amelyk intelligensen akarja megoldani arra igen...(bár egy branies foxot azért kipróbálnék :) )

Hm... Én próbáltam egy nem kicsit durva gépet: S-Works Epic persze brain taggal, '07 xtr, crossmax, '06 Fox teló (az az intelligens izé) Hát nem sokat mentem vele, de a konklúzió: Megéri a pénzét... Aszfalton no pogo, gödrökben pedig egyszerûen Istenkirály... Majd elkunyizom egy hosszabb körre és beszámolok ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Hoppá-hoppá...
Nem is tudtam, h mit takar az AM-800, nem volt egyértelmû, hogy melyik LRS-be megy ilyen tag, úgyhogy rákerestem gúgliban, és tessék;
http://www.bikefun.h...ztelos_mtb.html

ezek durván olcsók...

A kérdésedre; Pogó volt, van és lesz. Minden olyan tag, ami ki tudja küszöbölni, igazából az érzékenység rovására teszi ezt, szóval számíts rá, hogy kompromisszumot kell kötnöd..

ez azért a kapcsolgatható tagokra nem igaz...amelyk intelligensen akarja megoldani arra igen...(bár egy branies foxot azért kipróbálnék :) )

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Hoppá-hoppá...
Nem is tudtam, h mit takar az AM-800, nem volt egyértelmû, hogy melyik LRS-be megy ilyen tag, úgyhogy rákerestem gúgliban, és tessék;
http://www.bikefun.h...ztelos_mtb.html

ezek durván olcsók...

A kérdésedre; Pogó volt, van és lesz. Minden olyan tag, ami ki tudja küszöbölni, igazából az érzékenység rovására teszi ezt, szóval számíts rá, hogy kompromisszumot kell kötnöd..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Azzal a problémával nézek szembe hogy a (gyárilag beszerelt) Tora túl lágy az én vágósúlyomhoz. Dilemmám a következõ: próbáljak bele venni "extra kemény" rugót (a gyári adatlap szerint a 92 kilómhoz már az való), vagy térjek át egy levegõs telóra (Pike v Revelation). A rugócsere biztos hogy olcsóbb, a telócsere viszont általánosabb és flexibilisebb megoldást hozna. A gép egy Merida AM-800, a felhasználás amolyan medium-terep (mondjuk erdõgadasági / túrista utak, félõs és óvatos DH-zésekkel kiegészítve).

Ugyanitt a másik problémám hogy a hátsó rugóstagot (Ario 2.1) ami most idegesítõen pogózik elég egy 2.2-esre cserélnem vagy húzzak 19-re lapot és MC3.3?

Nagyon köszönöm az okosabbak véleményét...

ha már költesz tagra akkor sztem mc 3,1/3,3 vagy pearl 3,1

érdekes a rugókérdés, nekem a mázsámhoz pont jó a recon gyári rugója, egy hasonló bicikliben...de ha már váltasz akkor egy revolution passzol bele.../vagy egy fox :) /

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Tora-nál könnyebb a Revelation és pont jó az AM-be, de olcsóbb a rugócsere...

rugóstagot viszont érdemes egy MC3.3-ra cserélni vagy akár egy fox-ra
a

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Azzal a problémával nézek szembe hogy a (gyárilag beszerelt) Tora túl lágy az én vágósúlyomhoz. Dilemmám a következõ: próbáljak bele venni "extra kemény" rugót (a gyári adatlap szerint a 92 kilómhoz már az való), vagy térjek át egy levegõs telóra (Pike v Revelation). A rugócsere biztos hogy olcsóbb, a telócsere viszont általánosabb és flexibilisebb megoldást hozna. A gép egy Merida AM-800, a felhasználás amolyan medium-terep (mondjuk erdõgadasági / túrista utak, félõs és óvatos DH-zésekkel kiegészítve).

Ugyanitt a másik problémám hogy a hátsó rugóstagot (Ario 2.1) ami most idegesítõen pogózik elég egy 2.2-esre cserélnem vagy húzzak 19-re lapot és MC3.3?

Nagyon köszönöm az okosabbak véleményét...

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Köszönöm a tippeket :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

Rock-Shox Pilot SL telómhoz keresnék testhezálló szervizt, éves karbantartás + a telóút 80-ról 100 mm-re növelése céljából.
Kit tudnátok ajánlani Budapesten? (nem beteg, nem zörög, csak karbantartás a cél).

X.

Ez itt a reklám helye:
KS keérkpár Kistarcsán. Én is oda járok és becsületes munkát végez a mester. A HÉV majdnem elõtte áll meg.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

reba felépítésében erõsebb mint a sid, a belseje ha jól gondolom ugyan az (dual air rugózás, motion control csilli)
az 50kg-hoz meg a sid felépítése teljesen elég...

Szeretem ha valaki (így)gondolkodik.
Biker te kb. 2x annyi kiló vagy, a Reba neked kell nem Keikónak.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."